|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
3.9.2009 16:03:38   
malena_t
IZVORNA PORUKA: dina_89

ivanak- mislim da je normalno ako beba ima zelenu stolicu a ako je na AD mlijeku, ako doji i ima elenu stolicu ja sam cula da je to znak da joj je malo hrane, ipak nije to bas pouzdano-ne sjecam se gdje sam procitala ali ima negdje i tema ,boja stolice vase bebe tako nesto potrazi na pretrazivacu

ivanak - Ako je dojena moguće da joj je malo hrane, odnosno ne dobija zadnje najmasnije mlijeko iz sike; ovisno od toga šta mama jede, ako kaka duže stoji u crijevima, ako duže stoji u peleni, ako je beba malo prehlađena stolica isto može biti zelena. Vremenom će se to fino normalizovati dok bebiju crijevca sazijuuser posted image

Mi otkako spavamo na pupi spavamo kao beba, a otkako smo se naučili okretati na pupu ne možeš nas natjerati da ležimo na leđimauser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 2876
3.9.2009 16:06:46   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ma jeste, to sam skontala sama ali probah danas odmah da ga okrenem...ja kontala vase bebe mogu odmah potrbusek pa reko i mi da probamo. ..

Mi spavamo odmah na stomaku jer se Minja vrti, grči i uvija kako god da je stavim da spava user posted image ali bar kad zaspe na stomaku tog uvijanja više nema....

Ma, izdržat ćemo...još samo malo i već smo u trećem mjesecu pa se mama toplo nada da će situacija tada biti puno bolja user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2877
3.9.2009 16:08:40   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

ivanak i u mog je cesto zelena stolica kazu moze od caja i grceva...

Mi imamo zelenu stolicu zadnjih mjesec dana user posted image user posted image user posted image user posted image

Ponekad bude prošarana sa zlatnim, ali idalje prevladava zelena ...

Pijemo čaj za probavu, a i grčevi su stalno tu, pa možda zato...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2878
3.9.2009 16:10:55   
Apotekarka
Ponekad bude prošarana sa zlatnim, ali idalje prevladava zelena ...

Pijemo čaj za probavu, a i grčevi su stalno tu, pa možda zato...
eh ovakav slucaj je i kod nas kao kod mye...samo sto je u nas u zadnje vrijeme kasasta...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2879
3.9.2009 16:15:27   
Mya_81 RR
 I kod nas je kašasta, ali bolje je tako nego da je tvrda što nam se ponekad dešavalo, ali tada sam primijetila da je i stomak više muči, a tek dok se pokaki - uh, muka živa user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2880
3.9.2009 18:08:58   
Anoniman
cao mala raja kako ste ja dobro danas mom Anelu 2mjesecauser posted image user posted image user posted image
mene boli noga danas isla nokat vadila bio mi urasto u meso bolilo je malo evo odmaram mm sve oko Anela ja nemogu

Neposredna veza do poruke: 2881
3.9.2009 18:22:49   
Pretty mamma
Cestitamo Anelu 2 mjeseca!user posted image user posted image Dobio je tortu i plišanog zeku

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2882
3.9.2009 18:26:23   
Pretty mamma
Uh, slučajno sam kliknula nešto i poruka se poslala....a nisam ju  zavrsila.
Moja malena je nesto nervozna danas, samo bi jela pa mislim da nije skok. Evo sad je zaspala, a trebamo u setnju. Mi idemo sutra kod moje mame, prvo duze putovanje, nadam se da ce sve biti u redu.
Znate li ista za onu curu sto je izgubila bebicu? Neki dan smo o njoj pricale? Je li izasla sa intenzivne? Cesto mislim na nju.
Pusara za sve od nas dvije...

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 2883
3.9.2009 19:58:07   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: felix

cao mala raja kako ste ja dobro danas mom Anelu 2mjesecauser posted image user posted image user posted image
mene boli noga danas isla nokat vadila bio mi urasto u meso bolilo je malo evo odmaram mm sve oko Anela ja nemogu

neka je sretan mali rodjendan user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2884
3.9.2009 20:07:18   
Anoniman
Cestitam Anelu mali rodjendan, i puno poljubaca od nas dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image i jedna loptauser posted image za djecakauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2885
3.9.2009 20:18:56   
Anoniman
Moj user posted image nije mogao izdržati do 20:30, pa je u 20 zaspao. Bili smo danas u Sanasi na snimanju kukova, sve je hB dobro, nema potrebe da opet idemo. Preporuka spontano puzanje i hodanje, bez hodalice i forsiranja.... Pravo ih je šarmirao user posted image , čitavo vrijeme se smijao dr. i sestrama a mamu svu ubalio dok sam mu držala glavu user posted image

user posted image user posted image za Anela, čestitamo 2 mj.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2886
3.9.2009 20:37:37   
malenaa
hej bebice i mamice evo da se i mi malo javimo...
jucer sam raspremala njegove stvari one koje su male pakovala i vadila malo topliju garderobu, ma prepuna torba majusnih stvarcica,vecina od toga nikad obucena i sa etiketom cudo jedno!!! moj dino mashallah nosi 68 broj, uskoro cemo vidim i to prerasti .jer je jako visok za svoju dob tj. 3 mjeseca i 3 dana :)
danas smo se isli opet malo ponoviti sa dugim rukavima,jer kako vidim kod nas navecer bas se i jaknica obuci moze.
pretty mamma- draga ,sto vas nema na vaganje ;) ti rece doci ces...jubi lauricu. za selmu ne znam nista spec,osim kako je to sve bilo ispricali su mi. a gdje je sad i kako je zaista ne znam. ma kako ce biti... ne mogu ni da zamislim.
enisa- kako mi je jepotan mali??? nikako da se mi vidimo ... ljubi mi ga punooooooooooooooooooooooo
mi sutra odosmo u bijeljinu,tamo zive moji dedo i nana pa da ih posjetimo malo s mojima.
ova dva mjeseca moj bebac je samo na tockovima,obisao je bih uz duz i poprijeko a i makarsku rivijeru :)
pocahontas- ja ga odma stavim potrbuske svaku noc, jer znam da ce spavati uvecer, tako sam ga navikla da prigusim svjetlo i spavanac, zna nekad i okretat glavicu lijevo desno, ali ubrzo se umori i zaspe. samo tako mi moze spavati citavu noc. a i od kad tako spava nema ni grceve.
neko je pitao za ovu novu zaru, bila sam i ima zaista extra stvari ali vise za djevojcice ... za bebe djecake jako jako malo.

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2887
3.9.2009 21:04:18   
shejla
sorry ako se ponavljam, ali da ne listam sada... Gdje je ta nova Zara? :)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2888
3.9.2009 21:57:05   
Anoniman
Veliki poljubac generaciji!!!
Da prijavim da se moja cura okreće sve bolje i bolje. Ne znam koliko teta čuvalica radi sa njom (dala sam joj upute), ali mislim da će to sve biti dobro. Jedva čekam da krenemo i na vježbice na Jezero. Ona već diže guzu uveliko i pokušava da puže, ali još nema dovoljno snage u rukama da se otisne.
Malena maca se tako obraduje kad dođem s posla, počne se smijati k'o velika djevojčica. Ja jedva izdržim vrijeme na poslu, stalno sam tužna i mislim o svojoj bebani. Zaista nisam pretpostavljala da će biti ovako teško odvojiti se od nje na 8 sati.

Vidim da vaše bebice uveliko spavaju potrbuške. Esmica spava na boku, pa mi pade na um da je okrenem na tibu dok spava. Ona tako čvrsto zaspe tokom noći, pa mislim da je ne bih probudila ako bih je samo prevrnula, barem dok sam i ja budna da je mogu nadzirati. Šta vi mislite?!

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 2889
3.9.2009 22:00:40   
Hanady RR
Pozdrav drugari i drugarice!
farah danas baš nije htjela spavat po danu jednom samo trepnula pola sta al je zato uspjela po mom odlasku na WC srušit na sebe stalažu sa CD-ovima, ja premrla a ona pada od smijeha. haval Bohu nema ni ogrebotine al zato stalaža ide u hodnik.

Ona spava na leđima, spavala je na boku sve do 4 mjeseca kada je sama uspjela izgurat podmetnuto jastuče i od tada na leđima spava, mene malo bilo strah radi bljuckanja da se ne zagrcne al skontala i ona recesija pa ono kad krene ona fino sve popapauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2890
3.9.2009 22:04:34   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Hanady

Ona spava na leđima, spavala je na boku sve do 4 mjeseca kada je sama uspjela izgurat podmetnuto jastuče i od tada na leđima spava, mene malo bilo strah radi bljuckanja da se ne zagrcne al skontala i ona recesija pa ono kad krene ona fino sve popapauser posted image

ista stvar i kod mene..mali halapljivac kada bljucne sve to fino popapa opet...samo vrati sto je izbacio...ja ga gledam i ne mogu da vjerujem da opet jede vlastitu bljuvotinu :) ma preslatki su oni nama user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2891
3.9.2009 22:07:18   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma moja je bacala nijagarine vodopade već sam 2 put ćilime prala al kako je skontala da se to može pojest olakšala je mami posao po kući user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2892
3.9.2009 22:12:44   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ista stvar i kod mene..mali halapljivac kada bljucne sve to fino popapa opet...samo vrati sto je izbacio...ja ga gledam i ne mogu da vjerujem da opet jede vlastitu bljuvotinu :) ma preslatki su oni nama user posted image

Jooooj, baš sam se nasmijala user posted image user posted image user posted image user posted image ...duše slatke, mogu misliti kako oni to lijepo popapaju opet...user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2893
3.9.2009 22:13:30   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma moja je bacala nijagarine vodopade već sam 2 put ćilime prala al kako je skontala da se to može pojest olakšala je mami posao po kući user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 2894
3.9.2009 22:13:39   
Mya_81 RR
Zaboravih čestitati Anelu 2 mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pusaaaaaaaaa!!!!!

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2895
3.9.2009 22:17:14   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Zaboravih čestitati Anelu 2 mjeseca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pusaaaaaaaaa!!!!!

uuuuuu potpisujem, kako mi je oco promaklo evo poklončić od mene i mojih cura

user posted image
ovo mu je u ruci kasica za lovu

< Poruku je uredio Hanady -- 3.9.2009 22:18:55 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2896
3.9.2009 22:18:01   
neki
Cestitam Anelu dva mjeseca,da ga sreca u zivotu pratiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2897
3.9.2009 22:19:00   
malenaa
shejla-zara je u sentadi, odmah sa ceste se vidi velikim slovima azel france,tvoja curica ce moci svasta tamo da nadje za sebe :) haljinice,karo suknjice... tregercici...ma med medeni!!!!!!!!!!!!!

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

Neposredna veza do poruke: 2898
3.9.2009 22:20:52   
neki
IZVORNA PORUKA: pingpong

Veliki poljubac generaciji!!!
Da prijavim da se moja cura okreće sve bolje i bolje. Ne znam koliko teta čuvalica radi sa njom (dala sam joj upute), ali mislim da će to sve biti dobro. Jedva čekam da krenemo i na vježbice na Jezero. Ona već diže guzu uveliko i pokušava da puže, ali još nema dovoljno snage u rukama da se otisne.

Bas mi je drago da ide na boljeuser posted image user posted image user posted image
Ljubni bebaru za meneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2899
3.9.2009 22:20:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pingpong
Vidim da vaše bebice uveliko spavaju potrbuške. Esmica spava na boku, pa mi pade na um da je okrenem na tibu dok spava. Ona tako čvrsto zaspe tokom noći, pa mislim da je ne bih probudila ako bih je samo prevrnula, barem dok sam i ja budna da je mogu nadzirati. Šta vi mislite?!

heheheh... upravo sam je okrenula, nije se ni probudila... samo pružila rukice iznad glave!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

rat u kući

Drage mame da li ste vi obrezivali svoje dječake,mm je uporan,želi iz medicinski i vjerski razloga da to obavimo,a ja nisam nikako za,zato što je mali bio puno bolkežljiv i napokon ojačao,pa bih da odahnem malo,a on zajunio,nonstop se svađamo

jesmo (69%)

nismo (13%)

planiramo (18%)

Broj svih glasova: 174

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *