RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

luela -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (21.3.2015 21:38:26)

Zene ne znam sta je ovo,napisem i izbrise se.Pila sam monural i super je,tad ga nije bilo kod nas pa sam morala nabavljat u srbiji.iako nemam povisene leukocite ni bakterije u mokraci,imam samo eritrocite i soli sto je valjda od kamena,jer primjetila sam da mi je urin crveniji nekad a eto sad znam da je zbog krvi,pitat cu ginekologa sutra da popijem bar jednu kesicu,mozda mi bude sta lakse,ili cu poludit.tako mi je vec od 8 mjeseca ali zadnjih dana je nepodnosljivo postalo i svaki odlazak u wc i pokret je bas bolan i ne mogu nista radit.uzas.AzraB i meni se spustio davno,ne znaci nista jer kod prvorotki se spusti i 4 sedmice prije poroda,tako pise.meni je u pon na pregledu beba bila skroz dole i valjda od toga me sve ovo jos vise i boli.jedva cekam sutra da vidim da li sam sta otvorena bar mada sumnjam nesto.

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (21.3.2015 22:41:09)

Drage,čuje li se koja s Bejbibi ,
kako nam je ona...
Znam kako joj je[sm=smiley13.gif],imali neka njen broj

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (21.3.2015 22:49:06)

Drage moje hvala sto pitate:** zasad jos nista....spremam se za spavanjac ako budem mogla,zenice dvije imaju kontrakcije jadne... Uglavnom mislim da veceras nema nista...mozda sutra... A ako ne,definitivno prekosutra aBd... Malo mi je zao jer moram ovdje lezati al tako je kako je :/... Javljat cu vam se aBd redovno ;)

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (21.3.2015 23:35:53)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Drage moje hvala sto pitate:** zasad jos nista....spremam se za spavanjac ako budem mogla,zenice dvije imaju kontrakcije jadne... Uglavnom mislim da veceras nema nista...mozda sutra... A ako ne,definitivno prekosutra aBd... Malo mi je zao jer moram ovdje lezati al tako je kako je :/... Javljat cu vam se aBd redovno ;)

Draga,odmori ako možeš... Svako malo ću ovdje zaviriti da vidim kakvo je stanje s tobom...
Jel' ti dr dežurni,u kojoj si sobi...
Sva sam na iglama,kao da sam ja ponovno u bolnici[sm=smiley13.gif]

I da normalno je da provjere kakva je plodna voda,
mliječna pl.voda je ok [sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (21.3.2015 23:44:49)

I da,izvinjavam se ovim ženicama što ovako ulijećem na temu [sm=zardeva.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 5:34:55)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Draga,odmori ako možeš... Svako malo ću ovdje zaviriti da vidim kakvo je stanje s tobom...
Jel' ti dr dežurni,u kojoj si sobi...
Sva sam na iglama,kao da sam ja ponovno u bolnici[sm=smiley13.gif]

I da normalno je da provjere kakva je plodna voda,
mliječna pl.voda je ok [sm=smiley1.gif]

Draga hvala ti puno :*** u sobi broj dva sam odmah krevet desno do vrata...ima nas cetiri u sobi,jedna otisla u salu, cini mi se jos nije rodila...nisam uspjela skoro nista da spavam, aznas da rano ulijecu sa toplomjerima i razbudila sam se...sad mi je muka :/ isla sam na wc i kako sam se brisala vidim nesto sluzavo ko zuto,narandzasto....valjda od pregleda juce....nista me jos ne boli...doktor mi dolazi tek sutra a sinoc je bio onaj salah..on me i gledao kad sam dosla.....

Al nesto ove babice ne gledaju bas:/ ostave tw ovdje i nista,nit da pitaju ove sa bolovima kako su...ztvore vrata i ti devwraj kako znas :s

Inace se odjeljenje sastoji od tri dijela: cekaona,radjaona i porodiliste...sve smo ovdje u sobi sto su presle termin,kad krenu bolovi ide se u radjaonu pa onda u druugu sobu sa bebicom....

Eto,javim vam kako ide...i ove dvije zenice imaju bolove a ja nista.... Al one su dugooo ovdje vec:/

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 8:03:21)

Bejbibi sretno draga da sve prodje u najboljem redu.....Saljemo vam puse ja i D[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 9:06:55)

Andy draga moja hvala ti :****..... Sad isla na ctg,nisu mi nista rekli..niko nista ne govori:(... Znam samo da mi je voda mlijecna...sutra tek radi moj doktor pa ce me vjerovatno on poroditi a dotad.....stvarno nisqm zadovoljna ovim dosad:(.. Haj ja nemam ni bolove, al ove zenice sto imaju niko ih ne gleda....samo ovo kad su kontrole i ctg...i to ctg dvaput mozda na dan imaju...meni su proslu trudnocu svakih pola sata radili i gledali vaginalno...haj vidjet cemo kako ce biti po danu al po ovom sto sam dosad vidjela :/.... Nadam se da su na porodu samom bolje

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 9:08:46)

Ja sam i nenaspavana,uzas...glava mi je ko cocin bubanj[sm=smiley29.gif] da iskoristim bar preko dana da sta spavam ako uspijem jer evo jedna ce se danas poroditi aBd pa ce bit jaukanja...

Bogami ce se obje.poroditi danas u toku dana.... Izgleda ostacu sama veceras[sm=smiley36.gif]

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 9:48:43)

bejbibi uživo iz porodilišta[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. baš sam se ismijala mada znam da tebi nije do smijeha. to ti je sluzni čep izašao.meni je nedjeljom izašao a utorak u noći su krenuli bolovi u prvoj trudnoći.brzo ćeš ti....sretno

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 9:55:21)

IZVORNA PORUKA: sprinter

bejbibi uživo iz porodilišta[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. baš sam se ismijala mada znam da tebi nije do smijeha. to ti je sluzni čep izašao.meni je nedjeljom izašao a utorak u noći su krenuli bolovi u prvoj trudnoći.brzo ćeš ti....sretno

Pa da,rekla sam ja live cu vas izvjestavati[sm=smiley36.gif]jos da napravim koji selfie iz radjaone,da zamolim doktora, onako odozdo[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 9:59:52)

Ma nemam ja draga nikakvih bolova,izgleda tek cu sutra kad mi doktor izazove:/.... Al znate kako je u bolnici bljak...ne,mozes se naspavati,ne mozes opusteno na wc,od muke i zatvor sam dobila al ponjela sam cepic[sm=smiley36.gif]vala metnut cu ga ako se ne ocistim sama[sm=smiley36.gif]... Dosadno je Bogami pravooo,a ne mo gu ni spavati,meni treba potpun mir kad spavam a ono jedna jauce,druga hrce[sm=smiley36.gif]... Al haj sve je to normalno :) jos me kiselina muci, crkoh...a ne jedem puno jer me strah zatvorit ce me skroz

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 10:56:21)

Zenice pa gdje ste?? ..... Nije valjda da sam ja i dalje najaktivnija i to u ovim svojim mucenickim trenucima[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:04:12)

bejbibi ma ti ces aktivna sve dok se ne popnes na porodjajni sto[sm=smiley1.gif] jesu li ti otisle cimerke da se porode, al doci ce sigurno druge ta[sm=smiley1.gif]ko je to u bolnici samo se mjenjaju [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:11:57)

IZVORNA PORUKA: alman

bejbibi ma ti ces aktivna sve dok se ne popnes na porodjajni sto[sm=smiley1.gif] jesu li ti otisle cimerke da se porode, al doci ce sigurno druge ta[sm=smiley1.gif]ko je to u bolnici samo se mjenjaju [sm=smiley1.gif]

Nisu draga jos,evo hodaju jadne....al ne vriste :/ ja sam vise vristala,sjecam se[sm=smiley36.gif]il im nisu jos toliko jaki bolovi..... A prvorotkinje...jooj sramota me, ja cu sigurno vristat pa ce mi sve po spisku [sm=smiley36.gif]jer sam drugorotkinja hahah....

Ma znam da ce druge doci al barem da veceras se fino naspavam sama[sm=smiley36.gif]

Eh bicu aktivna dok ne krenu bolovi kasnije necu ni pomisliti na telefon...valjda[sm=jezicek.gif]

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:12:18)

Bejbibi sretno i od nas bice ti abd brzo neces ni skontati kako ce se sve brzo zavrsiti

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:15:38)

Bejbibi mislila sam tražiti br. da ti se javim,da ne davim žene ovdje[sm=smiley36.gif]
a dr.S je moj doktor[sm=smiley36.gif]

U toj sobi sam ja ležala prvi put kad sam trebala na serklažu,
bolje je tu jer ima manje žena,dok u jedinici ima 8 žena [sm=smiley29.gif]

Draga,ne očajavaj,
što manje očekuješ,manje ćeš se razočarati,
kod nas je tako,ctg imaš jednom dnevno,
ako te boli pregledaće te,
ja sam bila 11 dana prije poroda,nisam bila u terminu i niko me nije ni pogledao,
samo kad je moj dr bio dežurni[sm=smiley1.gif]
Babice rijetko kad da koga i pregledaju.
Ne znam meni je bilo ugodno u bolnici,
dr se dobro brinuo za mene,
tako da čekaj svoga dr [sm=smiley1.gif]

A zatvori uši na deranje drugi žena,
nek čuvaju snagu za rađaonu[sm=smiley36.gif]
ja sam imala inducirani porod pa se nisam derala

Pij donat da se olakšaš[sm=smiley36.gif] i aBd da nam se ubrzo javiš sa lijepim vijestima[sm=bravo.gif]
Jesu ti rekli koliko si otvorena?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:36:41)

Bubydina draga ne znam sta bi ti rekla,ja sam tako.razocarana :/ .... Taj doktor S nije htio poslat zenu u radjaonu dok joj nije porazgovarao sa.muzem:/ samo sto.nije rekao.covjeku daj mi.toliko... Jao fujj, zgrozena sam!!!!! Zena prije dva sata bila.otvorena pola dlana,ne znam sad kolko je to,i tek sad ide u radjaonu... Al ovdje salju i dok nista skroz otvorene,sa tri,cetiri.prsta i onda tamo lezite sat dva zavisi...ni to mi se ne svidja nikako......

Nadam se da se necu poroditi.jos vecwras,da cekam jutro kad dodje moj doktor...izgleda ovaj S do ujutru ovdje[sm=smiley29.gif] bas me zanima sta ce ovoj drugoj reci,hoce li i njoj pozvat muza[sm=zz_er_what.png]

A nisam ja nista otvorena,mozda dva prsta,a na ctg_u ne pokazuje kontrakcije

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 11:47:40)

IZVORNA PORUKA: muhica7

Bejbibi sretno i od nas bice ti abd brzo neces ni skontati kako ce se sve brzo zavrsiti

Hvala draga,nadam se :**

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 12:09:56)

Ne znam od nas nije tražio novac,
prema meni je imao skroz drukčiji pristup[sm=smiley13.gif]
pa sad Bog zna najbolje...
a kod nas je tako tek kad si na pola puta onda ideš u rađaonu...
Znam da bi mnoge žene dok ih zaboli da se porode

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 12:26:09)

Bejbibi, drzim palceve da sve prode najbolje za tebe i bebce i najbrze....citam te i sjetim se sebe prije tri i po godine, 6 dana prije CR i 6 dana poslije u bolnici u Mostaru, koja mjesavina emocija...prosao mi termin, stizu poruke tipa : Bebo da znas koliko te zeljno cekamo davno bi dosla, pa ja koja nisam placka u plac krenem, pa neko pusti muziku, maltene plesemo u krevetu, ali na kraju sve bude bas super, sretnooooo....

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 13:15:30)

Bejbibi zeno draga virkam svakih pola sata da vidim ima li sta novo,sretno i da to sve prodje hajirli akoBogda,zacas ces ti to ipak je druga bebica,samo bez panike [sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 13:30:20)

E drage moje hvala vam :**... Super je biti dio ove grupe[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]...ne panicim,nije me strah samo malo razocarana u ovaj nas sistem:( al Boze moj sta ces,bolje ne riskirat samo da prodje kako treba da se ne izivljavaju na nama:(....

Ja zasad nenan bolove. Primjetila sam opet malo prije.ko smedju malu grudvicu kad sam se brisala al to je valhda sluzni cep :/

Ne znam sta bi rekla Bubydina za doktora S.. On je mene juce primio jer sam kasno dosla i bio je jaaako ljubazan stvarno... Pregledao me,bolilo je malo al to je normalno,nije do.njega,on je bio ok....al eto ovo danas kad sam cula bas se razocarah :( razumijem da ljudi sami pocaste kad dobiju dijete al bas da trazis :///.... Eto ne bi vjerovala da nisam svojim ocima i usima vidjela i cula....

Ma na hajr, ja bi voljela da krenu bolovi a vidjecu vala kako ce bit sa babicom i doktorom da ne idem odmah u radjaonu..al vjerovatno imaju taj sistem da smire zene, pojma nemam....ja bi radije u sobi [sm=smiley36.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 13:38:38)

Doviću da nam aBd prođeš što bolje i lakše...
Uzdaj se u Njega i na hajr aBd...
Ja ne vjerujem ni svemu što čujem,mm kad mu je htjeo dati novac
rekao je Ne,i da samo radi svoj posao[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (22.3.2015 13:40:52)

draga moja bejbibi to ti meni se cini sve cesca pojava u bolnicama, i kod nas u Zenici, ja kad sam lezala prije poroda 9 dana svega sam se nagledala i nalisala, i nisam mogla da vjerujem, stalno sam bila sokirana i razocarana, kad je jedan dr. odveo 4 zene i rekao im odtvoreno da zovu muzeve da donesu po 300 km i da ce ih odmah tu vece da porodi dok je na dezuri, ja ostala bez rijeci [sm=smiley13.gif]
al ti se draga drzi, znas da mislimo na tebe i da se molimo da sto prije to zavrsi i da M dobije svoju sekicu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>