mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (23.3.2015 16:21:32)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe Ja bebu u zivotu nisam drzala u narucju (izuzev one neke bebe od 4-5 mjeseci a i to je bilona nekim babinama kad ti tutnu dijete dok sjedis da se poslikas) [sm=smiley36.gif] Niti sam imala nekih malih beba u porodici i siroj familiji. Nasa curica je prvo unuce sa obje strane. Meni je to sve sa prvim djetetom doslo prirodno. Isto kao i dojenje. Uspostavila nakon 2 dana. Pelene u zivotu nisam presvlacila ni na jednom djetetu, niti sak ikad ikog siroko povijala.Patronazna je dosla prvi put i pokazala nam laksi nacin slaganja tetra pelene. Sve ostalo smo dragi i ja nekako sinhronizovano i timski. Jedino su bake okupale malenu tradicionalno prvih par puta. Kasnije smo nas dvoje i to. Cak je i mama bila pozitivno iznenadjena, znam da su ona i svekrva tih prvih dana ostale sokirane kako suprug i ja to sinhronizovano sve [sm=smiley1.gif]. Valjda je to taj neki majcinski isntikt. Sem toga nisu bebe bas toliko krhke koliko se cine. Sretno u svakom slucaju i ne brini puno kako ces kupati bebicu i mijenjati pelene...poslozi se sve to. Ja ni o porodu nisam razmisljala dok nisam usla u salu. Jednostavno sam uzivala svaki dan. Uzivam i u ovoj trudnoci...korak po korak. Svaki dan prica za sebe [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: mala curica Ja ako Bog da u srijedu imam termin.Jedva cekam [sm=smiley1.gif] Sve sto dani prolaze vise razmisljam i tome kako cu s bebicom malom i krhkom,ne znam nista.Ne znam presvuci,nahraniti,da je uzmem u ruke a da je ne povrijedim. Nedavno sam bila kid nase Andy i uzela bebicu u ruke (3mjeseca) bojala sam se da ga ne povrijefim tako je mali. Vjerovatno to sve dodje s rodjenjem bebe. Nadam se da ce nam se do veceras javiti da ne brinemo . Mozda i kod mene bude tako.Vjerovatno s rodjenjem nadopunjavas se majcinski. Jedva cekam ako Bog da,snaci cu se nekako.Najgori su ti neki unitrasnji strahovi i sumnja u samog sebe. Vec smo peceli da gledamo koja kolica da kupimo,malo mi cudno,jos nisam 100% svjesna sta se desava.Mislim svjesna da da beba dolazi,ako Bog da,nisam svjesna da se polahko blizi i da cu svoje dijete poslije toliko godina uzeti u svoje ruke.
|
|
|
|