LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (18.6.2015 13:37:26)
|
IZVORNA PORUKA: anitaa Meni prvi put dr predvidala raniji porod, kao duge noge, polozaj, blabla i kako mi je zdravstveno ( istina iz pragmaticnih razloga) jos vezano zs Mostar ljudi me poceli ispitivati gdje planiram roditi, ja se smijala, ono bebe se rode kad i gdje im prahne, a ja da planiram...kad stvarno, curi se nije zurilo, otisli mm i ja u Mostar tamo me ostavili u bolnici sve skupa 12 dana jer smo nas dvije bile sto bi pravnici rekli u.koliziji, ona rapidno.rasla i zarovila se visoko, ja ne otvaram se ama bas nikako, tako da uraden carski 12 dana poslije termina, sve super proslo...e sad je druga prica, ne bih curu da remetim, obozava vrtic, teta se zeza zato jer ima momka, to se izdvaja, drzi za rucice, pa bi mozda otisla oko 15.7., 15 dana prije termina, mada dr preporucuje mjesec dana prije odlaske na ctg, a ako curica odluci prije eto i mene u Drzavnu :-) Meni su predvidjali raniji porod zbog grlica i to sto sam otvorena i ona okrenuta na glavu od 7og mjeseca...ali eto ocito joj bilo kod mame u pupi lijepo [sm=smiley1.gif] nije zurila, tacno dan pred termin. Ni sad vala nista ne planiram...na godisnjem sam svakako cijeli juli (kraj jula ulazim u 9ti) necu zuriti na ctg ali vjerovatno cu imati intezivnije preglede zbog grlica... Planiram jedino da se iselim iz komode, operem, opeglam i poslozim bebinu robicu i spakujem kofer [sm=smiley36.gif] to cu sve u julu za svaki slucaj...a beba nek dodje kad bude htjela [sm=smiley1.gif] mada ja sebe vidim ranije na porodu, strasno mi se navaljuje i strasno mi zadnjih dana pritisak podnu stomaka... sve me strah tog grlica u 8om mjesecu ali trudim se da ne mislim o tome. Znaci i ti ces s nama na kafu u drzavnu [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|