LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (28.5.2015 14:59:48)
|
IZVORNA PORUKA: Dalija098 Zdravo ženice, mogu li i ja da vam se pridružim? :) Za koji dan ulazim u četvrti mjesec trudnoće. Ima li neka od vas iskustva sa skraćenim grlićem već od ranih sedmica? Na prošloj kontroli mi je doktor rekao da ćemo pratiti, pitala sam ga da li trebam puno da se zabrinem, rekao je ne, ali mene jaaaako strah jer sam tri mjeseca prije ove trudnoće imala spontani u osmoj sedmici... Mislim da LieToMe i ja imamo istog doktora, jako je detaljan i ništa ne prepušta slučaju ali opet nekako ne mogu da se ne brinem.[sm=smiley13.gif] heeejjj prvo dobro dosla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] imam ja iskustva sa skracenim grlicem ali ne od samog pocetka, kod mene se naglo srati u 6tom-7om mjesecu, pa onda deveram do uslaska u 9ti. Vjerujem da je rijec o dr.Divanovicu. Ja sam i prvu a evo i drugu trudnocu kod njega i zaista bih rekla da nemas prostora za paniku, jako je detaljan, i kad je u pitanju pregled a i nalazi. Jel on tebi rekao da se grlic skracuje ili samo da ce pratiti? Generalno o skracenom grlicu znam puno (jer sam to temeljito prostudirala u prvoj trudnoci a evo prati me i u drugoj) javlja se usljed dvije stvari: ili infekcija (urinarnih) ili genetika. Kod mene je ovo drugo. Ako je i kod tebe slucaj da je usljed genetike, onda ce ti preporuciti mirovanje, lezanje, bez napora, da usporis tempo...eventualno ce te staviti na neku terapiju ako bude potrebe. Moj ti je savjet da ne googlas i ne iscitavas po forumima jer svaki grlic i trudnoca su jedinstveni i ne skracuje se kod sviju isto. Tako da bi te to samo bezveze opteritilo a nista dobrog ne bi donijelo. Moj topli savjet ti je da ga stvarno slusas, sve sto kaze, ako kaze strogo mirovanje (kao meni u prvoj trudnoci) onda mirovanje. On se nije nadao da cu uopste uci u 9ti sa ovim mojim grlicem, doslovno sam smjela samo do wc-a i nazad a ja se prorodila dan pred termin. Samo polako i bice sve ok [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
|
|
|
|