Medić* -> RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i u braku (30.4.2015 14:14:42)
|
IZVORNA PORUKA: bebaa IZVORNA PORUKA: Medić* IZVORNA PORUKA: Peggy Uvijek mi je draže ostati nedorečena, nego se uzalud raspravljati. Žene moje, ja vas ovdje ostavljam i pozdravljam :) Nisam puno citala o tvom problemu...s obzirom na temu i inace u zivotu...Poredaj sebi priorotete. Sami ne mozemo zivjeti. Trebaju nam prijatelji. Ne sticu se lako, alo budi otvorena za prijateljstva neko ce ti vec leci kao osoba i mozete se fino druziti. Taman podjih slicno pisati ali ispadoh iz kolosijeka...... U svakom slucajy,prihateljstvo se uzgaja,jao biljka,njeguje...vremenom se prioriteti i pogledi mjenjaju,svi se s godinama i iskustvom mjenjamo...treba se prilagoditi... Ako si u braku,prvo se potrudis da ti je tu sve kako treba,pa onda svi ostali,vremenom se pokaze pravi prijatelj,ali s brakom stices i nove prijatelje,njegove...i to treba paziti.... Nazalost,vecina nas je imala slucaj da s brakom neka prijateljstva prestaju..onda skontas da to nije prihjateljstvo,nego poznanstvo.... Da, bas tako. Nekada se i sa najboljim prijateljima dugo ne vidimo sticajem okolnosti, udaljenost, obaveze obostarne ali se cujemo. Ja volimdruzenja, volim ljude, volim biti opustena, otvorena sam za prijateljstva..Neko mi legne iako nemamo dodirnih tacaka puno, ali negov osmjeh, humor i opustenost me privuku, neko opet manje. Malo je pravih i vrijednih prijatelja, da ono nesebicno pokazujemo i dobijamo ljubav i sve sto ide, ali poznanika, dobrih ljudi za fine razgovore i druzenja uvijek bude. Djeca i porodica su mi na prvom mjestu sigurno ali za sve se nadje vrijeme i mjesto, samo je bitna volja.
|
|
|
|