mojbebac -> RE: Bebe 2009 (4.9.2009 10:49:57)
|
pozdrav svim mamama i nasim vrsnjacima!!! moja anjica skoro od samog rodjenja spava po cijelu noc, skoro dvanaest sati, i dr mi je rekao da je ne budim da jede, a jos uvijek samo doji, za deset dana su joj cetiri mjeseca, duga je 65 cm i im askoro 8 kg! ona preko dana stvori sebi rezerve tako da po noci mirno spava! spava od osam do osam, po danu zaspe u 12 do tri, i popodne u setnji spava i ja taj njen ritam ne remetim ni u kom slucaju! takodje skoro od samog pocetka joj gasim svjetlo po noci, tako da je mozda i to razlog, i po noci je ne presvlacim! koristimo pampers od samog pocetka!!! njoj se znalo desavati da nema stolicu sedam dana, a da je nista ne muci i onda normalno kaki!!! htjela sam nesto reci za grcice, sta je nama pomoglo: jedna dr mi je rekla da ako place i ne moze da spava po danu od grcica da joj ukljucim fen, jer bebe vole jednolicnu buku, tako da smo mi tih dvadesetak dana dok je imala grceve po danu palili fen dok ne zaspe.... svi su nam se smijali kad bi dosli i culi ali nama je pomagalo... takodje davala sam joj uvece pred spavanje ESPUMISAN KAPI..... ne stavljam je da spava na stomak, stavljam je na stranu, vodim racuna o tome da svako vece mjenjam stranu na koju je stavljam, ali se ona okrene sama na ledja, i zaroni glavu u ogradicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! takodje bili smo juce na drugoj kontroli kukova i bogu hvala sve je ok, ali ja cu jos uvijek stavljati siroko povijanje i redovno vjezbati, imamo jos jednu u sestom mjesecu, ali nemam namjeru da koristim hodilicu jer svi kazu da ne treba, i da je najbolje da beba sama pocne da se dize!!! saljemo svima veliki poljubac!!!!
|
|
|
|