RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:05:49)

ma kod nas je obiman posao stvarno, jos i nas sef nije klasicni sef nego i on s nama rinta plus papirologija i sve i svasta...doslovno radis sve kad nema nekog. jedna kolegica je vec na porodiljskom do novembra-decembra tako da se vec njeni poslovi dijele a sad odoh i ja [sm=smiley36.gif] tacno njih trojica da popizde [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a sefu laknulo kad je svu mogucu papirologiju sto je mogao prebacio na mene a sad im sve to uredno vracam [sm=smiley36.gif] i plus dajem i svoje u amanet [sm=smiley36.gif]

nego zene u cemu vi koje se planirate poroditi u julu i augustu mislite iznijeti bebu iz porodilista???
meni naravno otpada kompletic u kojem smo L iznijeli mogu samo u bodiju kratkih rukava (sto je moj brat kupio) pise I love mum&dad e sad kontam neki sorcic nesto i imam tanku kapicu za glavu eventualno...bas pojma nemam, moram imati i neku opciju ako nedaj boze zahladi i padne kisa

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:11:35)

nema veze sto je august...idu dugi rukavici...ja cu gledati da uzmem neke pamucne gegice i kapicu..mozda bude samo to, bez bodija..ima preslatkih u bimbusu...ili blu kids... [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:13:59)

ja sam u septembru aBd i kontam ja to ide svima redom dugih rukava[sm=jezicek.gif] al ja veze nemam pa nemojte mene slusat[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:17:59)

IZVORNA PORUKA: rose

nema veze sto je august...idu dugi rukavici...ja cu gledati da uzmem neke pamucne gegice i kapicu..mozda bude samo to, bez bodija..ima preslatkih u bimbusu...ili blu kids... [sm=smiley1.gif]

Ma jok...ja rodila 11 septembra i toliko je toplo bilo da joj odjelce nisu htjeli oblaciti. Izasla samo u bodiju kratkih rukava, a preko usiju smo stavili trakicu...ma bila mi je ko minnie mouse [sm=love.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:18:18)

evo ovdje ima svasta

http://www.fantaztico.com/it/neonati/neonata.html?p=5

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:19:37)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ma jok...ja rodila 11 septembra i toliko je toplo bilo da joj odjelce nisu htjeli oblaciti. Izasla samo u bodiju kratkih rukava, a preko usiju smo stavili trakicu...ma bila mi je ko minnie mouse [sm=love.gif]

e vidis, ova mi info treba, znaci moze tek rodjenoj bebi tako nesto krace i tanje[sm=zmeden.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:20:10)

pa zar nije jos termoregulacija razvijena..tj prvih par dana treba dugih rukava?

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:20:57)

ja vec kupila za bolnicu, neki kompletic, posebno gace posebno majca, majca je dugih rukava, a bodi je kratkih i stavila sam i majcu i bodi, pa nek tete obuku sta hoce. U setu su dosle i rukavice, kapa i siper i pamucna dekica, sve sam spakovala.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:20:57)

pa zar nije termoregulacija jos nerazvijena..tj prvih par dana treba dugih rukava?

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:21:26)

ma sta ja znam kako je sa ljetnjim bebama [sm=smiley36.gif] mi smo nasu malenu upakovali u bodi kratki rukav (taj sto pise volim mamu i tatu) i na to joj obukli carapice i jednodjedjelne bijele gegice ali one deblje plisane (moj brat kupio u h&m i to je bilo nesto najsladje u tom trenutku i odlucismo se da je u tome iznesemo) sto imaju kapicu i usi na glavi bila je preslatka u tome, ko mali medo [sm=smiley27.gif] i imala je tanju kapicu na glavici (bas ta ljetnja posto je ona najmanja) i pokrili je pamucnom dekicom. do duse to je bilo iz bolnice odmah u auto i iz auta odmah u stan, nije na zraku provela ni 5 minuta

pa mogu taj bodi kratki rukav i onda te neke tanke gegice ljetnje pojma nemam... moracu se to malo zadati kad budem na godisnjem...i opet moram ganjati neutralne boje [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:22:59)

mi smo mojoj obukli bodi dugih rukava...i preko dvodjelno narandjasto odjelce...plisano i kapicu bijelo narandjastu...i korpa je bila narandjasta [sm=smiley36.gif] morat cu opet nesto s narandjastom...ali ljetnu varijantu [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:26:11)

pa zar nije jos termoregulacija razvijena..tj prvih par dana treba dugih rukava?

ma jest ali mislim da ne treba pretjerivati ako bude +35-40 pa dijete utopliti ko da je -20 [sm=smiley36.gif]
ja sam ponijela bila jos nesto ispod tih plisanih gega ali rekla mi ova sestra (sta je vec) sto je pomagala da je obucemo i upakujemo jesmo li sa autom, rekli da jesmo kaze ne treba onda puno. mi je iznijeli u onoj nosiljci od kolica ona ima i zimsku navlaku. tako da smo je samo dekicom pamucnom prekrili

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:27:27)

pa zar nije termoregulacija jos nerazvijena..tj prvih par dana treba dugih rukava?

Ozbiljno vam govorim. Donijeli smo mi u cemu smo je mislili iznijeti, ali sestra koja oblaci bebu govori da nema potrebe. I da joj je dovoljan samo bodi...i mi u bodiju kuci [sm=smiley36.gif]. Imam i slike ako hocete [sm=smiley36.gif]
a i bilo je bas toplo. Ja izasla u japankama i haljini na bretele

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:27:44)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ma jest ali mislim da ne treba pretjerivati ako bude +35-40 pa dijete utopliti ko da je -20 [sm=smiley36.gif]
ja sam ponijela bila jos nesto ispod tih plisanih gega ali rekla mi ova sestra (sta je vec) sto je pomagala da je obucemo i upakujemo jesmo li sa autom, rekli da jesmo kaze ne treba onda puno. mi je iznijeli u onoj nosiljci od kolica ona ima i zimsku navlaku. tako da smo je samo dekicom pamucnom prekrili

ma pamucne jednodjelne gegice, dugih rukava...nece joj biti vruce u tome... ne mora imati body ispod [sm=smiley1.gif] to je moj plan i pamucna kapica i hajmo kuci [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 11:36:07)

ma pamucne jednodjelne gegice, dugih rukava...nece joj biti vruce u tome... ne mora imati body ispod [sm=smiley1.gif] to je moj plan i pamucna kapica i hajmo kuci [sm=smiley1.gif]

evo sad nadjoh slican kompletic samo lindexov
http://www.lindex.com/eu/kids/sizes/0-1-year/7123342/Pile-Overall/?styleId=57320688
u ovome smo mi malenu iznijeli jos cini mi se bio 62 broj znam da smo joj obukli jos 2-3 puta, doslovno novo (ko kad ona dugacka rodjena) i samo joj ispod toga bodi i carapice.

kontam ipak cu bebi bodi u kojem smo i seku iznijeli a mogu neki lagani ovakav jednodjelni kompletic, pamucni dugi rukav i eventualno pelenom pokriti preko stomaka (a i ne moram). ima slatkih jednodjelnih kompletica ali nema bas u neutralnim bojama [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 12:25:28)

Hellooo zeMske....
Ziel,zelim ti brz oporavak.....neka si se ti malo odmorila i bucnula a prehlada ce proci.[sm=smiley36.gif]
Vidim pisale ste u cemu cete bebice iznijeti iz bolnice,gegice ili bodi kratlih rulava.
Ja sam bila spakovala bodi kratkih rukava,carapice,kapicu i jednu pelenu.Pa skontam da je to ipak premalo za tel rodjenu bebu pa izvadim bodi i stavim samo gegicr dugih rukava.
Sada sam ponovo u dilemi [sm=jezicek.gif] na kraju stavit cu obojr pa neka oni obuku sta zele.
Sebi sam spakovala grudnjak,gacice i dugu haljinu bez rukava.
Danas planirala kupiti sokica i neko suho voce za ponijeti,mada sve to dobijem.u bolnici ali kontam da ne cekam kad ce mi donijeti da ja to imam u torbi.

Slijedeca sedmice mi je termin po zadnjoj m.[sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 12:53:02)

Dancek zenice,zavrseno krecenjeeee [sm=sloncek.gif] niko sretniji od mene,cilime i staze odvukli na pranje,jos sitnica imam ocistiti do veceras nekih pa cu polako,uh pao mi je teret sa ledja [sm=smiley36.gif]
Ziel zelim ti brz oporavak,samo se pucaj vitaminima
ostale imate mahanje,kako deverate po ovom kijametu?[sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 13:06:17)

Dan zene,
Kuham za rucak mladi grasak,i lezim

Nesto me od nocas bole ledja,ne jako ali bolusckaju,ne znam sta bi moglo biti [sm=zmeden.gif]

Za iznosenje iz bolnice jos nisam nista kupila,ali kontam ponjeti bodi i dugih i kratkih rukava i jos nesto mozda neke gegice tanje,carapice i kapicu,vidjecu jos nisam nasla nista zanimljivo da mi se svidjello.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 13:31:51)

Imate mahanje iz bus-a [sm=smiley36.gif].
posla po malu u vrtic. Napolju je pakleno, blago receno [sm=smiley22.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 14:03:53)

I ja bila na pauzi, uzas...malo je reci pakao [sm=smiley36.gif]

rucala, imala i nekog posla, evo sve zavrsila sad cu da pijuckam magnezij. Konacno sam se kotarisala onog silnog magnezija iz kesica i vratila se ovom svom sumecem. Na puzi svratih do apoteke (uzela taj magnazej sto sam trebala neki dan) i sjetim se (hvala Bogu pa ferceram na ovoj vrucini [sm=bravo.gif]) i uzmem pakovanje onih mrezastih velikih gaca za nas sa sirokim bokovima [sm=smiley36.gif] sreca imali moju velicinu [sm=smiley36.gif] tako da eto pocele laganini pripreme.

Kako mi se sad spava, da je jedno sat-sat i po malo prileci... [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 14:10:24)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Dancek zenice,zavrseno krecenjeeee [sm=sloncek.gif] niko sretniji od mene,cilime i staze odvukli na pranje,jos sitnica imam ocistiti do veceras nekih pa cu polako,uh pao mi je teret sa ledja [sm=smiley36.gif]
Ziel zelim ti brz oporavak,samo se pucaj vitaminima
ostale imate mahanje,kako deverate po ovom kijametu?[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif] super, briga manje [sm=smiley1.gif]
vjerujem da nema niko sretniji od tebe [sm=smiley36.gif] znam po sebi.
ja cu danas da operem deke, dok je ove vrucine da se lijepo osuse i da ih poslozim u krevet u one kese.
I kosu cu da operem, sva sam nekakva tegobna od ove sparine.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 16:04:08)

mam blago tebi..sad ces uzivati u cistoci doma [sm=bravo.gif].
ltm koliko si placala gace? Ako gdje bude na akcij8 javite [sm=smiley36.gif]. Imam ja jos fore.
ja sam prosli put uzimala DM-ove i bila u njima u bolnici. Kuci sam nosila obicne pamucne.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 16:10:39)

ltm koliko si placala gace? Ako gdje bude na akcij8 javite [sm=smiley36.gif]. Imam ja jos fore.
ja sam prosli put uzimala DM-ove i bila u njima u bolnici. Kuci sam nosila obicne pamucne.

ja sam u prvoj trudnoci doslovno obisla sve apoteke u sarajevu u potrazi za ovim gacicama za nas malo obadrenijih bokova [sm=smiley36.gif] one u dmu nisam ni pomisljala da uzmem. i nadjem u ovoj apoteci u merkatoru na socijalnom (sad konzum) ova privatna. oni jedini imaju L da je za nas L a ne za vas XS [sm=smiley36.gif] i sad su u malo drugacijem pakovanju veca je kutija, nisam ni pogledala cini mi se dodje 5 komada oko 11 KM (nije se cijena mijenjala i prije 3 godine sam ih isto platila). kontam mozda cu uzeti jos jedan paket, odu one prvih dana a meni su bile zgodne i po kuci, ventilira se sve [sm=smiley36.gif]

ja danas posla preko glave, bas se umorih...jos i ova sparina...jos malo i jos jedan dan manje do godisnjeg [sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 16:13:34)

Jeli ona apoteka dole na ulazu ili ona gore kad se popnes stepenicama i meni treba ta velicina[sm=jezicek.gif]

ja sam u prvoj trudnoci doslovno obisla sve apoteke u sarajevu u potrazi za ovim gacicama za nas malo obadrenijih bokova [sm=smiley36.gif] one u dmu nisam ni pomisljala da uzmem. i nadjem u ovoj apoteci u merkatoru na socijalnom (sad konzum) ova privatna. oni jedini imaju L da je za nas L a ne za vas XS [sm=smiley36.gif] i sad su u malo drugacijem pakovanju veca je kutija, nisam ni pogledala cini mi se dodje 5 komada oko 11 KM (nije se cijena mijenjala i prije 3 godine sam ih isto platila). kontam mozda cu uzeti jos jedan paket, odu one prvih dana a meni su bile zgodne i po kuci, ventilira se sve [sm=smiley36.gif]

ja danas posla preko glave, bas se umorih...jos i ova sparina...jos malo i jos jedan dan manje do godisnjeg [sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (16.6.2015 16:14:46)

Trebam ove sedmice na kontrolu a Aida otisla tek na godisnji, sada nemam pojma kome da idem vidjecu sa Zaovom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>