RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:38:54)

Pcelice i MAM, jutro[sm=bravo.gif]

MAM i ti bogme brojis sitno bas[sm=bravo.gif], jos jedna kontrola ieto jos malo i [sm=smiley1.gif]eto ga deveti

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:43:02)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro zene,

LTM, svaka cas_t zeno za nalaze. Ja muku mucim da dodjem na donje granice svega. A u brusnicu i prolom vodu sam se pretvorila. Gotovo je, nema nista od mene[sm=smiley36.gif] Od sutra nosim novu urinokulturu, pa cemo vidjeti a i kontrola mi je u srijedu aBd. Ovo mi je najduzi period da nisam bila na kontroli. Mjesec dana. Nemam mi mog dr na Jezeru, na godisjem. Jedva cekam da i on dodje.[sm=smiley36.gif]

Ziel, prodje bolovanje, nazad u poslovne pobjede[sm=bravo.gif]

Heeeejjjj zeno [sm=smiley31.gif]
Hvala, hvala...ma ja sam vama opisivala svoju rutinu sa vodom, prolom vodom, brusnicom, cajevima... pa tacno me sramota bude [sm=smiley36.gif] i rekao je Divke da je to sve zbog discipline i eto pijem prolom vode i vode puno (to je birilac za bakterije). Da kucnem u drvo u ovoj trudnoci nisam jos nijednom radila urinokulturu a evo dogurah do 8og mjeseca [sm=bravo.gif] bas sam ponosna nekako na sebe.
Ma samo sto vise vode i cajeva (izbaciti sokove) ja sam sad ogranicila na domace ali ni to ne pretjerujem. Voda je najbolja za izbacivanje bakterija. I diueritika prirodnih sad im je sezona (tresnje, lubenice, krastavci...)

Jos nisam desifrovala ovu KKS i DKS i ove skracenice ali drugarica mi rece da su mi odlicni nalazi. Protabirila sam ovo sto je odvojeno na 3 lista (urin, crp i suk i zeljezo) ostao jos ovaj jedan zbunjujuci nalaz (sad cu malo da proguglam [sm=smiley36.gif])

Vjeruj mi da sam disciplinovana jako. Inace pijem vode u ogromnim kolicnama, cajeva. sokove ni pod razno ne pijem, ni obicne ni gazirane. Osim ovo svog to ga ja napravim od cvekle i jabuke i mrkve. I bila sam ubijedjna da ce biti urinn ok ali me bas zaprepasti pa onda sam bbila ubijedjena da ce uk bitii ok[sm=smiley36.gif] E tu sam se razocarala do bola. Ai eto valjda izbacimo podstanara aBd.
Sta ne znas sta je na nalazimma, ja znam sve u pola dana u pola noc[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma bice bona to dobro ne brini [sm=smiley1.gif] ja sam u ovoj trudnoci mnogo opustenija nego u prvoj (dozvolim si i gazirano i vise secera i svasta nesto...) u prvoj sam bila u fazonu "strogo zdravo" [sm=smiley36.gif] svaki dan si nosila na posao salatice, voce, jogurt, kuci kuhala samo zdravo, izbjegavala pastete, virsle, namaze i te hepekove, brzu hranu, gazirano...sad si vala s vremena na vrijeme ponekad i to dozvolim. jos me ubi ovo ljeto i sladoled (ja to nekontrolisano supenu kasiku i ne smirim se dok ne vidim dno kutiji [sm=smiley36.gif]) mislim mogu ja biti i karakter ali kontam sta mi to treba [sm=smiley36.gif]

Evo iskopala sam nalaz divketov sto me slao nekad prije da radim nalaze pa gledam sta je upisivao da i to procitam HGM mi je 124 (bolji nego prije) i HCT 36,2% ovo ostalo svaki put drugacije pise (valjda kako ima vise laboratorija sve neki drugaciji nalazi) sta trebam gledati na nalazu (wbc, neu, lym, mono, eus, baso, rbc, mcv, mch, mchc, rdw, plt, mpv) tacno mi treba sifrarnik [sm=smiley36.gif]

Tako oni kaad radis na dip-u.[sm=smiley36.gif] To su ti sve nalazi krvi, imuniteta itd. Eto ti na linku ispod sve objasnjeno. a prvo sta gledam su trombociti radi clexaana i leukociti. Ostalo je vazda nisko[sm=smiley36.gif]
http://www.stetoskop.info/Tumacenje-laboratorijske-analize-krvi-Normalne-vrednosti-krvne-slike-kod-kojih-bolesti-su-povisene-smanjene-3804-s3-content.htm

eee hvala lijepo [sm=smiley31.gif] ma znam da je svaki put drugacije (to je i Divke par puta prokomentarisao) samo sto ja sad iz njegovog nalaza ne mogu da skontam sta je sta [sm=smiley36.gif] (upratih ovo standardno, urin, hgb, suk, zeljezo, crp...) ovo drugo majke mi isto nuklearna fizika [sm=smiley36.gif]
odoh sad malo da iscitam [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:48:08)

Jutroooo[sm=nosecka.gif],

Vadila krv i dala urin pa svratila na pijacu i nakupovala svakakvog voca jedva dotegarila,zadnjih dana mi se samo jede voce i povrce i bas ga jedem.

Bog zna kakvo ce mi biti zeljezo prosli put je bilo 8, vidjecemo sada.Tacno imam osjecaj da ni urin nece biti dobar nekakav mi potaman bio.

M.A.M jeli ti ulazis u osmi ili u deveti mjesec.

LTM super su ti nalazi odlicni [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Carobno,ePcelice jutro i vama

Vrijeme je divno ali ja nesto nemadoh snage za hodanje

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:49:50)

IZVORNA PORUKA: maksi

Jutroooo[sm=nosecka.gif],

Vadila krv i dala urin pa svratila na pijacu i nakupovala svakakvog voca jedva dotegarila,zadnjih dana mi se samo jede voce i povrce i bas ga jedem.

Bog zna kakvo ce mi biti zeljezo prosli put je bilo 8, vidjecemo sada.Tacno imam osjecaj da ni urin nece biti dobar nekakav mi potaman bio.

M.A.M jeli ti ulazis u osmi ili u deveti mjesec.

LTM super su ti nalazi odlicni [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Carobno,ePcelice jutro i vama

Vrijeme je divno ali ja nesto nemadoh snage za hodanje

i meni je zadnji put bilo zeljezo osam. Pa mi ukljuci dodatno. Evo me patim se sa njim samo tako. Ali tacno sam upratila kako je spadalo. Krenulo od 16, pa silazna putanja a ja samo vise jedem al jok ono spada[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:50:23)

u osmi maksi po uz,a po zadnjoj m za 4 dana

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:53:59)

Heeeejjj maksi pa gdje si ti [sm=smiley1.gif]
udarilo se po vitaminima.

Evo proguglah sad ovo sto mi je carobno jutro dala, ma nalazi mi super [sm=bravo.gif] bas sam zadovoljna mashala [sm=smiley1.gif]
jedino mi ovi mcv, mch,mchc [sm=smiley36.gif] na donjim granicama, ovo ostalo sve sredina ili prema gornjoj. Ja sam iskreno najvise bila zabrinuta zbog trombocita, zeljeza i urina ali to od svega ispade najbolje [sm=smiley36.gif]
MAM isto ko i ja usla u 8mi mjesec [sm=bravo.gif] mi smo tu negdje sa terminom (ja eto po bebi tj uzvu danas ulazim u 32 sedmicu a po terminu poroda za 2 dana) [sm=bravo.gif]
ja jutros muzu da se pohvalim, reko ja usla u 8mi mjesec kaze on eto jos jedna plata i eto te u 9tom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a reko budalice [sm=smiley1.gif]

Ja sam na posao ponijela nektarine i breskve evo se kancelarija uzmirisala
Odoh sad po vodu, popila sam nes i caj...

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 9:58:10)

MA nema veze sto je to na donjim granicama, hemoglobin je bitan, meni hematolozi vise njega nego zeljezo gledaju. Ja jos dodatno vadim feritinin, to su zalihe zeljeza. Koliki su u tebe trombociti?

I moze li meni neko reci kad se ulazi u sedmi mjesec. Ja sam danas 27+2. Jesam li ja usla u sedmi ili cu tek sljedece sedmice[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:01:36)

Jutro zene,

LTM, svaka cas_t zeno za nalaze. Ja muku mucim da dodjem na donje granice svega. A u brusnicu i prolom vodu sam se pretvorila. Gotovo je, nema nista od mene[sm=smiley36.gif] Od sutra nosim novu urinokulturu, pa cemo vidjeti a i kontrola mi je u srijedu aBd. Ovo mi je najduzi period da nisam bila na kontroli. Mjesec dana. Nemam mi mog dr na Jezeru, na godisjem. Jedva cekam da i on dodje.[sm=smiley36.gif]

Hvala, hvala...ma ja sam vama opisivala svoju rutinu sa vodom, prolom vodom, brusnicom, cajevima... pa tacno me sramota bude [sm=smiley36.gif] i rekao je Divke da je to sve zbog discipline i eto pijem prolom vode i vode puno (to je birilac za bakterije). Da kucnem u drvo u ovoj trudnoci nisam jos nijednom radila urinokulturu a evo dogurah do 8og mjeseca [sm=bravo.gif] bas sam ponosna nekako na sebe.
Ma samo sto vise vode i cajeva (izbaciti sokove) ja sam sad ogranicila na domace ali ni to ne pretjerujem. Voda je najbolja za izbacivanje bakterija. I diueritika prirodnih sad im je sezona (tresnje, lubenice, krastavci...)

Jos nisam desifrovala ovu KKS i DKS i ove skracenice ali drugarica mi rece da su mi odlicni nalazi. Protabirila sam ovo sto je odvojeno na 3 lista (urin, crp i suk i zeljezo) ostao jos ovaj jedan zbunjujuci nalaz (sad cu malo da proguglam [sm=smiley36.gif])

Vjeruj mi da sam disciplinovana jako. Inace pijem vode u ogromnim kolicnama, cajeva. sokove ni pod razno ne pijem, ni obicne ni gazirane. Osim ovo svog to ga ja napravim od cvekle i jabuke i mrkve. I bila sam ubijedjna da ce biti urinn ok ali me bas zaprepasti pa onda sam bbila ubijedjena da ce uk bitii ok[sm=smiley36.gif] E tu sam se razocarala do bola. Ai eto valjda izbacimo podstanara aBd.
Sta ne znas sta je na nalazimma, ja znam sve u pola dana u pola noc[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma bice bona to dobro ne brini [sm=smiley1.gif] ja sam u ovoj trudnoci mnogo opustenija nego u prvoj (dozvolim si i gazirano i vise secera i svasta nesto...) u prvoj sam bila u fazonu "strogo zdravo" [sm=smiley36.gif] svaki dan si nosila na posao salatice, voce, jogurt, kuci kuhala samo zdravo, izbjegavala pastete, virsle, namaze i te hepekove, brzu hranu, gazirano...sad si vala s vremena na vrijeme ponekad i to dozvolim. jos me ubi ovo ljeto i sladoled (ja to nekontrolisano supenu kasiku i ne smirim se dok ne vidim dno kutiji [sm=smiley36.gif]) mislim mogu ja biti i karakter ali kontam sta mi to treba [sm=smiley36.gif]

Evo iskopala sam nalaz divketov sto me slao nekad prije da radim nalaze pa gledam sta je upisivao da i to procitam HGM mi je 124 (bolji nego prije) i HCT 36,2% ovo ostalo svaki put drugacije pise (valjda kako ima vise laboratorija sve neki drugaciji nalazi) sta trebam gledati na nalazu (wbc, neu, lym, mono, eus, baso, rbc, mcv, mch, mchc, rdw, plt, mpv) tacno mi treba sifrarnik [sm=smiley36.gif]

Ne guglaj. Ja sebi guglala jer mi je sve bilo malo ispod granice. Za ovaj rdv nadjem da mi po nalazu stitna nije uredu. Elem sama sebi hiljadu bolesti nakacih. Kad sam odnijela nalaz dr mi kaze krvna slika u blagom opadanju nista strasno da hranom dizem.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:05:56)

MA nema veze sto je to na donjim granicama, hemoglobin je bitan, meni hematolozi vise njega nego zeljezo gledaju. Ja jos dodatno vadim feritinin, to su zalihe zeljeza. Koliki su u tebe trombociti?

I moze li meni neko reci kad se ulazi u sedmi mjesec. Ja sam danas 27+2. Jesam li ja usla u sedmi ili cu tek sljedece sedmice[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

da ovo sam i ja gledala kod svoje S kad smo misluili da je blijeda jer je anemicna [sm=smiley36.gif] zeljezo joj bilo 9 a HGM bolje...pa smo skontali da je ipak aristokratsko bijele puti [sm=smiley36.gif]

nego podsjetile ste me da saljem nalaz urina svojoj dr pa ga skenirah i poslah..urin mi ok...i sad nesto razmisljam misluim da nikad u zivotu nisam radila urinokulturu[sm=zmeden.gif] ...samo sam za S odardila jednom..ganjala je tri dana i nosila i bilo sve ok..al za sebe mislim da nisam nikad (ustvari moguce da jesam u prosloj trudnoci al se fakaat ne sjecam) [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]...zadnje zeljezo gledano u 25-oj sedmici mi bilo 23 [sm=smiley36.gif] necu ga ni gledat vise [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:06:38)

gledaj po datumu termina i oduzmi 3 mjeseca [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:07:48)

Usla si u 7mi mjesec (posto je kod mene u tabeli od 28-31 nedjelje) ja racunam da kad udjem u neku sedmicu znaci ako je ko kod tebe 27+2 cim prebacim tu 27u automatski sam 28a i to je to [sm=bravo.gif]

kod mene trombociti 176 10e9/L (koliko skontah po mjerama ok je) bili su malo poviseni prije a volumen im je MVP 8,85 fL

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:08:33)

IZVORNA PORUKA: rose

termin mi je aBd 20 septembar, znaci uslasam[sm=jezicek.gif]

i ne gledaj vise nalaze, ako ti je do sada bilo sve ok, super[sm=bravo.gif]
Meni je ovo prvi put bilo da radim urinokulturu, nisam ni ja nikad ranije. I evo dvije u mjesec cu raditi[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:10:07)

Evo proguglah sad ovo sto mi je carobno jutro dala, ma nalazi mi super [sm=bravo.gif] bas sam zadovoljna mashala [sm=smiley1.gif]
jedino mi ovi mcv, mch,mchc [sm=smiley36.gif] na donjim granicama, ovo ostalo sve sredina ili prema gornjoj. Ja sam iskreno najvise bila zabrinuta zbog trombocita, zeljeza i urina ali to od svega ispade najbolje [sm=smiley36.gif]
MAM isto ko i ja usla u 8mi mjesec [sm=bravo.gif] mi smo tu negdje sa terminom (ja eto po bebi tj uzvu danas ulazim u 32 sedmicu a po terminu poroda za 2 dana) [sm=bravo.gif]
ja jutros muzu da se pohvalim, reko ja usla u 8mi mjesec kaze on eto jos jedna plata i eto te u 9tom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a reko budalice [sm=smiley1.gif]

LTM ja i ti cemo se trkati ja mislim do bolnice,mada ja sad brojim dane samo da uletim u deveti rad ove posteljice,mada hvala Bogu beba napreduje,pa cemo vidjeti

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:10:35)

termin mi je aBd 20 septembar, znaci uslasam[sm=jezicek.gif]

i ne gledaj vise nalaze, ako ti je do sada bilo sve ok, super[sm=bravo.gif]
Meni je ovo prvi put bilo da radim urinokulturu, nisam ni ja nikad ranije. I evo dvije u mjesec cu raditi[sm=smiley36.gif]

da usla si prije 2 dana..a mislim da je kod mene jednom bila kontaminiran urin pa radila UK pa bilo sve ok..ma ja ti nemam nekih posebnih tegoba inace [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:11:13)

Rose ti ono ides kod Amre?Znas li slucajno cijenu papa testa?

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:12:53)

da usla si prije 2 dana..a mislim da je kod mene jednom bila kontaminiran urin pa radila UK pa bilo sve ok..ma ja ti nemam nekih posebnih tegoba inace [sm=smiley36.gif]

[sm=sloncek.gif] e sad idemo dalje, na osmi[sm=smiley36.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] blago tebi..ja maloprije popisala obaveze oko doktora. Znaci svake sedmice vadim krv narednih mjesec dana i idem na neku novu kontrolu kod nekog novog doktora[sm=jezicek.gif]. A jos mi modre ruke od ranijih[sm=jezicek.gif] Uzas.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:13:02)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jutro zene,

Ne guglaj. Ja sebi guglala jer mi je sve bilo malo ispod granice. Za ovaj rdv nadjem da mi po nalazu stitna nije uredu. Elem sama sebi hiljadu bolesti nakacih. Kad sam odnijela nalaz dr mi kaze krvna slika u blagom opadanju nista strasno da hranom dizem.

e ne guglam ja to nego ovo sto mi je carobno jutro dala, ne znam sta je sta u nalazu [sm=smiley36.gif] pa sam sad odprintala jednu kopiju ovog kks i dks i napisala pored rbc-crvena krvna zrnca, hct-hematokrit, PLT-trombociti [sm=smiley36.gif] ovo ja nisam znala
inace ja ovo ne guglam ali mrsko mi cekati do sljedeceg cetvrtka kad mi je pregled da mi Divke to desifruje.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:15:44)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

joj ja to uradim u kslopu nekog sistematskog ili redovnog pa nisam sigurna...evo da pogledam jel na racunu navedeno kopije su mi tu

evo nadjoh racun s prvog pregleda pise 90 KM papa test al tu ces sigurno imati pregled uzv koji je 50..pa te dodje cca 140 KM

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:16:09)

LTM ja i ti cemo se trkati ja mislim do bolnice,mada ja sad brojim dane samo da uletim u deveti rad ove posteljice,mada hvala Bogu beba napreduje,pa cemo vidjeti

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja zbog grlica i otvaranja [sm=smiley36.gif] kod mene ce to samo da izleti [sm=smiley36.gif]
ja se sad cesto sjetim Nakasa kad mije u prvoj trdnoci nakon poroda rekao kaze ako planiras drugo ti lijepo cim udjes u 9ti kruzi oko Drzavne bolnice, ti neces ni znati da se poradjas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
bas nesto kontam da mi je ovaj 8mi mjesec kljucan da sve pripremim i zavrsim i da spakujem kofer just in case [sm=smiley36.gif] mozda ja ne budem imala vremena ni da ga ponesem [sm=smiley36.gif]
mada eto vidjecemo sta ce Divke reci na sljedecem pregledu. Osjetim strasan pritisak u zadnje vrijeme i beba se bas navaljuje...samo da doguram sa srecom do 9tog lako cemo onda

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:16:28)

Ja kod Amre radim papa test, kolposkopiju i bris, svake godine i da me ubijes sad se ne sjecam koliko je sve to zajedno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Zadnji sam radila u novembru i opet se ne sjecam. Mozda je ovaj paket oko 80-tak km ili do 100 km najvise. Zaboravljam bas[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:16:59)

Aha ok,radila sam ja taj sistematski kod nje,bio 140,bas sve mi detaljno zena pregledala,al kontala sad samo otici rad papa testa,al hvala u svakom slucaju

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:18:06)

[sm=sloncek.gif] e sad idemo dalje, na osmi[sm=smiley36.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] blago tebi..ja maloprije popisala obaveze oko doktora. Znaci svake sedmice vadim krv narednih mjesec dana i idem na neku novu kontrolu kod nekog novog doktora[sm=jezicek.gif]. A jos mi modre ruke od ranijih[sm=jezicek.gif] Uzas.

ma hajde samo da izguras ovo fino...nek bocaju [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 10:20:26)

Aha ok,radila sam ja taj sistematski kod nje,bio 140,bas sve mi detaljno zena pregledala,al kontala sad samo otici rad papa testa,al hvala u svakom slucaju

pa nazovi i pitaj jel moze samo papa test bez pregleda i koliko je?

ustvari sto ce ti sad to i sto bi to sad radila na svoju ruku?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 11:12:07)

Morat cu raditi rad hpv-a prije poroda,a i cesce kontrolisat rad konusa tako mi dr rece,e sad da ja nebi cekala nalaz 2 mj na Jezeru uradit cu privatno,mislim nemam sad hpv hvala Bogu,al moram kontrolisat u slucaju da imam morala bi na carski

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (22.6.2015 11:31:42)

Morat cu raditi rad hpv-a prije poroda,a i cesce kontrolisat rad konusa tako mi dr rece,e sad da ja nebi cekala nalaz 2 mj na Jezeru uradit cu privatno,mislim nemam sad hpv hvala Bogu,al moram kontrolisat u slucaju da imam morala bi na carski

Jesil mozda upucena jel se mora na carski ako se imaju kondilomi? I ako se uklone 2-3 mjeseca prije poroda? Jel se oni broje u HPV [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>