snijeg -> RE: Djeca i gosti u kući (12.6.2013 14:45:52)
|
Meni ne smetaju, prihvatam činjenicu da je djeci novo okruženje (moj stan) zanimljiv i dječija znatiželja za istraživanjem je jača od prijekornih pogleda roditelja. Mjesto gdje djeca borave za vrijeme druženja odraslih mi je isto nevažno, ima pahuljica svoju sobu i ponekad zna ne izaći iz nje, ako joj odgovara društvo. Meni su veći problem gosti koji dolaze bez djece (starija rodbina, bračni parovi bez djece), tada je njoj izrazito dosadno i visi nad nama, ali ja nastojim izbalansirati potrebe nje i gostiju...Kad idemo u goste vodim računa da moje dijete poštuje odredbe svoje kuće, ono što joj kod nas nije dozvoljeno nije ni u gostima i ona to sasvim lijepo prihvata, dok je bila manja ja sjednem s njom na pod i zabavljam je dok lagano (ako stignem) popijem kahvu. Suština je da onome kome idem i onaj ko mi dolazi su rodbina i bliski prijatelji, stoga se ponašam sasvim normalno, prirodno i ništa mi nije zabremedet...a nikad ne bih pod svaku cijenu izdvojila svoje dijete, niti dijete svojih gostiju kako bi se mi u miru družili, njen boravak u sobi smo sveli na minimum i kad smo sami jer smatarmo da je jako bitno da ona zna i osjeća da smo uvijek dostupni i spremni na razgovor i druženje s njom, ne volim stvarati taj osjećaj i okruženje otuđenja od djeteta u ranoj dobi (sad je teret, ali vjerujem da će biti isplativ za nekoliko godina)...moje dijete sam ja, mm, moja porodica i ko dođe meni došao je i mom djetetu i obrnuto.......vrijeme brzo prolazi, pa tako će i oni bježati glavom bez obzira kad dobiju vijest da dolaze mamina i tatina raja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|