M kao Mama -> RE: PORODILIŠTE U VOJNOJ BOLNICI (22.5.2015 15:34:09)
|
IZVORNA PORUKA: Galicia Ovdje od kako udjes u bolnicu moze suprug i familija biti s tobom i tokom porodjaja i sve do dana dok ne krenes kuci. Imas privatnu sobu gdje se poradjas i privatnu sobu poslije. Svi mogu biti s tobom. Tv imas, i beba moze a i ne mora biti s tobom cijelo vrijeme. Nikakav extra tretman ne dobijas, jer su ti svi na raspolaganju 24/7, doktori, babice, sestre, tehnicari, itd. Ovdje je to sve normala. I na CR muz moze biti s tobom u sali. Zene sa maramom, niko i ne pita za maramu. Stavljas i skidas sa glave sta god hoces/neces. Jedino nikab ne mozes imati, jer se ipak mora pacijent nadgledati tokom CR, kisik, ovo ono. Niko te i ne pita za maramu. Nosis sve svoje stvari kako hoces, trenerku, ovo ono.....Unosis u bolnicu sta god pozelis, dolazi ti koga god ti pustis da ti dodje. I nista extra ne placas. Zasto bi marama bila problem? ma, uopšte marama nije problem, problem je biti skorz pokrivena, a to si i ti navela, upravo zbog praćenja stanja porodilje a, to kod vas je divno i zaista humano, iznad svega, ja prvi pord, izmorena nakon dva dana i dvije noći porođajnih bolova, helem rodim hairli, i muž mi donio supu, nema ko da mi je unese, jer ne može se ući u taj dio gdje su porodilje i bebe, i ja ustanem nekako do vrata i srušim se, a one sestre na mene, kao kud sam krenula, krenula u pm, da prostiš, on zvonio, niko otvarao nije i mene zove na mob, ja ustanem i tu mi i bude kraj, kd tamo prtisak prenizak, krv loša, znači to da imaš nekoga svog pored sebe je od velikog značaja
|
|
|
|