Suzana -> RE: POROD U VODI-SARAJEVO (23.2.2008 17:01:20)
|
Sve pohvale na ovoj donaciji. Nacelniku opstine Centar Sarajevo sve cestitke. Nadati se da ce ih biti sve vise i vise, jer je recimo, situacija na GAK na Kosevu zaista losa. Ja sve vise i vise razmisljam o pokretanju neke incijative (ne znam sad kako i sta..) kako bi se od vlasti trazilo da obezbijede bolje uslove za trudnice i porodilje. Jer dok mi sutimo, oni ce i dalje lovu trpati u svoje dzepove... Nadam se da se slazete sa ovim mojim razmisljanjima... Spomenula se ovdje Petrova trudionica nedavno i zavrsilo se na tome kako se mi divimo nasim komsijama Hrvatima kako su progresivniji od nas i preuzimaju incijativu.. Zasto ne uputiti apel novinarima, Ministarstvu zdravstva KS da se nesto slicno ne pokrene i kod nas? Pa da se i nasa djeca pocnu radjati na Jezeru kao sto smo se mi radjale... Elem, ja skrenuh s teme. Kazu da je porod u vodi laksi. Ali, zene koje nose vise od jedne bebe ne smiju se poradjati u vodi - a to sam ja hehe. Nisam jos puno izucavala u vrstama porodjaja, valjda sto kod nas imaju dvije opcije - prirodni porod i carski rez! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lijep pozdrav svima! Suzana
|
|
|
|