|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
25.8.2009 11:31:30   
Apotekarka
user posted image Jutro evo i mene malo...sušim kosu a zaova s Antoniom pa sam uspjela malo da svratim...mali po danu nepodnosljiv 2 sata kad ustane smije se,igra,nagodan a onda kmeci po citav dan ali spavati mu se ne da pa ne da,a po noći je dobar...ja sm sretna mm mora na teren u Tuzluz pa ce veceras dociuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 2526
25.8.2009 11:37:03   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Na obje user posted image  mada bi se vjerovatno opredjelila na ručnu jer je mogu "kontrolisati" user posted image

Ja imam ručnu NUK  i jako je s njom teško raditi...baš se namučiš, a trebalo mi je po sat vremena da bih izdojila za 1 obrok...tako da bi ti možda bio bolji izbor Aventova jest da je razlika u cijeni poprilična, ali pretpostavljam da ćeš je često koristiti i kroz duži period pa će se isplatiti...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2527
25.8.2009 11:39:35   
Pretty mamma
Enisa,
mora da sam nesto pomijesala sa rokovima...
Ja imam el. pumpicu Medelinu, zaista je odlična. Ima brzine i mogu se podešavati. Ako možeš priuštiti, zaista se isplati. Ja sam ju platila cca 200 KM. Imam i ručnu izdajalicu Chicco koju sam samo iskuhala i nisam ju koristila, dakle nova je. Ako želiš mogu ti ju dati.
Ako gdje naidjes na posudice za zaledjivanje, javi mi, ja sam zvala apoteke Sarajevo i tamo nema. A zašto je bolje tako nego u vrećicama?

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu NovaNina)
Neposredna veza do poruke: 2528
25.8.2009 11:42:46   
Apotekarka
joj kad se sjetim pumpica...user posted image user posted image user posted image  ajd sto su skupe ali sto je to mene bolilo...najprije sam neku pupy slomila,pa mi muz kad sam bila u bolnici s malim donio chickovu 36 km pa mi je s njom bilo jako tesko ista izmusti i na kraju kupim kad sam krenula kuci kupim aventovu 106 km 3 put je upotrjebila dobila upalu grudi,bromergon i eto pumpica bezveze kupljena...ali mogu reci da jew ta aventova ipak najbolja

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 2529
25.8.2009 11:49:15   
Anoniman
P.mama hvala ti puno user posted image  na ponudi al vjerovatno ću se opredjeliti za ovu Avent. Te vrečice su vjerovatno najbolje al slijedeća solucija mimo njih su plastične posudice. Kao puno su bolje od recimo staklenih....
Evo ti link

Pohranjivanje majcinog mlijeka

Neposredna veza do poruke: 2530
25.8.2009 11:49:18   
Pretty mamma
Apotekarko,
i mene je pumpica očajno boljela dok sam imala ragade. Ma onda me je i sami pogled bolio. Sada je sasvim ok, kad se dojenje uspostavi, pumpice zaista ne bole.
Uh, ne zelim se ni sjetiti tih dana, da je potrajalo jos samo koji dan, mislim da bi odustala od dojenja. Mah, imala sam i ja upale i svasta nesto, mah nije to za ovaj topic. Bljak...
Neka su bebice dobro, dojile one ili ne.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2531
25.8.2009 11:51:23   
Apotekarka
cula sam i ja za te vrecice da su super samo ne znam da li ih kod nas ima nabaviti

Neposredna veza do poruke: 2532
25.8.2009 11:56:33   
Pretty mamma
Kad sam kupila pumpicu Medelinu, dobila sam i neki priručnik o spremanju mlijeka i tamo se spominju i njihove vrećice. Ali nema ih kod nas...
Eto, ako netko naleti na bilo šta za pohranu mlijeka, neka nam javi user posted image

Laura je u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 2533
25.8.2009 12:04:42   
Ex Yu
mi se pupali i sad spavamo ...
joj te pumpice su meni smrt uf uf uf kad se sjetim ja imam rucnu cimi mi se daje nukova mene je to bolilo vise neg porod majke mi ... a Enisa ja ti licno nebi preporucila da izdajas preko noci mlijeko mozda da probas neko vrijeme izdrzati dok sike neskontaju da dzaba rade preko noci ... nego da se izdajas tako ces samo jos vise povecati proizvodnju mlijeka a to ce ti biti jako tesko jos kad podzes raditi ... izdajati se moze i hraniti bebac ali ako vec spava cjelu noc pusti prirodu da odradi svoje ...

ja sam tri puta imala upalu dojke a dva puta radi izdajanja samo sto niko nije bio pametan d ami to kaze ... kupus je zakon za to probaj preko pred spavanje jedan sat drzati list kupusa on povlaci mlijeko i smiruje dojke a ako redovno bebeac doji preko dana mlijeko neces osjetiti nedostatak preko dana

ps: hahaha imas li osjecaj kojom sam brzinom i u kojem behutu napisala ovaj tekst kad sam ga procitala sama sam se sebi smijala jer pola nekontam a neda mi se ispravljat, helem znas sta je pisac htio da kaze user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ex Yu -- 25.8.2009 12:06:35 >

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 2534
25.8.2009 13:18:15   
Apotekarka
ja kad se sjetim svoje upale uf...neka me sestra u biloj kad sam bila s malim istiskala rukama koliko je bolilo doslo mi da je ujedem za ruku i umal nisamuser posted image
navecer sam dosla s temp.38,5 pencilini svi mi rekoli izmuzaj a to moj ginekolog mi kasnije rekao jos vise upalu stvara...tek kad sam prestala istiskati smirilo se...bromergon,listovi od kupusa i sad je ok...evo mali se toliko danas dere ruke otpadaju ne e da spava izgleda grcevi ga muce... a da ne pricam tko mi je sve pokusava istisniti zlijezde svekrva,muž...to mi je razdoblje bilo gore od poroda...

< Poruku je uredio Apotekarka -- 25.8.2009 13:19:58 >

Neposredna veza do poruke: 2535
25.8.2009 13:42:07   
Sonja
drage mame stvarno mi je zao sto nemam vremena da sve citam sta ste napisale jer moram pazit a adina
danas je dobio vakcinuuser posted image sunce moje nije puno plakalo
imamo 3mj i 25 dana
7200 kguser posted image
63cm dugiuser posted image
dok. kaze da je sve ok
sad sam mu dala malo paracetamola (sirup )i stavljam mu obloge pa se nadam da nece puno plakati kasnije

pusa za sve

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 2536
25.8.2009 15:28:26   
Lavicca
Svaka čast konačno jedan pametan komentar. 

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 2537
25.8.2009 15:32:45   
Lavicca
Hvala na uputstvu
Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2538
25.8.2009 17:24:46   
Anoniman
uh jest lijepo kad se odspava spavala,sam 3satauser posted image Anel se umirio i zaspo ko beba,nije ni on spavo sinoc ,i sad spava necu da ga budim neka djete odmori.Ja sam horna koliko,toliko spavala sam kad bi on veceras me zezio sa svojim nespavanjem slucajno.
Hvala vam sto ste uz nasuser posted image
Mya moja,proce i nasu djecicu abd,grcevi vise nece vjecno strpit cemo se stacemo nema nam druge.

Neposredna veza do poruke: 2539
25.8.2009 17:25:43   
Ex Yu
oj zene sta ste tihe danas ...

ja sam kupila novu rernu i pekla sam piletinu i krompir i sirnicu i toliko sam se najela da mi se zlo i sve mi je mrsko sad sjedim i gledam u nista ... i cekam da me prodze a zena na djeti ahaaaaa do godine

bebaro spava a kuca mi je ko atomska bomba da je pala od wc do sve i jedne sobe samo sam kuhinju dovela u red a gosti mi trebaju doc a neda mi se ni pomaket user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Lavicca)
Neposredna veza do poruke: 2540
25.8.2009 17:26:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sonja

drage mame stvarno mi je zao sto nemam vremena da sve citam sta ste napisale jer moram pazit a adina
danas je dobio vakcinuuser posted image sunce moje nije puno plakalo
imamo 3mj i 25 dana
7200 kguser posted image
63cm dugiuser posted image
dok. kaze da je sve ok
sad sam mu dala malo paracetamola (sirup )i stavljam mu obloge pa se nadam da nece puno plakati kasnije

pusa za sve
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image masalah za malenog
a i moj je danas primio bocu stavljam obloge nije puno plakao.

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 2541
25.8.2009 17:27:28   
Anoniman
user posted image user posted image ajde Ex yu dizi dupe da proradi sirnica
Vidim bolje si mi danasuser posted image
I ja sam skoro jela gljiva ,i paprike punjene

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2542
25.8.2009 17:28:18   
Ex Yu
felix sreco mi sve prozivljavamo stobom te grceve kad nam je malo mezimce ja svaki dan cekam da se javis da je prestalo vise da nam se ta mala mrva (a nije nam vise mrva masalla) prestane patiti i da krene onaj pravi osmjeh proljeca i gugutanje

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2543
25.8.2009 17:32:35   
Anoniman
ma proce  valjda abd.nece vjecno stacu znam da nisam jedina i da mora tako,biti pa deveramo kao i Mya i njene bebice mi zao,kao i nje same.
Jedva cekam gugutanje ,i da bude veseo abd.od kojeg to mjes.pocinjeuser posted image
NJemu ce sad za 10dana DVA mjeseca .
Hvala punooouser posted image user posted image user posted image joj tvoj je secer pravi bomboncic  neureklo se,kad sam gledila slikice tako bi ga rado istusila izmazila debeljuca slatki
Jel mi on prizdravio!

(odgovor članu Ex Yu)
  Neposredna veza do poruke: 2544
25.8.2009 17:34:38   
mnn
drage moje bili smo danas na cjepljenju, plakao je malo kad je dobio drugu inekciju 5u1.ma to je 5cjepiva u jednom..meni je došlo da zaplačem...dobro da je mm bio samnom.a dobio je i protiv hepatitisa b.

on je veseo smije se, dobio je temperatutu odmah 37,6.pa sam mu dala čepić 0d 80 mg.malo je spavao i sad je super bolje nego ja.ja se sva nasekirala oko tih cjepiva, hvala bogu da je sve prošlo super.dugačak je 64cm i ima oko 7600kg skoro 7700.pa mi je rekla da ne jede ništa osim mlijeka a ja joj kažem da je gladan jer da jede svaka 2h...neznam ma dati ču ja njemu kašice svaki drugi dan neka djete jede.pilence moje debelasto..rekla nam je da smo malo debeli...ma nema veze samo da je on meni super.user posted image   rekla nam je da je jako napredan.

tata je sav ponosan kaže pravi je tatin sin.user posted image

< Poruku je uredio mnn -- 25.8.2009 17:36:16 >

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2545
25.8.2009 17:35:51   
Ex Yu
Pa sad ce špceti gugutati negdje iza 2 mjeseca zavisi od djeteta al moj guguce vec skoro mjesec dana smije se igra ... i da danas smo kupili dvije tolko lude igracke i hoce da se igra sa njima uslikat cu ih poslije a pise na njima za 0+ mjeseci mekane za novorodzencad al skupe komadic platna 16 KM ccc al to mi je nekako slatko kupovati

felix proci ce grcevi jos malo a onda ce sve biti puno ljepse a vjerovatno ce mirnije i spavati stavit cu kasnije malo slikica dok mm dodze jer slikam sve sa njegovim mobom a mami sam dala aparat isla je za vikend na more ... pa se nemozemo slikat kad hocemo nego kad je tata tu

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2546
25.8.2009 17:36:57   
Anoniman
mnn bravo za malog samo neka hapi,mis jedan joj  sto ja volim debejuce maleniuser posted image
nemoj mi se sikiratuser posted image user posted image   eto boca bila pa prosla bitno je da je zdrav.

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 2547
25.8.2009 17:39:38   
Anoniman
vazi ,jedva cekam da vidim tog bombona mm dolazi sutra uhh jedva cekam abd.da dodje s mora bio 3danauser posted image user posted image dosta mu.
Ja cu kad on dodje postavit nove slikice da vidite ove obrazcice debele.
idem popit kaficu i zapalit dok Anel spava .
pussssssssssaaaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2548
25.8.2009 17:46:42   
mnn
draga moja zapali i zamene.sad idem i ja žicat susjeda Dinu cigarete...da mi da jednu da zapalim.user posted image  

imaš pravo glavno da je dobro miš maleni, strašan je.pusa za malenoga.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2549
25.8.2009 17:48:57   
Apotekarka
joj ja više nisam znala sta da radim s malim i grcevima izvela ga pred kucu i u koliciuma ljuljala i zaspao mi 2 sata u 5 jeo i evo spava opet...da znam da ce tako spavati po danu izvodila bi ga svaki dan dok je lijepog vremena...

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *