|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
26.8.2009 21:38:18   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image  stigli nam Ena i Miki user posted image user posted image  Uh uživaj dok pajki, vidjet ćeš kasnije user posted image  Tako sam se i ja brinula pa sad skačem čitav dan user posted image  Moj user posted image  je danas spavao jednom 10 min. i još jednom 30 min. user posted image  Poslije kupanja je zaspao u 20:30 i lijepo sam mu rekla da ga ne želim vidjeti do jutra user posted image
Apotekarka, i moj je nekad do 1,5 mj. imao po 7,8 stolica dnevno i to poslije jela i baš sam se brinula međutim dr. reče da je to ok (doduše on doji). Sada ima 1 ili 2 i još uvijek su rijetke i zlatno žute boje. Ne znam, mislim da je to ok, al ti se za svaaki slučaj posavjetuj sa pedijatrom da ne se ne bi brinula.
Puno pozdrava našoj dragoj generaciji!!

(odgovor članu mamin_zivot)
  Neposredna veza do poruke: 2626
26.8.2009 21:40:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

Joj, ja sam sad kupala Ajnu sama ispod tusa, i sjeuser posted image sam se jer je trznula glavom i udarila u cesmu, e sad nije ni plakala niti pokazivala da je boli, poslije se igrala i sad eno spava, trebam li se brinutiuser posted image

Gdje u glavu? Ima li šta crveno, čvoruga, modro?? Jesi li kasnije pipala to mjesto, kako reaguje?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2627
26.8.2009 21:40:37   
malena_t

Joj, ja sam sad kupala Ajnu sama ispod tusa, i sjeuser posted image sam se jer je trznula glavom i udarila u cesmu, e sad nije ni plakala niti pokazivala da je boli, poslije se igrala i sad eno spava, trebam li se brinutiuser posted image

Mslim da ne. Ne znam koliko je jako udarila, ali sigurno bi plakala da je bilo sta strasno.
I ja sam veceras Benjamina zamalo zalila vrucom vodom po nogici user posted image Migolji se, jedva ga uspijem sahvatati kad je mokar, a i otezao, pa mi ledja pukose kad ga kupam.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2628
26.8.2009 21:41:48   
Nunichi

Oj dusa draga...
Pa mozda je nije ni zabolilo mila...cim nije ni zaplakala.
Ne vjerujem da imas razloga za brigu...nase su malene ovnice tek pocele sa tim udarcima. user posted image
Jubi mi Ajnicu kad se pjobudi.

A nas tajo je neki dan od dragosti digao Zaru visoko...toliko da je udarila glavom u luster. user posted image Ni ona nije plakala,nastavila se normalno ponasati. Ja nisam mogla vjerovati svojim ocima. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2629
26.8.2009 21:42:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: malena_t

Mslim da ne. Ne znam koliko je jako udarila, ali sigurno bi plakala da je bilo sta strasno.
I ja sam veceras Benjamina zamalo zalila vrucom vodom po nogici user posted image Migolji se, jedva ga uspijem sahvatati kad je mokar, a i otezao, pa mi ledja pukose kad ga kupam.

Ma ja prvi put kupam sama, muz mi rad pa mi bilo zao da je ne okupam, i jedva sam jer je nemirna, pa sad nije jako, ali ipak je to mala beba i mala glavicauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 2630
26.8.2009 21:44:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nunichi

Oj dusa draga...
Pa mozda je nije ni zabolilo mila...cim nije ni zaplakala.
Ne vjerujem da imas razloga za brigu...nase su malene ovnice tek pocele sa tim udarcima. user posted image
Jubi mi Ajnicu kad se pjobudi.

A nas tajo je neki dan od dragosti digao Zaru visoko...toliko da je udarila glavom u luster. user posted image Ni ona nije plakala,nastavila se normalno ponasati. Ja nisam mogla vjerovati svojim ocima. user posted image

Upravu si za to da su tek poceli sa udarcima, a ja cu zavrsiti kod privatnog psihoterapeutauser posted image user posted image user posted image user posted image , jooooooj, ljubi mi ljepoticu malu, izgleda da su jace od mamauser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 2631
26.8.2009 21:45:44   
Anoniman
Jesi vidjela na slici ono "stolicu" za kupanje? Ono obavezno kupi, ima gume na dnu koje se zalijepe za kadu i beba ne mrda. Možeš je lijepo okupati, pa čak i glavicu i saprati jedino na kraju još leđa, guzu i none.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2632
26.8.2009 21:47:19   
Nunichi
I mi imamo onu lezaljku za kupanje,super je stvarno.
Ja sama bez problema Zaricu okupam.
A ona se dusa sad cuva rukicama za okvir tus kabine user posted image Konta nisu ovi moji bas pouzdani. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2633
26.8.2009 21:47:32   
ena23
Ja vas citam a moj pasa eno stenje da pudiuser posted image
dosad sam iscitala sve zivo o vjetrovima, dojenju i zutilu, da ne budem neinformisana mamauser posted image zasad nam dojenje super ide samo sto me bole bradavice, ali proci ce to, sve za maju guzu.
jedva cekam da smradeku otpadne pupak pa da ga pupamo... uh to ce da bude dozivljaj.

ne daj se generacijo!

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2634
26.8.2009 21:51:53   
malena_t
IZVORNA PORUKA: Nunichi

I mi imamo onu lezaljku za kupanje,super je stvarno.
Ja sama bez problema Zaricu okupam.
A ona se dusa sad cuva rukicama za okvir tus kabine user posted image Konta nisu ovi moji bas pouzdani. user posted image

Do kog uzrasta se moze koristiti lezaljka? Ja imam kadicu sa ugradjenom lezaljkom, al decko se dizeuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 2635
26.8.2009 22:17:24   
Apotekarka
ja cu poludjeti do jutra opet je kakao osmi put nije proljev mekse samo ali 6 put je jeo evo sad sam ga nahranila mm ga drzi malo ali nema naznaka da ce zaspati odspavao jedan sat...bojim se da se sad opet ne pokaka poslije jela drzite fige,sve me strah skinutu ga...inace mama ce kod psihijatra zavrsiti...ee tek sad znam sta su brige

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2636
26.8.2009 22:23:09   
Anoniman
Apotekarko, ma bice to ok, sve smo iste, vjerujem da se brines, muski su drugaciji, ali popij kamilicu i smiri se, pusssa

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 2637
26.8.2009 22:23:25   
Hanady RR
Apotekarko jeli ti dojiš bebu ili daješ AD?
Javi mi u oba slučaja imam koristan savjet za tebe kokad sam ja mama koja je jednu bebu na AD odgojila a ovu drugu dojim.
Nebrini se ženo!

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2638
26.8.2009 22:25:47   
Apotekarka
ma na bebimilu je...evo ga opet vjetrove ima sto znaci da bi opet mogao kakati

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2639
26.8.2009 22:30:09   
Hanady RR
Ženo normalno je da novorođenče ima stolicu poslije svakog jela. Ako je žiđa i nije žute boje onda je prehlada stomačića, zahrij mu krpicu sa malo bebi ulj na njoj i stavi na stomačić neka spava sa tim. Ako je stolica žuta a žiđa uzmi linex ili prolofe i trećinu kapsule mu stavi u naredni obrok stolica će se normalizirati do jutra. a ako bude ve žiđa i žiđa ni to nije strašno, kod pedijatra daće ti linex 3 puta dnevno i to je to. Opusti se polako, nemoj paničit od tvoje panike neće ni da spava, to što ne dojiš nije  isključeno da tvoja beba ne osjeti svaki tvoj tračak nervoze.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2640
26.8.2009 22:33:14   
Apotekarka
zagrijala sam mu gazu pa cemo vidjeti do jutra...mislim da je prehlada u pitanju jer mu se malo u stomacicu cuju i crijeva kako rade...ma da hoce samo zaspati mm ga je uzeo da pokusa jer sam ja sva rastresena...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2641
27.8.2009 9:57:39   
Pretty mamma
Hej,
evo da se malo javimo. Malena nešto plače, a nije  joj ništa...
Sahara, kako je Ajnica? Je li sve ok?
Ena23, dobro došla. Cure su ti sve rekle, pazi na žuticu, moja bebara ju je dobila 5. dan. Inače, nedaj bebi da spava duže od 5 sati neovisno o žutici jer novorođenče može dehidrirati što vodi još većoj uspavanosti...nadam se da će te grudi što prije prestati boljeti. Prvi dani su kaotični, bit će sve ok.
Pusa svima.

Laura je u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 2642
27.8.2009 9:58:27   
Pretty mamma
Zaboravih pitati,
kako je tvoje zlato Apotekarko? Ste bili kod pedijatra?

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 2643
27.8.2009 10:38:47   
neki
Pozdrav mamicama i bebicamauser posted image Samo da se na brzinu javnemo i mi...Super sve kod nas,nista novouser posted image Ena,dobro nam doslauser posted image malena_t,sretno sa sunecenjem,i cuj vec teta cuvalica se pronaslauser posted image user posted image user posted image Pusa svimaaaaaaaauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2644
27.8.2009 11:00:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

Hej,
evo da se malo javimo. Malena nešto plače, a nije  joj ništa...
Sahara, kako je Ajnica? Je li sve ok?
Ena23, dobro došla. Cure su ti sve rekle, pazi na žuticu, moja bebara ju je dobila 5. dan. Inače, nedaj bebi da spava duže od 5 sati neovisno o žutici jer novorođenče može dehidrirati što vodi još većoj uspavanosti...nadam se da će te grudi što prije prestati boljeti. Prvi dani su kaotični, bit će sve ok.
Pusa svima.

Ma, hvala Bogu, super je, nije to ipak bio jak udarac,ali je mama panicarka teskauser posted image
ali evo sad me zeza, nece da spava, jako je nemirna, uhhh, koliko samo energijeuser posted image

Apotekarko, kako je bebacuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2645
27.8.2009 11:24:38   
Chuchi
Pozdrav generaciji!
Nama je danas mini rodjendan user posted image
Imamo tacno 6 mjeseci... user posted image user posted image u dobar casuser posted image user posted image
guza je narasla ko da ima 9...user posted image user posted image
Al neka, tako i treba, nego de da se mi pocastimo user posted image ... a sad malo Lenijevog svrljanja

l ,pbv v bč.,,,,,,,,,,,,,,,,,,, o <

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2646
27.8.2009 11:27:34   
neki
Puse Leniju i sretan mini rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 2647
27.8.2009 11:59:28   
Anoniman
Chuchi, sretan rodjendan malom princu, torta je super, a nadam se da ce mu se svidjeti nas poklonuser posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
  Neposredna veza do poruke: 2648
27.8.2009 12:07:50   
Ex Yu
Sretan mali rodzendancic user posted image

Ena dobro nam dosla prvi dani su inace izgubljeni pa polako zutilo ce se povuci a bebaca svakako budi na 5h mada ti nece bas cesto spavati 5h to se nekad zalomi user posted image da se mame odmore

mi smo sad isli nasoj doktorici jel nam je nos bio toliko zacepljen da nije mogao da jede ... apirirali smo nosic, izvagali se 6840 gr imamo 2mj i 18 dana, sve ostalo je ok nema nikakve upale grla, pluca usiju, i narucili smo pumpicu i apoteci pa ce nam je valjda neko nabaviti mi cekamo jer ce nam trebati sad malo spava umoran od hodanja a mama ode pravit tortu sutra imam goste pa da se stisne kako treba jer je kremasta ...

sta nam rade ostale bebare?

Apotekarka i moj zna imati nekad po 10 punih pelena sramote user posted image al dok je zivahan i vesel i dok fino kaki sve je to ok nemas razloga za brigu ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2649
27.8.2009 12:35:21   
mnn
cure drage pomozite mi.  
rekla nam je pedijatrica da mu dam kašice kad napuni 5mjeseci...jer je več imao od bebimila alergiju pa da sad ne dobije opet..jeo je on več kašice od kruške...dajem mu svaki drugi dan jer sam primjetila da mu je mlijeko dosta.ali to je sada kad je vruče ..čim padne temperatura on traži jesti više...pa sad više neznam što da radim da li da mu dam kašice ili da još čekam?nije dobio alergiju od kruške.

čestitke svim bebama na malim rodjendanima!user posted image user posted image

< Poruku je uredio mnn -- 27.8.2009 12:36:54 >

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Koliko stranih jezika govorite
Medi_87

i da li ih govorite perfektno, izuzmimo jezike iz ex Yu :-D

jedan (71%)

dva i više (29%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *