Finepex -> RE: PORODILIŠTE U VOJNOJ BOLNICI (22.5.2015 15:55:39)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Galicia Ovdje od kako udjes u bolnicu moze suprug i familija biti s tobom i tokom porodjaja i sve do dana dok ne krenes kuci. Imas privatnu sobu gdje se poradjas i privatnu sobu poslije. Svi mogu biti s tobom. Tv imas, i beba moze a i ne mora biti s tobom cijelo vrijeme. Nikakav extra tretman ne dobijas, jer su ti svi na raspolaganju 24/7, doktori, babice, sestre, tehnicari, itd. Ovdje je to sve normala. I na CR muz moze biti s tobom u sali. Zene sa maramom, niko i ne pita za maramu. Stavljas i skidas sa glave sta god hoces/neces. Jedino nikab ne mozes imati, jer se ipak mora pacijent nadgledati tokom CR, kisik, ovo ono. Niko te i ne pita za maramu. Nosis sve svoje stvari kako hoces, trenerku, ovo ono.....Unosis u bolnicu sta god pozelis, dolazi ti koga god ti pustis da ti dodje. I nista extra ne placas. Zasto bi marama bila problem? Koliko sam ja cula, ovdje se svaki " poseban" tretman placa od CR pa poroda u kadi, bazenu, kako se to zove. Znaci, ako nije opravdano, ili s razlogom... negineti porod na stolu..jos pravo naograjises kada svi odu kuci, a ostane jedan dezurni, i nekoliko #"obicnih" kako da kazem, tehnicara, osoblja, babice,sestre. I to ti cijelu noc pjevaju, strpi se. nece jos. Ti osjecas trudove, bolove. znojis se, ne mozes zaspati, a ono te ubijedjuje da foliras.da se nes jos porodit. daj.. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] jest tako ali hajde realno..jel oni tebi mogu pomoci da te prestane boliti ako ti nisi jos dovoljno otvorena...hoce li ti pomoci da vristis i zoves ih..nece...suti, disi i cekaj svojih 10 prstiju...ja sam to prosla i ne procam ti bezze...disala, malo tu i tamo glas pustila, najsretnija bila kad dodjose po mene da me vode u salu...tamo 5 minuta i gotovo ...prirodni porod boli i traje...to je fakat i tu ti niko ne moze pomoci sem tebe same. zar nisu 4 prsta? [sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif] pa valjda ima nesta za ublazavanje bola..ako trudnice smiju tokom trudnoce kljukat apaurine..zasto nebi nesta za to? Najlakse je reci suti i trpi. Isto za carski rez. za carki rez, sam cula dvije razlicite informacije. Tj kada je zeni nepotreban a zeli ga.. Jedna je da kosta 600 ili 800KM, a druga je da kosta 2000KM. Znaci, opet kazem, cula sam, eh sada jel tacno. nije li..
|
|
|
|