RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 2:21:21)

ima li koga, joj drage ene ja ne mogu zaspati ubi me zubobolja, sto je najgore ne znam koji me boli zub, gornja osmica izbija pa me i to boli al me bole svi zubi, a od bola me uzasno boli i glava[sm=smiley19.gif] uredsam poludila ne znam kako cu jutro docekati[sm=smiley13.gif]

[sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 3:41:55)

ja jos budna, zubi su me kao malo uminuli al glava razvaljuju, ured salm posla udarati u zid glavom [sm=zz_banghead.gif] lakse mi kad hodam ne dami nikako stavit glavu na jastuk, joj ne znam da me ikad glava ovako bolila.[sm=smiley13.gif]
i bas kad sam odlucila da ne mogu vise da trpim da cu popiti psaracetemol kad ni jednog [sm=hudicek1.gif] kad se nisam od muke posla derati[sm=zz_furious.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 9:23:49)

Jutro zenice,sorry sto se nisam javljala,mm je imao par slobodnih dana pa smo se digli u skitanje
Terminusama koje su dobile bebice,zelim sve najbolje od srca
Mene od jutros glava razvaljuje,smije li ista popiti ovo je za poluditi[sm=zz_timebomb.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 9:36:35)

Jutro zenice... Sta je ovo sa glavama?? Mene ne boli bas al mi je teska skroz,valjda pritisak.... Ne znam sta se smije za glavobolhu piti u trudnoci....

Ja sam i gladna, pa moram nesto brzinski inace cu povracati...

Sad cu zvati doktora da se narucim da i to rijesim... A danas suncano ovdje, bas na proljece podsjeca, ptice cvrkucu :))).... Moramo iskoristiti aBd ovakav dan

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 10:38:07)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: rose

jel to ona sto je cekala otkucaje srca?

Da, to je ona[sm=smiley13.gif]...bas mi je zao, ne mogu vam opisati... Prekjuce izgubila, dobila krvarenje naglo i otislo... Sad krvari pomalo a tek ce u petak vidjet jel se ocistila sve....

to je uvijek tesko...madjutim nek je utjesi da vjerovatno nesto s plodom nije bilo ok, bolje ranije nego kasnije

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 10:39:00)

IZVORNA PORUKA: saamy

BEJBI eh razumijes me za moju zovu,isto dosadna ko, da ne kažem [sm=zz_eek.png] čim sam se porodila kaže ja bi došla reko javim ti ja nisam nista govorila nema mi Šta pomoć sto ti kažeš samo gužvu stvara volim sama pomalo nego kad ima puno naroda samo se unervozim neznam ni Šta sam posla[sm=smiley36.gif]

Na kojim temama ćete pisati kad se porodite meni baš fali dopisivanje sa vama uspijem ući sa vas citam ali niste više aktivne kao prije decembar januara februaru kad se sjetim do jutra [sm=smiley36.gif]
Mm mi kaže prije s kim ti se toliko dopisuješ ahahah

Velika pusaaa za sveee

imas bebe 0-1 [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 10:58:03)

ode mi post [sm=lev.gif] pa cu sad ukratko
zdravo svima
samy_lo drago mi je da se nisi puno mucila, sad odmaraj i slusaj savjete dr oni najbolje znaju.
bejbe nedaj se draga, cuvaj zivce za djecu netrosi ih na druge, ako ih moras trpiti onda ih ignoriraj
samy zava nepopusta [sm=zmeden.gif]
ima li ko kakvu ideju za lagani rucak, da se dugo nekuha, a da nije krompir ili riza?

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 13:21:08)

dancek, evo da se i ja javim [sm=smiley1.gif]

od jutros se razradila po kuci, zao mi da ne iskoristim dan da se stogod vani osusi, pa cu jos malo i u setnjicu, samo da iskoristim ovako lijep dan.

lala88 ja napravila corbicu, skuhala meso i natovarila povrca, sve gotovo za nekih pola sata, pa eto prijedlog [sm=smiley36.gif] jos napravila vise nek imam za 2 dana da ne razmisljam.

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 14:07:20)

Hvala vam svima, samo sam vas kratko prelistala, u pauzi od dojenja koje je svako malo, moj dečko samo jede, kaki i spava :) Detaljno vam ispričam za porod sve, prošao je odlično, što se mene tiče važno je bilo slušati i disati, strah ostavi pred vratima i sve bude dobro. Na jedan poseban način sam uživala u tim bolovima koji nisu bili nesnosljivi definitivno. Pravnice, samo opusteno ako do sad nije bilo ništa, brzo će :) Jedina muka mi je ova rana od epi i nisam još kakila. Ko ima savjet kako da to poguram, bila bi mu zahvalna do neba, crijeva mi lijena sad :(

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 14:12:51)

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Hvala vam svima, samo sam vas kratko prelistala, u pauzi od dojenja koje je svako malo, moj dečko samo jede, kaki i spava :) Detaljno vam ispričam za porod sve, prošao je odlično, što se mene tiče važno je bilo slušati i disati, strah ostavi pred vratima i sve bude dobro. Na jedan poseban način sam uživala u tim bolovima koji nisu bili nesnosljivi definitivno. Pravnice, samo opusteno ako do sad nije bilo ništa, brzo će :) Jedina muka mi je ova rana od epi i nisam još kakila. Ko ima savjet kako da to poguram, bila bi mu zahvalna do neba, crijeva mi lijena sad :(

kupi prolax glicerinske stapice...ja sam to cim sam dosla iz bolnice

a sto se tice poroda, tvoj mi lici na moj..nemam nikakve traume od poroda...rana od epi je bolila nekih 7 dana dok nisu konci poispadali...doji sto je moguce cesce da ti se i materica brze vrati [sm=bravo.gif]

za ranu je dobar balzam peruvianum, prave ga u apoteci...a cim konci siapdnu rivanol obloge...ugodno hlade...pranje vodom i susenje na zraku

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 14:47:22)

Pozdrav svima... citam vas vec par dana i nisam mogla odoliti, a da ne postanem clan :) inace ne budem po forumima :)
Termin mi je 04.05. 2015 nadam se da ce uz vas brze proci ovi dani [sm=smiley1.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:20:46)

LALA88 ne popušta čudna je sva nekako [sm=smiley3.gif] ima svakakvog naroda najgore kad ne kontaju indirektno kad kažeš ono kao okolisas ono opet ne konta [sm=smiley36.gif]
Nasla sam ovu drugu temu al nije mi to-too kao ovdje već smo se navikle sve Šta koja radi,Šta koju muči sad opet se e ponovo na dr temama [sm=zaspan.gif]

Nešto ste spomenule kad se doji maternica se brže vrati?

dobila sam neke upute za vježbe ono kad se piski da se stisne maternica pa stomak da se uvuče udah izdah!

Koliko traje oporavak poslije poroda da se vrati sve na mjesto?

sabiinaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:25:04)

pozdrav, evo da se i ja javim[sm=smiley1.gif] citam vas cesto , moj termin je 1.7.2015. [sm=duda.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:26:22)

Zenice jel neka od vas pila paracetamol,mene ce glava unistiti a neznam koliko smijem popiti,pola ili citav[sm=zz_help.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:28:58)

Drage moje, jucer sam se porodila [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Rodila curicu, sve ok... bez rezanja [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:36:45)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Cestitam draga eto otvorila si mart [sm=bravo.gif]
Sad se odmaraj i uzivaj s bebicom,i naravno cim budes mogla ocekujemo detaljan izvjestaj[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:40:21)

IZVORNA PORUKA: saamy

LALA88 ne popušta čudna je sva nekako [sm=smiley3.gif] ima svakakvog naroda najgore kad ne kontaju indirektno kad kažeš ono kao okolisas ono opet ne konta [sm=smiley36.gif]
Nasla sam ovu drugu temu al nije mi to-too kao ovdje već smo se navikle sve Šta koja radi,Šta koju muči sad opet se e ponovo na dr temama [sm=zaspan.gif]

Nešto ste spomenule kad se doji maternica se brže vrati?

dobila sam neke upute za vježbe ono kad se piski da se stisne maternica pa stomak da se uvuče udah izdah!

Koliko traje oporavak poslije poroda da se vrati sve na mjesto?

ne stisne se materica...to su ti kegelove vjezbe za stiskanje vaginalnih misica...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:40:56)

cestitam, da se brzo oporavis :)

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:44:58)

Cestitqm draga[sm=bravo.gif]da vam je ziva i zdrava :)) bas lijepe vijesti.. I to bez,rezanja[sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:45:54)

Nove clanice dobro nam dosle [sm=bravo.gif] cedtitam na trudnocama i da sto lakse porode imate... Uvrstit cu vas u spisak, vase samo da se redovno javljate[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 15:46:53)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zenice jel neka od vas pila paracetamol,mene ce glava unistiti a neznam koliko smijem popiti,pola ili citav[sm=zz_help.gif]

Mislim da smijes citav popit draga...al ako te strah popin pola..smije se paracetamol u trudnoci al ne znam kolko ce ti pomoci za glavobolju:(

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 16:16:13)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Pravnica...porodila se[sm=bravo.gif]

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06
Alman...29.06
Mala curica...30.06

Sabiinaa...01.07
Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Adano...22.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Putujuca...18.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 16:21:25)

Gdje ste nestale zenice??? Kakvo je vrijeme kod cas?? Ovdje bas toplo i suncano, ljepota:)) isli vani,u igraonu,uzeli za rucak i kuci.... Mislila sam da odem opet setati al me zabokio stomak cudno. . Zvala sam doktora i aBd u cetvrtak u 17 h idem na kontrolu [sm=smiley1.gif]

Ja bas govorim mm, reko zamisli mi na kafu izadjemo a meni pukne vodenjak[sm=smiley36.gif]..reko moram krpe sa sobom nositi fakat [sm=jezicek.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 16:27:17)

Pravnice [sm=bravo.gif] za porod, drago mi je da si imala srece proci bez rezanja [sm=smiley1.gif] sad uzivaj i odmaraj sto vise sa svojom bebicom. Javi nam se ponekad.

ne znam ko je pitao za paracetamol, ja sam popila citav neku vecer kad me htjela temperatura uhvatiti, preznojila se postenski i bilo mi je bolje. Paracetamol se jedino i smije u trudnoci, a za ostale lijekove ne znam, ja pitam uvijek doktora, ne bih da se nesto desi bebici.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (3.3.2015 16:36:31)

cestitamo draga moja bas mi je drago sto je sve proslo super, bebici zelimo sve najljepse da bude ziva zdrava puno godina, sad uzivajte [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>