Finepex -> RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i u braku (26.4.2015 7:40:20)
|
IZVORNA PORUKA: Bella.88 IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: Finepex Ono u sta sam se ja uvjerila prijateljstvo nestane onaj dan kada se ti udas, a ona ne uda, ili vise njih. Ako se udas u 19 onda ovo vazi. A ako se udas u 35 ovako kao ja, onda ovo nije istina. Kako tako kasnooo? [sm=zmeden.gif] Ja sam se u 20-toj udala. Iako ono sta sam vidjela jeste da je drugacija "klima" kada s tobom negdje sjedi jedna neudata i razgovarate, a drugacije je kada je tu jos jedna udata. Ispada ova neudata "visak". Nekako utihnu, ustrucavaju se pricati. Ili sta sam vidjela svi nekako uzivaju u pricama o svekvama. Godine i brak su cudo. Ono sto mi je na pocetku smetalo, jednostavno.pomiris se da je to "normalno". ih blago tebi,ti si se"na vrijeme" udala[sm=jezicek.gif] da te ne citiram opet: sa ženama koje nisu u braku ne moraš pričati o braku i tušiti ih sa pričom o svekrvama možda ih uspeš zadržit u svojoj blizini[sm=smiley36.gif] kad se udaš nisi se zarobio i nisu jedina interesovanja i priče o deci i porodici Nastaviš sa normalnim životom kao i prije braka,društveni život se nastavlja ubaciš muža gde treba,neće ti on zamenit valjda sve ljude koje si prije njega znala 100godina deca isto imaju svoje mesto ako odlučiš da ih rodiš Draga fazon taj i jeste, ko uopste prica da zena mora prestati raditi, ili da joj svaki drustveni zivot prestati mora jer se udala. Gdje je to receno? Jel vi uopste vidite sta vi pisete? Procitate li ono sta napisete, a ono sta drugi napisu? Nekako me bas cude neka razmisljanja, jedna osoba me pita zasto sam zatrudnila tek poslije 7godina braka, zasto nisam ranije, dok mi ti sada u komentaru pricas da zena kada se uda ne mora joj jedina prica biti djeca. Ono nekako bas... na jednu stranu vidim da postoji neko "nepisano" pravilo da se dijete dobije odmah, bitno da ga dobijes, nije bitno ko ce ga hraniti ,dok na drugi nacin, brani se misljenje da kada se zena uda ne mora odmah imati djecu..niti joj to mora biti glavna tema. Samo po takvim komentarima i misljenjima covjek dolazi do zakljucaka da se tezi necemu sto se nema. Sto ti na neki nacin brak ne dozvoljava, jer eto postoje "nepisana" pravila. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|