bebolino79 -> RE: Porod u vodi - Sarajevo (14.1.2013 14:09:35)
|
pozdrav svima prije 3 godine sam se porodila u kadi(vodi), sada sam opet trudna, termin mi je u februaru i namjeravam se opet poroditi u vodi. Predivno iskustvo. Vodenjaak mi puko u 20:00 , 20:30 ulazim u kadu sa 8 prstiju otorena, trudovi pocinu 20:40 i za 10 minuta sam se porodila tacnije u 20:50. Mala sobica, topla, u pozadini muzika, malo se brckala u kadi, zaboravila sam zasto sam i dosla dok nisu poceli trudovi a i to je kratko trajalo. U kadi sam bila u potkosulji , samo preko gudi, sestra me je istusirala od grudi pa nadole, i umorala u deku, fdsje su me odmash i sili jer je beba bila krupna tako da unutra pukla. Mana kod ove vrste poroda je da se morate prirodno otvoriti i to sto je vise moguce. U bolnicu sam dosla ujutro u 8:00 i otvorena 4-5 prstiju, htjeli su mi probiti vodenjak da porod sto prije pocne al rekla sam im da zelim u vodu osim u slucaju dea bebin zivot nije u pitanju, tako da sam ostala cijeli dan u bolnici i cekala sa se maximalno otvorim. Svim majkama bi preporucila da prije poroda odu na kurs za psiho-fizicku pripremu trudnica, gdje se nauci disati u tri faze jer vjerujte meni je to pomoglo. sretno Pozz
|
|
|
|