RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 12:52:55)

ja sam skontala da je meni pupa drugacija u odnosu na prvu trudnocu vjerovatno zbog polozaja bebe, L je od 6-7 mjeseca vec uveliko dubila na glavi i nije se vise ni okretala a ova beba je nekako cudno skroz okrenuta karlicno, poprijecno, cudno i udara cas dole cas gore [sm=smiley36.gif]
mada mozda je ovo moje sa pupom subjektivno ipak nosim trudnicke pantalone iz prve trudnoce i vecinu svojih stvari (ove ljetne majice i tako to) a i nogu lijepo mogu da podignem u nivou lavaboa [sm=smiley36.gif]

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 12:54:47)

Hvala maksi [sm=smiley1.gif]
ja sam prvo u 41. rodila pa se nacekala.
a laksem porodu se zaista nadam jer mi je prvi bio uzasno tezak. a kako god da bude samo da se ono rodi zivo i zdravo....ostalo prodje koliko god tesko bilo.

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 12:59:24)

Bice laksi vidjeces ako Bog da a sigurno krace traje,ali se u potpunosti slazem sa tobom da sve bude u redu i da naam se nase bebice rode zive i zdrave a ostalo se sve zaboravi brzo
IZVORNA PORUKA: putujuca

Hvala maksi [sm=smiley1.gif]
ja sam prvo u 41. rodila pa se nacekala.
a laksem porodu se zaista nadam jer mi je prvi bio uzasno tezak. a kako god da bude samo da se ono rodi zivo i zdravo....ostalo prodje koliko god tesko bilo.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:00:19)

Moj raste ko lud. U proslim trudnocama mi nije bio ovoliki. I slabije sam dobijala na kilazi prvi i drugi put. Zato sad sve nadoknadjujem. I voda mi se prima. U prvoj trudnoci najvise kila dobila u devetom mjesecu do tad nekih sest kila dobile. U drugoj deset kila za citavu trudnocu. Sad sest kila do dvadesete sedmice. A sad najvise pazim sta jedem. Od pocetka trudnoce do sad samo jednom pojela doner. Cevape par puta picu isto tako dva tri puta. Sve ko fol corbice i povrce zdrava hrana. A ono se lijepi ko da svaki dan tepsiju pite pojedem [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:04:26)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ja sam skontala da je meni pupa drugacija u odnosu na prvu trudnocu vjerovatno zbog polozaja bebe, L je od 6-7 mjeseca vec uveliko dubila na glavi i nije se vise ni okretala a ova beba je nekako cudno skroz okrenuta karlicno, poprijecno, cudno i udara cas dole cas gore [sm=smiley36.gif]
mada mozda je ovo moje sa pupom subjektivno ipak nosim trudnicke pantalone iz prve trudnoce i vecinu svojih stvari (ove ljetne majice i tako to) a i nogu lijepo mogu da podignem u nivou lavaboa [sm=smiley36.gif]

I mene beba udara cas gore osjetim je cini mi se ispod zeluca cas skroz ispod stomska. Cas negdje sa strane. Ko da ih ima deset a ne jedno [sm=smiley36.gif]
A ni meni jos nijd problem dici noge bez obzira ns velicinu stomaka [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:04:37)

i meni je S od 6 mjeseca bila na glavi a ova je bila na glavi pa poprecno pa na guzi...pa ko zna kako je sad [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:05:25)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Moj raste ko lud. U proslim trudnocama mi nije bio ovoliki. I slabije sam dobijala na kilazi prvi i drugi put. Zato sad sve nadoknadjujem. I voda mi se prima. U prvoj trudnoci najvise kila dobila u devetom mjesecu do tad nekih sest kila dobile. U drugoj deset kila za citavu trudnocu. Sad sest kila do dvadesete sedmice. A sad najvise pazim sta jedem. Od pocetka trudnoce do sad samo jednom pojela doner. Cevape par puta picu isto tako dva tri puta. Sve ko fol corbice i povrce zdrava hrana. A ono se lijepi ko da svaki dan tepsiju pite pojedem [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ma mene vadi jedino sto puno tekucine pijem i sto dosta voca pojedem (maloprije sam potamanila veliku zdjelu tresanja domacih, od mm prijatelj maksuziju donio sa vikendice [sm=bravo.gif])
a pocastim se cesto "nezdravom" hranom i kad malo bolje skontam vise jedem kao te nezdrave hrane nego sto sam u prvoj trudnoci i ako uporedim koliko sam dobila tj prvo izgubila pa dobila vodim u drugoj trudnoci definitivno (sa manje dobijenih kg)
sad nema dana da ne pojedem nesto slatko, bilo sladoled, bilo palacinke, bilo da uzmem eurokrem onako na kasiku [sm=smiley36.gif]

sto se tice poroda ja u prvoj dan pred termin u ovoj se nadam ranije [sm=smiley36.gif] bar heftu-dvije (kao eto mene ce bas pitati beba kad ce izaci [sm=smiley36.gif])

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:06:16)

ja uopste ne pazim sta jedem..evio sad pojedoh palacinke nakon rucka...opusti se [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:06:23)

Mislim da velicina stomaka zavisi i od debljanaja odnosno koliko se dobija u trudnoci logicno vise kila veci stomak i vise sala na stomaku[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:09:48)

IZVORNA PORUKA: rose

ja uopste ne pazim sta jedem..evio sad pojedoh palacinke nakon rucka...opusti se [sm=smiley1.gif]

ja sam palacinke ha sam progledala [sm=smiley36.gif]
sad sam uzela eurokrem i pecivo da uzinam (rucala sam prije sat vremena) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:12:24)

IZVORNA PORUKA: maksi

Mislim da velicina stomaka zavisi i od debljanaja odnosno koliko se dobija u trudnoci logicno vise kila veci stomak i vise sala na stomaku[sm=smiley36.gif]

bogam i od velicine bebe. meni ova beba fura 500 gr u istim sedmicama u odnosu na prvo dijete. a ja Divketu vjerujem zivotom [sm=smiley1.gif]
jos me je utjesio kaze nece mi u zadnjem nalazu pisati predvidjenu tezinu bebe jer cim vide u bolnici da je teza beba od 4,200 salju na carski a ja konstitucijom mogu i bebu od 5 kg roditi ko od sale [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (na ovu zadnju konstataciju nisam znala dal da se smijem ili placem) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:15:16)

bogam i od velicine bebe. meni ova beba fura 500 gr u istim sedmicama u odnosu na prvo dijete. a ja Divketu vjerujem zivotom [sm=smiley1.gif]
jos me je utjesio kaze nece mi u zadnjem nalazu pisati predvidjenu tezinu bebe jer cim vide u bolnici da je teza beba od 4,200 salju na carski a ja konstitucijom mogu i bebu od 5 kg roditi ko od sale [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (na ovu zadnju konstataciju nisam znala dal da se smijem ili placem) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma ja nemam pojma koliko mi je S vagala u ovim sedmicama...nije se nigdje biljezilo a ni sada ne biljezi...samo mi kaze...znam da su za S govorili da je sitna...a ona 3400...normala [sm=smiley1.gif]

putujuca -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:17:24)

Ni ja ne vjerujem ultrazvuku i procjenama i meni su prvi put fulili i rekli preko 500 gr manje.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:18:43)

i ja jos uvjek mogu dici nago na lavabo, mada kad mm vidi pocne tersati. Moja beba po mjeram zaostaje 1 sedmici iako je do zadnje kontrole napredovala 1 sedmicu, sad odlucila da ide na dijetu da nemuci mamu na porodu. Dr kaze nije to opasno nego ce biti malko sitnija. Moja sestricna se rodila sa 2,200kg i najmanja odjeca joj bila velika, a sad je najveca i najdeblja u razredu, sve u zadnjoj klupi sjedi jer nevide djeca tablu ako sjede naprijed [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:20:39)

ma ja ne dizem nogu na lavabo pun je sajinih igracaka a tu cesmu ni ne koristimo...ja to na dalji rub kade..al mene prepone i pubicne kosti bole od pocetka tako da je meni to poduhvat inace [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:21:15)

ma ja nemam pojma koliko mi je S vagala u ovim sedmicama...nije se nigdje biljezilo a ni sada ne biljezi...samo mi kaze...znam da su za S govorili da je sitna...a ona 3400...normala [sm=smiley1.gif]

meni Divke na svakom pregledu obavezno sve izmjeri (sad cak poredi sa L najvise zbog grlica koji se poceo smanjivati u istim sedmicama, tako je valjda upratio i kilazu tj dimenzije)
u prvoj mi je rekao da nece preci 4 kg i nije presla [sm=smiley1.gif] bila 55 cm duga
sad nije nista precizirao ali je rekao da mi je pupo ocekivano u 33 sedmici (ja tad bila 29) ali da genetika nije jos uzela maha

mislim generalno sta ja da ocekujem kad je moja sveki rodila mm 59 dugogo i 4300 imao
a ni brat ni ja nismo bili neke minijature [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:23:05)

Meni u prosloj nisu mjerili tezinu bebe i prirodno se poradjala. A ona na moju konstituciju krupna beba. 51 cm i 4100gr. Jos onako u postdljici izlazila. Patronazna se zijanila. Kaze ja sam skolski primjer carskog jer imam uske bokove i karlicu

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:25:13)

lala88 i mm pizdi kad me vidi da tako perem noge ali meni tako lakse...dok ja udjem u kadu pa dok se namjestim operem... ja vec zavrsila za lavaboom svu proceduru [sm=smiley36.gif]

ma sve su te mjere relativne, ne mora znaciti ako je neko krupan rodjen da ce biti napredan i obrnuto...mada je logicno ako ima genetske predispozicije da bude visoko tj dugacko nema sanse da ne bude.

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:32:53)

Uh, naradih se od rane zore, ugledah azuriran spisak, eto me 6.-a, neka, neka, mama spremala stvari za svoju bebicu...inace je nekako mirna i njezna, samo je javi da je sve ok, jos se ne mogu iscuditi, s obzirom da me je prva cura doslovno sutala i ziva mira nije nikad imala, stalno sam se zezala - cim prohoda na karate, LTM ako rodis na predvideni termin pripremi se na malog zvrka, moja je tek oko 2. godine malo primirila, ali i sad teta nekad zna reci - odakle.joj vise energije, sva djeca.zaspala, ona jos zvjerca okolo :-).

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:37:59)

IZVORNA PORUKA: anitaa

Uh, naradih se od rane zore, ugledah azuriran spisak, eto me 6.-a, neka, neka, mama spremala stvari za svoju bebicu...inace je nekako mirna i njezna, samo je javi da je sve ok, jos se ne mogu iscuditi, s obzirom da me je prva cura doslovno sutala i ziva mira nije nikad imala, stalno sam se zezala - cim prohoda na karate, LTM ako rodis na predvideni termin pripremi se na malog zvrka, moja je tek oko 2. godine malo primirila, ali i sad teta nekad zna reci - odakle.joj vise energije, sva djeca.zaspala, ona jos zvjerca okolo :-).

znaci to su augustovske bebe...i ova mene suta kako stigne za razliku od svoje novembarske seke koja se nije ziva cula [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:43:03)

Najedo se lubenice, sada moram malo smanjiti tecnos da ispisam ovo sve sto sam popila od jutros do roditeljskog [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Moj prvenac se rodio sa 3300 51 dug taman beba,a drugi je bio tezak 3800a dug 57 cjelo vrije mi je doktorica govorila da ima guge nogice.
E ovaj sada mislim da ce biti tu negdje ko prvenac,na zadnjem pregledu je bio 2200 i pitah Nakasa koliki ce biti kaze on normalna beba izmedju 3 i 4 kg,pa vidjecemo.
Ja se iskreno nadam da necu ni puci ni da me nece rezati....
U subotu se porodila jedna moja poznanica mali masala 4700 kg treca joj beba malo je pukla,ali bila je ogromna ko moja tri stomaka

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:44:37)

Na vjezbama tacno po pogledu mozes prepoznati je li rijec o prvoj trudnoci ili ne, istina do mene je sjedila zena koja ceka drugo, a sve zapisivala :-), ali ja mogu reci da sve procjene i predpostavke kacim macku o rep, da ne nabrajam sad : siroki bokovi, otvorena do CR, 12 dana poslije termina cak 1 prst, jedan dan mladi dr je istina rekao 2 prsta, mi svi euforicni, kad ono sutra opet stariji dr i 1 prst, pa se zezali na tu foru, zavisi od prsta, pa mjere- cura imala mjesec prije termina 2 kg, sto je relativno malo, na kraju king size 4 i po kg, nije im dala da je izmjere u cm, sta god to znacilo :-), ali sam po bodicu skuzila vise od 56, a oni napisali od frlje 55 cm, ma drame...tako da sam sad prvenstveno klasa optimist, a uz to prilicno skepticna prema tim racionalnim preevidanjima, zanima me samo da primim u narucje moju srecu, zivu i zdravu, ovo ostalo mi jesve nebitno totalno

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:45:58)

E vala i ovaj moj mene zivu ubi,nadoknadio je za obojicu udarce ,ma on se nekako rasteze pa me gura,nekada kada hodam moram stati i sagnuti se jer hocu da crknem koliko me zaboli i najvise je aktivan oko 5 ujutro do jedno osam pa onda negdje od tri popodne do jedanaest uvece

znaci to su augustovske bebe...i ova mene suta kako stigne za razliku od svoje novembarske seke koja se nije ziva cula [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:49:05)

Pokusala sam da postavim sliku da vidite koliki mi je pupo ali me okrene. Kako vi postavljate slike. Meni i na slikomatu i na didaj rs okrene sliku [sm=zmeden.gif]
Evo uspjela sam jedino ovako
http://www4.slikomat.com/13/0625/w8w-201506.jpg

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (25.6.2015 13:54:49)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
moja prva je januarska ali je bila plaha i fina... do duse sad je zvrk samo takav, nema mira ni sekunde [sm=smiley36.gif] ali je prvu godinu bila doslovno andjeo... ma beba za pozelit (i sad je) spava noc u komadu, njeznica je mada ima prenosa ali je ko zvrk sva [sm=smiley36.gif]

ova opet ubi majko draga (nek je ziva i zdrava) ali ubi sa svih strana. [sm=smiley36.gif]
ma samo nek su zivi i zdravi to je najbitnije

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>