|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
26.8.2009 11:08:03   
Hanady RR
kod mene piše da je distributer SAMED doo, Radenka Abazovića 5, 71000 Sarajevo. JU apoteke sarajevo prodaju ih mi smo kupili u apoteci Mejtaš i platili 43.88 KM al vijrdi svojih para bolje nju da spriječiš silaženje slina na brohije jer inhalatora nema ispid 120 KM da valja.

Pokušaj nazvati distributera pa pitati konkretno kako najlakše nabaviti na tvom teritoriju. Možda distributer bude jeftiniji pri dostavi.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2601
26.8.2009 11:10:04   
Apotekarka
Jutro...mama se nijec naspavala...Antonio je ustajao u pola 3 i u pola 7 a mama legla u pola 1user posted image ,ali razlog nespvanju je njegov nosic posto se vec momak okrecec voli na leda pa tako zaspe onda mu hropti i to ga budi i ono cujem ga kao da se zagrcne to mu smeta i cak se 2-3 put opet nakasljao kad se iskise ok je...ne znam da li da ga odvedem pedijatru...nema temp...jede dobro ali eto...mada mislim da je to kasljucanje zato sto mu smezta hroptanje...evo posto je mm danas tu igraju se njih dvoje...maleni se smije pravo...kasnije moramo do prodvnice pa ce mama prati sve prozore dok je mm tu da bude s Antoniom...kako su ostale mame i bebice...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 2602
26.8.2009 12:00:25   
Ex Yu
Hanady hvala evo zapisala sam pa cu odnjti do ove u apoteku da nam proba naruciti ... ako nista trazit cu nekoga iz sarajeva da mi kupi il da odletim svakako sam mislila brzo do Sa malo ... dok nije zima tek ce onda problemi sa nosicima

Apotekarka tebi se bas neda naspavati ... evo ja odo skontat sta cu za rucak bebara spava i jos mu je zacepljen nosic al bolje je

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2603
26.8.2009 13:17:24   
Anoniman
Nosanje nam najviše pomaže, ali def. ne znam šta bih bez fena...evo i sad mi je uključen, a čim ga isključim curka se automatski počne grčiti...zaista nevjerovatna stvar!!!

Minja mi je danas na rukama od 8 sati user posted image ...malo se mijenjam sa MM, ali u svakom slučaju ću poluditi jer šta radim ova dva mjeseca - pričam o grčevima ili tražim po internetu bilo šta što bi mi moglo pomoći...uh, samo da ne traje duže od 3.mjeseca i bit ćemo svi sretni i zadovoljni - Minja, mm, ja i vi jer vas neću više daviti s ovim beštijama user posted image

Moj Anel spava al eno cujem ga stenje muce ga grcevi,neda djetu mira da spava prokleti da oce vise prestat muciti...
Apotekarko,zao mi je sto nisi spavala ,i sto malenog muci nosic ja sam legla oko 12.jedva zaspo i ustao u 3ujutro i do 5.sati se mucila snjim i opet me probudio oko 8.al dobro se osjecam s obzirom da nisam spavala.

< Poruku je uredio felix -- 26.8.2009 13:20:17 >

Neposredna veza do poruke: 2604
26.8.2009 13:22:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki

user posted image user posted image Evo da vas malo oraspolozimouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image ja sto smo samo clatki,vidi nam lijepog osmjehauser posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 2605
26.8.2009 13:51:22   
mnn
Hanady evo sad sam pročitala da i ti imaš tu pumpicu za nos koju prključiš na usisavač.ja sam to kupila malenome ali još nam nije trebalo...ma htjela sam ja probati na sebi ali kad sam čula da se to stavlja na usisavač uplašila sam se...a kaže prijatelj da to najviše prodaje...e sad mi nije jasno na koji dio usisavača se to stavlja jer je nekako uska pumpica...user posted image

znači toje super a ja htjela da kupim neku na baterije od chicca. dosta i ovdje košta oko 20eura.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2606
26.8.2009 16:10:31   
Apotekarka
hej drage treba mi savjet moj maleni je danas imao 6 put stolicu i od tog 4 put prilicno mekanu,nije pravi proljev ali me brine zlatnozute je boje...ponekad on zna toliko stolica dnevno imati ali ne toliko mekane...5 put je jeo...malo se plasim jer cim jede kroz pola sata se pokaka...imam li razloga da se brinemuser posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 2607
26.8.2009 16:16:04   
Mya_81 RR
Apotekarka, možda je stvar u ovom -

Zašto moja beba ima tako eksplozivne stolice? Razlog što beba kada kaki nije diskretna nije nevaspitanje već je rezultat gasa koji se snažno potiskuje iz još nerazvijenog digestivnog sistema. Strpite se za koji mesec da se bebin digestivni sistem dovoljno razvije.  

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2608
26.8.2009 16:19:17   
belmac
apotekarka nemaš nikakvog razloga da se brineš. treba da budeš sretna, jer je to baš ono što se traži od male bebare. da hapi, ručki, kaki..i tako sve u krug!user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2609
26.8.2009 16:20:47   
Apotekarka
pa bebu mi vjetrovi i uhvate o onda se pokaka ali strah me da ne pređe u pravi proljev jer je nekako premekana stolica...valjda neće

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2610
26.8.2009 16:25:07   
ns.mery
Cao vidim pricate o kaki ......... moja beba samo jednom dnevno kaki ali toliko napuni pelenu da zna procuriti , a zabrinem se kada vidim da vase bebe kake  vise puta  

NASA PRINCEZICA SE RODILA 22.06.09

Neposredna veza do poruke: 2611
26.8.2009 16:51:45   
belmac
draga mery, ništa se ne sekiraj. svaka beba ima svoj bio-ritam,a s vremenom se mjenja. tako je moja bebara kakila po 6-7 puta u jednom periodu, onda "prevrnula" i onda jednom u tri dana. sada se to opet promjenilo i kaki jednom dnevno, s tim da 3-4 put prduca i zaprlja pelenu, pa se mora presvlačiti, ali ja računam da ima jednom dnevno stolicu.
paket pelenica nam traje 5 dana user posted image user posted image user posted image  

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 2612
26.8.2009 16:53:22   
neki
Felix draga,hvalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 2613
26.8.2009 16:55:41   
Aki Sa
vise savjeta da se smire sve mlade mame, moj stariji sin je imao 4 do 7 stolica dnevno do 4 mjeseca, a uredno je napredovao i dobivao od kile do kile i pol mjesecno

Pedijatrica nam je rekla da za bebu koja je na dojenom mlijeku je normalno da ima do 10 stolica dnevno jednako kako je normalno da nema stolice do 10 dana, doduse ovo se samo odnosi na djecu koja su na dojenju

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 2614
26.8.2009 18:50:58   
ena23
evo da se i mi svecano prijavimo na ovom pdf-u user posted image

i to odma sa pitanjem jesmo li normalni user posted image moj sinan spava evo vec pet sati. Ali moram napomenuti da je prije toga bio budan 2 sata, dojio je dva puta, dva puta se ucmudio pa smo mjenjali pelene i jednom se popiskio posteno po mami i babuki, gledali smo se i nosali i pricali svasta nesto...

Odoh ga sada probuditi, bice mi djete gladno, al fakat ne kontam kako se ne budi ovako dugo, do sad je najduze u komadu odspavo 3 sata i to nakon kupanja... na mamu je, ljencuga i spavalica velika.

Ljubimo ostale guze

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 2615
26.8.2009 18:55:43   
Nunichi
Pa dobro nam dosla Enice! user posted image user posted image user posted image
A i Miki nas maleni... user posted image

Vjerovatno se izmorio ta 2h,pa sad da nadoknadi. user posted image
Ljubi pile od nas dviije...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 2616
26.8.2009 19:52:30   
Apotekarka
Hej Enice normalno je da bebe tako u pocetku spavaju samo ti odmaraj kad ti bude budno cijeli dan ko moj Antonio neces onda danas mi je odspavao citavih 40 min i to je to evo jos budan jutros od pola 10...samo pazi da ti  ne dobije zuticu ko moj treci dan pa mi mislili proci ce jer dijete od zuutice po vazdan bi mi spavalo i jest sam ga morala buditi ali hvala Bogu to je iza nas...ako primjetis zuticu vodi odmah da toi vade bilurubin...ja sam evo sad sva u suzama 7 put mi je imao stolicu jako mekanu prdi i izbaci i to cim jede...ako to potraje do jutra vodim ga pedijatru...ljuta sam i na mm on to sve hladnokrvno kao nije mu nista a ja pobudalit od brige i naljutio me sto je da as bio s jednim kolegom vani pred kucom a mali se zakoceno dok sam mu jelo napravila umjesto da je dosao i napraviouser posted image ,a svekrva mi kaze eh da si nastavila dojit ne bi dijete imalo takvih problema sa stolicom...to sam shvatila kao prigovor sta sam trebala trudit se da doji da opadne jos pola kg...e pa stvarno mi je danas divan dan...

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 2617
26.8.2009 20:09:29   
Anoniman
Ena, dobrodosli i ti i Miki, i vec ti je Apotekarka rekla da pazis samo da ne dobije zuticu, jer bilirubin uspavljuje bebe i moja je znala spavati po cijelu noc i zutilo je trajalo duze jer je nisam budila i dojila, ali da ne glumim pedijatra, samo dijelimo iskustva, eto mila, ljubi guzu malu i pisi namuser posted image

Apotekarka, pa ja ne znam kakva je inace stolica kod beba, mislim i kod moje je jako mekana, a ti ako sumnjas nesto, posavjetuj se sa pedijatrima, mislim da je to ok ako je i boja kakvu si opisalauser posted image

Mi smo dobro,nemamo nekih novina, saljemo vam pozdraveuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2618
26.8.2009 20:23:53   
Apotekarka
ma da nije odmah poslije jela ne bi me brinulo...a ne znam sta mogu kad sam sikirljiva mozda me i pms povrh svega sahvatao...u biti sve sto je danas od 14 h pojeo i pokakio je u roku 10 min poslije jela...da se nije prehladio sad sam mu stavila toplu gazu na pupu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2619
26.8.2009 20:30:09   
Anoniman
pa ne znam, i Ajna kaki obicno poslije dojenja, a evo danas nije ni jednom, dobro sad ja ponekad mislim i da ima veze sa onim sto ja jedem jer dojimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2620
26.8.2009 20:35:46   
Apotekarka
ja nazalost ne dojim pa ne znam sto je razlog,jos mi svekrva prigovori isto kao da ja volim podgrijavati,hladiti u 3 sata u noci i uz to kutija od 7.9 km bebimila mi traje neka 2 dana...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2621
26.8.2009 20:42:14   
Anoniman
Ma znas sta stvarno se cudim tim ljudima,posebno zenam, pa i ona je majka, kakvi su to neumjesni komentari, mila ne obaziri se, ti si najbolja majka svom djetetu, samo ti uzivaj u majcinstvu, ako te bude i dalje strah zbog kake posavjetuj se sa pedijatoim, ljubim vasuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2622
26.8.2009 20:54:03   
mamin_zivot
Vece drage moje...
Mama napokon je sjela da odmori, moj bebac po citav dan bude budan, jedva stignem ves ispeglati. Da mi nije zaove ne bi ni to uspjela. Okupala sam bebicu i zaspao je evo hB. Prica vidim o kaki, moj sin kaki svaki 7-8 dana, ali doji i to je sasvim user posted image .
Dobrodoslica ENI i MIKIJU... Odmori draga dok spava, to je sasvim uredu sto spava znaci sit je, cim ogladni on ce se probuditi. Maleni ruzni bebac, juzan je ne vaja nita..user posted image bubimo vac..

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2623
26.8.2009 21:34:40   
Anoniman
Joj, ja sam sad kupala Ajnu sama ispod tusa, i sjeuser posted image sam se jer je trznula glavom i udarila u cesmu, e sad nije ni plakala niti pokazivala da je boli, poslije se igrala i sad eno spava, trebam li se brinutiuser posted image

(odgovor članu mamin_zivot)
  Neposredna veza do poruke: 2624
26.8.2009 21:36:27   
malena_t
Dobro vece drage mameuser posted image
Mi smo danas imali jako produktivan dan user posted image Nasli tetu cuvalicu, dogovarali sunecenje, pobali mrkvicu, bili u shopingu - ponovili se za dvije pidzame, dvije kasikice i plasticnu zdjelicu, mm bio slobodan pa smo se bas nauzivali user posted image

Saljemo user posted image svima, a posebno Eni i njenoj bebici. Dobro nam dosliuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 2625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

EPIDURALNA ANESTEZIJA
isabella

Dali bi se odlucile za epiduralnu anesteziju na drugom porodu obzirom da je prvi bio katastrofa tezak??

DA (59%)

NE (41%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *