|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
25.8.2009 17:53:34   
Apotekarka
moj maleni je počeo pomsalo gugutati,smijati se,vristati jos s 1,5 mj a za sedmicu ce mu 2 mj ali to radi kad je nagodan,naspavan i kad ga ne nuce ovi prokleti grcevi...obozava da mu se pjeva i pricqa pogotovu kad ga raspovijem tad se smije i to radi i ponekad okolici  u kreveticu as medama

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2551
25.8.2009 17:54:56   
Apotekarka
evo opet se jadnicak grci ko da gledam da ce ga to probuditi..dusa mala

Neposredna veza do poruke: 2552
25.8.2009 18:03:48   
Mya_81 RR
Ex Yu - i kod mene kao da su pale dvije atomsku bombe...jedva da stignem oprati sudje, tu i tamo po neku turu veša, a ostalo uopće ne stignem...morat cu je uskoro uputiti na cjelodnevno čuvanje jer me ovaj nered izludi...

Apotekarko
, slobodno ga izvodi što više možeš...nama paše zrak i vožnja u kolicima...

Nosanje nam najviše pomaže, ali def. ne znam šta bih bez fena...evo i sad mi je uključen, a čim ga isključim curka se automatski počne grčiti...zaista nevjerovatna stvar!!!

Minja mi je danas na rukama od 8 sati user posted image ...malo se mijenjam sa MM, ali u svakom slučaju ću poluditi jer šta radim ova dva mjeseca - pričam o grčevima ili tražim po internetu bilo šta što bi mi moglo pomoći...uh, samo da ne traje duže od 3.mjeseca i bit ćemo svi sretni i zadovoljni - Minja, mm, ja i vi jer vas neću više daviti s ovim beštijama user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2553
25.8.2009 18:07:59   
Apotekarka
draga mya znam kako ti je...i moj je veci dsio vremena na rukama divim se ustvari zavidim mamama koje spuste svoje bebe u krevet i same zaspu...mi ga stalno nosamo ja i zaova na smjene a kad dođe mm i on...evo danas je najbolji bio ipak jwe bilo gorih dana...najgore je sto mu i na rukama treba vremena da zaspi...i stolica mu je ovih dana stalno prosarana zeleno i to maslinasto...da li to moze od grceva ili espumisana...gladan nije ne vjerujem jer jede jednom vise nego bi trebao

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2554
25.8.2009 18:16:19   
Mya_81 RR
Uh, i nama je stolica takva vec neko vrijeme, a zašto nemam pojma.

Nego, koju hranu koristite - ne sjećam se je li dojiš ili je AD -  i je li se grči i dok jede?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2555
25.8.2009 18:16:42   
Apotekarka
Da vas upitam mame da li vi široko povijate vase bebe ja sam svog povijala ali on je meni s tim pelenama stzalno mokar sav se preznoji pa mu ih ja izbacila a tek za mjesec ce na uzv kukova kontam je li bolje da mu ih skinem nego da se prehladi od znojenja...jos sad ove vrucine a opet...ne znam sta da radim...

Neposredna veza do poruke: 2556
25.8.2009 18:18:18   
Apotekarka
Mya mi koristimo bebimil i ne grci se dok jede ali poslije jela uzas...on bi popio pola litra a onda muke svako koliko ti dajes da jede i koliko pojede...moj pojede 150 ml svako 3-3,5 ha po noci oko šest sati ne jede...

Neposredna veza do poruke: 2557
25.8.2009 18:18:32   
Ex Yu
ovo su nase nove igracke, i mi se igramo sa listom koji je veliki i mekan a ti coskovi su glodalice za desne
user posted image

a ovo ja sad spavam
user posted image

a ovo toplo preporucujemo svim mamama pogotovo sa grcevima, zaljuljas i odes vratis se bebac spava ... pomaze u 90% slucajeva ako je imat egdje razapet moj place kad ga izvadim, onda legnemo zajedno i meni dodze zlo
user posted image

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 2558
25.8.2009 18:19:46   
Apotekarka
Ex yu igracke su prave a o ležaljc da ne govorim...

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2559
25.8.2009 18:23:12   
sheri

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Da vas upitam mame da li vi široko povijate vase bebe ja sam svog povijala ali on je meni s tim pelenama stzalno mokar sav se preznoji pa mu ih ja izbacila a tek za mjesec ce na uzv kukova kontam je li bolje da mu ih skinem nego da se prehladi od znojenja...jos sad ove vrucine a opet...ne znam sta da radim...

mi smo u petak snimali kukove i sve je hB ok, rekla doktorica da ne moramo na kontrolu ni sa 6 mjeseci. a ja sam curu povijala samo prvih mjesec dana, i to rijetko po danu, jedino navecer stavljala. i meni bilo bezze da je umatam u pelene po onoj vrucini. i eto hvala Bogu sve je ok
pozdrav za moje zene i bebace

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 2560
25.8.2009 18:25:15   
Ex Yu
Ja nisam nijedan dan stavljala siroki povoj ali sam radi toga kupovala 2 sedmice violeta pelene koje su ko tri siroka povoja debele izmedzu nogu i to jedan broj vece ... a onda sam se pratila na pampers obicni pa na bablove a povoj nikako misla sam kad odemo slikat kukove a onda nam je teta doktorica ("privatnik") rekla da je sve uredu  i da nema potrebe za siroko povijanje

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 2561
25.8.2009 18:34:48   
dady
Ma i ja sam povijala samo par dana,jer je bilo toliko vruće da mi ga bilo žao patiti!!! Kukove idemo snimati tek 23.9. pa šta nam kažu ,al bit će to sve aBd ok!!!user posted image

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2562
25.8.2009 18:36:33   
Mya_81 RR
Ja sam široko stavljala prvih 40 dana...više ne...

Mi smo na Aptamil Comfort 1...i grči se dok jede...ma, svakom koje smo probali se grčila za vrijeme jela....ne znam je li to do mlijeka...ma, više nisam pametna...

A jedemo 120ml, a večernji obrok je 150ml...6 obroka dnevno...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2563
25.8.2009 18:44:07   
Anoniman
Uh jeste se raspričale, dok sve pročitah.... user posted image
Eh redom:

Sonja user posted image user posted image  za bebija!!
mnn, ljubi nam debejog dječaka user posted image , ne brini oni bolje podnesu vakcine nego što mi mislimo, a znam kako ti je.....
felix, Anel baš lijepo napreduje, nije nam više mali user posted image  - mašala!!
Apotekarka, vidim na slikama da ti bebija pravo topliš, čak i rukavice.... da mu nije vruče, možda je zbog toga nervozan a user posted image
Mya i ja se iskreno nadam da će vam proći grčevi sa 3 mj. Navijamo user posted image  da što prije prođu.
ex yu, te figure su odlične, baš su lijepe. Mogu misliti jest ih lijepo dirati user posted image
Moj bebi danas standardno nekoliko puta po 30 min. i eno sad je zaspao, spava već 40 min. Čekam do 19h, ako se ne probudi ja ću ga buditi da ne zalomi kao neku noć pa onda dernek do 4h user posted image

(odgovor članu dady)
  Neposredna veza do poruke: 2564
25.8.2009 18:49:01   
Ex Yu
To smo danas kupili u Bingu ...

Apotekarka ja sam ti vec pisala kad sam gledala slike da ga toplis a bas sam sad gledala slike nasih beba mali je presladak skroz masala al i ja mislim da je njemu tako vruce pogotovo musko ... neznam ti znas najbolje al meni se cini da je on nervozan od vrucine cim on voli da se naruca i skine da bude golo znaci da nevoli da ga toplis al stvarno nemas potrebe prije ce se tako prehladit znojan nego kad mu je ugodno kao i tebi samoj ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2565
25.8.2009 19:56:56   
mnn
enisa_sara draga moja maleni je super hvala bogu.ja sam ti paničar pa kad čujem nešto za cjepiva negativno odmah poludim.mene ti sve to uplaši, a mm je jak.ma kaže danas pedijatrica da smo mi prije 30 godina dobijali jačacjepiva od ovih danas pa me to tješi jer ipak je medicina otišla naprijed...uh za 2mj opet na cjepljenje samo neznam više protiv čega...uh.

ljubi ti meni isto malenog puno puno.user posted image user posted image user posted image user posted image

apotekarkaj a sam stavljala široko povijanje malenom 10 dana i više nisam jer je plakao od vručine.hvala bogu kukovi su super.a naši kumovi stavljali malenom 3mj pa opet ima problema...neznam nama su rekli da radimo vježbe za kukove i radili smo i sve super.ne brini biče sve uredu.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2566
25.8.2009 21:15:20   
malena_t
IZVORNA PORUKA: Ex Yu

ovo su nase nove igracke, i mi se igramo sa listom koji je veliki i mekan a ti coskovi su glodalice za desne
user posted image

a ovo ja sad spavam
user posted image

a ovo toplo preporucujemo svim mamama pogotovo sa grcevima, zaljuljas i odes vratis se bebac spava ... pomaze u 90% slucajeva ako je imat egdje razapet moj place kad ga izvadim, onda legnemo zajedno i meni dodze zlo
user posted image

Mrvica malena sarena:)))))))

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2567
25.8.2009 21:26:42   
Anoniman
Uh sto bih i ja u ovu lezaljkuuser posted image user posted image user posted image user posted image ,bas mu je finouser posted image
Bas ste se raspisale,necu ni pokusati komentarisati sve pojedinacno, samo cu svima poslati jedan veliki zagrljajuser posted image

Mi smo danas dobili pasos,tj. Ajna, pa aBd idemo na more definitivnouser posted image
Bili smo prvi put u gradu danas otkako se rodila, inace se drzimo svog Novog Grada, ali eto prosle te guzve ljetne, pa se lijepo moze hodati, i dosli smo krepaniuser posted image
Ajna vise ne lezi u korpi nego u obicnim kolicima i ne gleda u nas, zapravo gleda tako sto sto se sva izvije da nas vidiuser posted image , i naucila je pljuvatiuser posted image , eto bas fino od nje, samo nesto prsce iz usta, mala tecno pricauser posted image , i nesto je nerovzna preko dana, mislim samo kmeci i ne spava, ali podnosljivo jeuser posted image

< Poruku je uredio sahara -- 25.8.2009 21:27:43 >

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 2568
25.8.2009 21:31:10   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: ns.mery

Jutro nadam se da ste se naspavali i mame i bebe , moja je sinoc zaspala tek u 1h neznam sta joj je  ali preko dana mi super spava ,a navece samo uz siku nikako drugacije.KAKTUSCIC ja stalno zovem da pitam za vakcine i svaki put mi kazu da nema cak je i moj muz juce isao u dom zdravlja i rekli su mu da nema vakcina , ona je primila jednu u nogicu i jednu u ruku u bolnici  BSG  I protiv hepatitisa b ,sada treba druga doza  protiv hepatitisa a kazu da nema , neznam kako ti usije dobiti nama kazu nema 

Ma ne mogu da vjerujem da vam kazu da nema, jer ja sam zvala prosli utorak i rekli mi da je stigla bas ta druga doza protiv hepatitisa, i jos je dom bio pun djece koja su primila tu drugu dozu, i to fino nas prozvali da ne cekamo s bebicama. Stvarno mi nije jasno!

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 2569
25.8.2009 21:33:54   
Hanady RR
Curke pozdrav... smao da seupišemo...kod nas sve po starom...jedemo, spavamo i kakimo i stalno ispumapavmo slinice iz nosića našiom super tehnikom pumpica na usisivač i onda bbbbbbbb...a njoj se to baš dopada user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 2570
25.8.2009 21:37:29   
Apotekarka
Eh drage moje kako mali u kolicima odspava danas drugo dijete spavao od pola 3 do 5 jeo i opet nastavio do pola 9 okupala ga,jeo maloprije i opet pajki sad me strah sto toliko spavauser posted image ,a mozda momak od 3 nocas bude sjelio tko zna...mislim da stvarno ne podnosi vrucinu izbacila sam pelene i ne toplim ga onoliko,a rukavice ako mu ih ne stavim kad je u kuci jer u mene je u kuci prilicno svjeze ruke mu budu ledene pa moram,a kad ide vani skinem ih...
opet mu pocelo u prsima malo roptiti i 2-3 put se nakaslje u danuuser posted image ,a iz nosica sam mu iscistila u ova 3 dana dosta toga...da li od tog hropti na prosloj vakcinbi su mi rekli da je vjerovatno od nosica...

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 2571
25.8.2009 21:41:58   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Eh drage moje kako mali u kolicima odspava danas drugo dijete spavao od pola 3 do 5 jeo i opet nastavio do pola 9 okupala ga,jeo maloprije i opet pajki sad me strah sto toliko spavauser posted image ,a mozda momak od 3 nocas bude sjelio tko zna...mislim da stvarno ne podnosi vrucinu izbacila sam pelene i ne toplim ga onoliko,a rukavice ako mu ih ne stavim kad je u kuci jer u mene je u kuci prilicno svjeze ruke mu budu ledene pa moram,a kad ide vani skinem ih...
opet mu pocelo u prsima malo roptiti i 2-3 put se nakaslje u danuuser posted image ,a iz nosica sam mu iscistila u ova 3 dana dosta toga...da li od tog hropti na prosloj vakcinbi su mi rekli da je vjerovatno od nosica...

e i moja hropti od nosića...i baš je više iritantno...nego pokušaj nabaviti ovo što ja imam baby-Vac u apoteci, to ti je pumpica koja se stavi na crijevo usisivača i onda samo prineseš bebi do nosića i sve izađe. nebi vjerovala koliko toga u njihove male nosiće stane.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2572
25.8.2009 21:52:00   
Apotekarka
ma i ovako od aqua marisa pocelo izlaziti pogotovo kad kise i kad ga okupam...stvarno u velikog covjeka ne izlazi toliko...a duse male vidim dosta beba muci nosic da li mislite da mozda i od tog pomalo se zakaslju kad im to zasmeta...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2573
25.8.2009 21:54:39   
Anoniman
Hanady ovaj moj hropti kad doji i kad spava malo...šta misliš da i ja probam s tom pupicom...po dani normalno diše na nos i nema slinicauser posted image , pa ne znam da li i ja da probam s tom pumpicom.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 2574
25.8.2009 22:04:54   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva

Hanady ovaj moj hropti kad doji i kad spava malo...šta misliš da i ja probam s tom pupicom...po dani normalno diše na nos i nema slinicauser posted image , pa ne znam da li i ja da probam s tom pumpicom.

Ako nema slinica onda ne hropti od njih, ako je to dok doji to može biti ona žlijezda na u vartu neznam joj tačno naziv koju svim imamo pa kad odrastamo ona nestane. Kod moje kolegice je to bilo sa dečkićem i nije imala nikavih problema, ta žlijezda bila malo veća pa on ispuštao hroptaje dok doji i dok spava na leđima. A ako ima slina ovo je prava stvar. Apotekarski toplo šreporučujem ova se pumpica koristi nakon aqua marisa...ali aguamaris je obična fiziloška tečnost, voda i neće od nje to lahko stati.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Auto
bambi7

Kupovina auta- na leasing ili na kredit?

leasing (43%)

kredit (57%)

Broj svih glasova: 68

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *