LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 10:43:41)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: LieToMe Juuuttrrrrrooo evo i mene [sm=smiley1.gif] rise and shine. Odbrojavam dane do svog velikog godisnjeg s kojeg se aBd vise i ne vracam na posao jos 11 radnih dana za odraditi i onda adio do sljedece godine aBd [sm=bravo.gif] Ovaj kolega sto ce zadnji koristiti godisnji kaze jutros: moram da skontam nacin da i ja ostanem trudan [sm=smiley36.gif] Ja pijuckam ness, krekeri su tu (sinoc me kiselina ubila ne znam kako prezivjeh). Spavala sam ok, u komadu, komirala se oko 12 i jutros do 6:15. Sinoc od mame tek oko pola 11, malena se izigrala, skakala sa bakom i dedom, zaljevali cvijece po zardonjeri, prskala... dosli kuci ma ona je izdrzala samo koliko mi je trebalo da joj bodi promjenim i komirala se. Bila sam u amku, za djecicu nema pidjama [sm=smiley13.gif] imaju brojeve 2 i onda 8 a predivnih ljetnih modela samo nema brojeva [sm=smiley19.gif] moram malenoj nesto pod hitno naci. Gledala i za sebe ali nesto sire i sa sorcom ali nemaju [sm=smiley19.gif] imaju divnih spavacica ali to mi ne treba i imaju ovih sa sorcevima ali sve jaka guma oko struka...tako da na kraju nista ne pazarih. Ima divnih haljina ljetnih ali posto smo mi dosli relativno kasno (iza pola 9 a cini mi se da rade do 10) nije mi se davalo jos i da probavam, bas nisam bila u elementu. Danas s posla pravo kuci, imam peglati, trebalo bi i malo po kuci srediti...bilo se na moru samo smo stigli usisati i malo prebrisati, moram danas malo detaljnije. Da se nadovezem za ovu epiduralnu vala nije mi padalo na pamet, drugarica je za oba poroda primila i kaze super sve za 10 ali sta ja znam, ne bih se bas kockala. Sem toga imam visok prag bola, istripilo se to a i zaboravilo. nek kolega posalje zenu na posao nakon par mjeseci..a on ode na porodiljsko [sm=smiley36.gif] a nije ozenjen pa valjda odatle i neznanje iz njega progovara [sm=smiley36.gif] ali rekla sam mu polako, doci ce i njegovih 5 minuta [sm=smiley36.gif] znaci plan mu treba 1. naci kandidatkinju ako vec nije i ozeniti se (mora biti zaposlena) 2. napraviti bebu 3. sacekati porod i najmanje prvih par mjeseci te je nagovoriti da se vrati na posao i donese potvrdu da ne moze koristiti vise porodisljko 4. s potvrdim kod poslodavca i izganjati porodilsjko do djetetovog 1 rodjendana [sm=smiley36.gif] problem je kod tacke br 1. nemamo jos ni kandidatkinju iako se slomismo svi da nadjemu neku koja zadovoljava kritirije [sm=smiley36.gif] ma on se malo prepao morace vise od godinu da radi i svoj i moj posao (koji je porpilicno obiman a plus da vodi i evidenciju cijele sluzbe, odsustva, godisnji, sluzbeni puitevi, zapisnici) [sm=smiley36.gif] ne laje kuca radi sela nego radi sebe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|