|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
3.9.2009 22:26:33   
shejla
IZVORNA PORUKA: malenaa

shejla-zara je u sentadi, odmah sa ceste se vidi velikim slovima azel france,tvoja curica ce moci svasta tamo da nadje za sebe :) haljinice,karo suknjice... tregercici...ma med medeni!!!!!!!!!!!!!

e super...hvala :):):)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2901
3.9.2009 22:41:33   
Apotekarka
a ljudi sta je mom djetetu...znate da ono po danu slabo spavao bolje reci nikako...a eto danas i jucer kako je u 3 zaspao u 8 veceras sam ga budila da jede i da ga kupam jedva sam ga do pola 10 zapricala da ne zaspe međutim poslije kupanja je opet zaspao a sad oko 11-pola 12 trebao jesti...sad nisam pametna da li da ga budim da jede ili da ga pustim jer mu puno da do pola 6 ne jede ako se prije ne probudi...danas mi je pojeo 4 put po 190 ml a 3 put kakio mekano opet...kako mi bio pospan mjerila sam mu temp.37,4 je kakio mi uz mjerenjwe mekano i na kraju vodeno izbacio da li je to od toplomjera ili?a jesam ja panicar kad spava brinem kad ne spava isto,kad je kasasta stolica,kad je tvrda...sreca pa mi mm optimista inace...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2902
3.9.2009 22:47:49   
malenaa
apotekarka- draga moja,ne budi dijeteeeeeeeeeee!!!! pussti ga ona da pava, a i ti odmaraj, budilo bi se ono da mu sta fali.
nikad nama ugoditi kad ne spavaju sto ne zaspu... a kad zaspu kruzimo oko njih ne bil ih probudili :) heheh
idi zeno spavaj... kad bude gladan zvat ce on tebe !!!!! kisssssssss

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2903
3.9.2009 22:49:56   
Apotekarka
e jesmo i mi majke...evo jkontam da mi je samo jedan dan biti otac...he heuser posted image

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2904
3.9.2009 22:51:49   
Anoniman
Nipošto ga ne budi... što reče malena, da mu šta fali sam bi se probudio. Moja je curica već sa tri mjeseca noću spavala od 20h do 1-2h, i postepeno pomijerala vrijeme buđenja. Sad obavezno ide u krevet u 20h i spava do 6:30 - 7h!

(odgovor članu malenaa)
  Neposredna veza do poruke: 2905
3.9.2009 22:54:11   
Apotekarka
pa i on je prije ustajao 5 pola 6 a jutros i jucer u pola 7...a znam u mne od kume malena sad jojn je 5 mj ali s 2 mjeseca spavala od 9 do 9...ja se cudila

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2906
3.9.2009 23:18:51   
belmac
moja guzara je isto spavala od 2. mjeseca od 9 do 9 i nije se budila naveće nikako. nije mi padalo na pamet da je budim. da je gladna budila bi ona mene.

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

Neposredna veza do poruke: 2907
3.9.2009 23:35:53   
belmac
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio belmac -- 3.9.2009 23:39:47 >

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2908
3.9.2009 23:46:44   
malenaa
mom je malom tri mjeseca i vec od drugog mjeseca spava od 9- 8, nekad u 7 a nekad i produzi i do 9. znaci skoro 12 sati, i nikad ga ne budim ...
nisam ludaaaaaaaaaa...napreduje mashallah super. jer znam kad po danu bude gladan vristiiiii oce odma...sad... gdje god da sam.
pa ne bi taj ni u noci sigurno pretrpio hehe ;)

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2909
4.9.2009 10:34:07   
ivanak
Meni je možda 2 puta prespavao noć i to od 22h do 6 i pol.
A inače se budi jedan put noću. A kad bi otprilike mala beba mogla prespavati noć - moj ima 2 i 18 dana.

A sad da nešto pitam, jeli se ikome dogodilo da mu se beba počme meskoljiti, kao neke lagane zvukove pušta po noći, nisu otvorene oči - znači spava. Pa šta vi radiite u tada?

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2910
4.9.2009 10:38:03   
dina_89
IZVORNA PORUKA: ivanak

Meni je možda 2 puta prespavao noć i to od 22h do 6 i pol.
A inače se budi jedan put noću. A kad bi otprilike mala beba mogla prespavati noć - moj ima 2 i 18 dana.

A sad da nešto pitam, jeli se ikome dogodilo da mu se beba počme meskoljiti, kao neke lagane zvukove pušta po noći, nisu otvorene oči - znači spava. Pa šta vi radiite u tada?

moja Sara se sinoc cijelu noc meskoljila ali ja mislim da su je mucili grcevi jer je prestala kad se iskakila

a i ona ce za 7 dana imati 3 mjeseca i nekoliko puta je tako spavala od 9 do 4 ujutro ali inace se cesce budi samo jede i nastavi

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2911
4.9.2009 10:49:57   
mojbebac
pozdrav svim mamama i nasim vrsnjacima!!!
moja anjica skoro od samog rodjenja spava po cijelu noc, skoro dvanaest sati, i dr mi je rekao da je ne budim da jede, a jos uvijek samo doji, za deset dana su joj cetiri mjeseca, duga je 65 cm i im askoro 8 kg! ona preko dana stvori sebi rezerve tako da po noci mirno spava! spava od osam do osam, po danu zaspe u 12 do tri, i popodne u setnji spava i ja taj njen ritam ne remetim ni u kom slucaju! takodje skoro od samog pocetka joj gasim svjetlo po noci, tako da je mozda i to razlog, i po noci je ne presvlacim! koristimo pampers od samog pocetka!!!
njoj se znalo desavati da nema stolicu sedam dana, a da je nista ne muci i onda normalno kaki!!!
htjela sam nesto reci za grcice, sta je nama pomoglo: jedna dr mi je rekla da ako place i ne moze da spava po danu od grcica da joj ukljucim fen, jer bebe vole jednolicnu buku, tako da smo mi tih dvadesetak dana dok je imala grceve po danu palili fen dok ne zaspe.... svi su nam se smijali kad bi dosli i culi ali nama je pomagalo... takodje davala sam joj uvece  pred spavanje ESPUMISAN KAPI.....
ne stavljam je da spava na stomak, stavljam je na stranu, vodim racuna o tome da svako vece mjenjam stranu na koju je stavljam, ali se ona okrene sama na ledja, i zaroni glavu u ogradicuuser posted image !
takodje bili smo juce na drugoj kontroli kukova i bogu hvala sve je ok, ali ja cu jos uvijek stavljati siroko povijanje i redovno vjezbati,  imamo jos jednu u sestom mjesecu, ali nemam namjeru da koristim hodilicu jer svi kazu da ne treba, i da je najbolje da beba sama pocne da se dize!!!
saljemo svima veliki poljubac!!!!

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2912
4.9.2009 10:51:50   
malena_t
IZVORNA PORUKA: malenaa

mom je malom tri mjeseca i vec od drugog mjeseca spava od 9- 8, nekad u 7 a nekad i produzi i do 9. znaci skoro 12 sati, i nikad ga ne budim ...
nisam ludaaaaaaaaaa...napreduje mashallah super. jer znam kad po danu bude gladan vristiiiii oce odma...sad... gdje god da sam.
pa ne bi taj ni u noci sigurno pretrpio hehe ;)

user posted image user posted image user posted image

Vala žene i mi nikad zadovoljne. Ja uopšte nisam spavala kad je moj sin prvi put prespavao noć user posted image

user posted image se zbog Esmice, a Anelu sretan mali rodjendan user posted image Pusa svim mamama i bebarama.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2913
4.9.2009 12:39:53   
Anoniman
kako su moji slatki djecaci,i djevojcice ljubim ih punoouser posted image user posted image user posted image
ja  sam dobro hb.Anel takodje spava,sinoc se budio ko sat svaka 3sata trazio jest guza izgladni brzouser posted image ,moj Anel spava kod mene u svojoj korpici nekako me strah stavit ga preko noci u kreveTAC ZBOG BLJUCANJA DA SE NEBI ZAGRCNO OVAKO MI JE NA OCIMA,
Sinoc je palako ja ga stavila na sebe ko zabicu,tako jedino zaspi mene san prevari i ja trenem malouser posted image ,slucajno se trznu kad ja djete na meni uhh pretnila sam od straha nedo bog da je sta bilo vise nikad necu,tako radije neka place zaspat ce nekako.
Isto nece zaspat dok mu rukice nestegnem dekicom,nema sanse vrcne se rukicama probudi,jest da je vruce al tako bar spava 100%mirno.
Hvala vam na cestitkamauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2914
4.9.2009 14:34:27   
ivanak
U kojoj robici ste vi krstili djete? Može slikica!
Mi ćemo krstiti djete pri kraj mjeseca pa da znam šta da mu kupim!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2915
4.9.2009 15:54:48   
Mya_81 RR
Ivanak, di ti živiš?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 2916
4.9.2009 15:59:01   
Apotekarka
ivanak ja cu svoje sutra krstiti pa ti onda postavim sliku u mene je kao neka kosuljica sa kravatom,hlace,papice i sesir i sve je to satensko i bijelo to sam iznajmila u salonu vjencanica jer nigdje nisam nasla za kupiti...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2917
4.9.2009 16:00:53   
Apotekarka
evo moj maleni pokusava zaspati ali cim mu duda ispadne plac 20 put sam mu dala...anocas mi je prespavao od 22 h pa do 6 i 15 a u 20 h zadnji put jeo i opet zaspao poslije jela do 10:00 i et sad pokusava opet...

Neposredna veza do poruke: 2918
4.9.2009 19:52:04   
Anoniman
http://img3.imageshack.us/i/1000155w.jpg/
http://img177.imageshack.us/i/1000156.jpg/

< Poruku je uredio felix -- 4.9.2009 19:55:16 >

Neposredna veza do poruke: 2919
4.9.2009 20:43:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Uh, i moja je malena po cijelu noć neke zvukove puštala paaa... sigurno prva tri mjeseca. Nije imala grčeve niti joj je šta smetalo, samo je nešto mrmljala, poput kratkog stenjanja. MM je to smetalo tokom noći a ja sam se brzo navikla pa mi nije bio problem zaspati. Sve je to normalno... proći će.

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 2920
4.9.2009 21:08:51   
Ex Yu
felix Anel je masalla vec nam pravo narasto user posted image user posted image a sladak je ko med uopste nam nije vise mrvica ... user posted image user posted image user posted image jos grcici da prodzu skroz i bit ce super beba

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2921
4.9.2009 21:28:18   
Ella_H
Poz drage zenice i bebice i mi evo malo da ufatimo
vremena da se i vama prikljucimo na pdf bebe 2009 hehe...
Ammar je rodjen 10tog Augusta, fino papa, fino i pajki za svoje vrsnjake
ne ureko se, ali mi malo cudno hranim ga sa AD mlijekom sto kazu kod nas
i stolica mu je nekako zelenkasta nekad prosarana sa zutim pa onda kad
mu mjenjam pelenu zut izadje....Nemislim da je gladan pojede mashAllah
i po 110 ml nekad voli papati hehe...Zanima me jel jos neko ima iskustvo
s takvom stolicom....Pusa svim bebicama slatkim od nas :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2922
4.9.2009 22:32:26   
ivanak
Nemamo grčeve, hB. A eto nešto ko da mrmosi.
Budući da i nama izbaci čuču, mi kad čuča paralelno stavimo pelenu, malo smotam da ne ispadne i mirni.

Iz Hrvatske sam - Dubrovnik.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2923
5.9.2009 9:50:16   
Anoniman
JUTROOO
mamice nam haman spavaju kao i bebeuser posted image
punoo pussa od nas na ovom lijepom kisnom danu.
Ex yu hvalauser posted image user posted image ljubi i ti svog medenjaka

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 2924
5.9.2009 10:06:30   
Anoniman
Dobro jutro.
Dan je kao stvoren za spavanja ali mi sa bebicama mozemo samo maštati o tome user posted image .
Ja evo pijem prvu kaficu a user posted image u krevetu "razgovara" sa svojim plišanim drugarima user posted image .
Danas su nam 3 mjeseca na zdravlje user posted image user posted image

felix, gledala sam Anelove slike, mašala on je već veeeeejiki dječak, nisam više mrvica user posted image za Anela!!!

Šaljemo generaciji puno, puno pozdrava!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ginekolog

Koliko često(ne računajući trudničke preglede) idete na pregled kod ginekologa?

Svako 6 mjeseci (33%)

Jednom godišnje (42%)

Idem po potrebi, kad osjetim da nešto nije ok (24%)

Broj svih glasova: 165

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *