RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 8:56:53)

ja sam isla svaki drugi dan kad sam presla termin...uz to su mi na zadnjem pregledu malo provocirali porod...u smislu da su me bas bolno pregledali...ko da ustinu grlic...vratila sam se u 18.00 sa puknutim vodenjakom [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 9:01:24)

Hehe:) pa moraju nesto.. Znam da toleriraju do deset dana od termina al zato treba cesto ic u bolnicu na pregled... Eh najbolje kad to sve samo krene bez tih " pomagala" [sm=smiley36.gif] al sta ces, moraju ubrzati

Adano -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 9:43:40)

Samo da vam mahnem s patologije...i dalje sam gore... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 9:50:05)

Jutriiic [sm=smiley1.gif] danas prelijepo vrijeme, ali hladnoooo vani brrrr... Samo da vam mahnem i odoh u kadu, sva sam zarasla i usmrdila se [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tipkamo se kasnije [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif] svim trudnicama!

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 10:54:33)

Jutro [sm=smiley1.gif] bejbibi mila moja i meni ti je isto stanje, kad se okrecem na stranu sve me zivo zaboli [sm=zmeden.gif] kad hodam duze i sjedim isto, samo mene ne boli stomak, mene bole kosti, kukovi, trticna, stidna kost i sve moguce kosti koje dole postoje [sm=smiley36.gif] na kontrolu bih trebala ovih dana, zvala sam jucer rodjaka sa me naruci, posto on radi dole pa mu usput, tako da bih mogla sutra, prekosutra ako Bog da, a kada si bila zadnji put na kontroli? pa su te narucili pocetkom marta, jer znam da bi sada trebale biti cesce kontrole jel tako?

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:02:38)

Kako ste mi zenice,samo da vam se javnem..
Idem kasnije da primim inekciju progesterona..
Nadam se da ce se moje stanje popraviti

Sve vas grlim

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:06:03)

IZVORNA PORUKA: Adano

Samo da vam mahnem s patologije...i dalje sam gore... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Draga kako se ti osjecas :)

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:07:04)

Sretno samy_lo ... drzimo ti fige [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:08:00)

IZVORNA PORUKA: AzraB

Jutriiic [sm=smiley1.gif] danas prelijepo vrijeme, ali hladnoooo vani brrrr... Samo da vam mahnem i odoh u kadu, sva sam zarasla i usmrdila se [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam se preksinoc detaljno sredila[sm=smiley36.gif] do sutra mozda hhehe...pa onda jovo na novo [sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

Ne smijem dopustat da zarastem, ipak je ovo sad moj mjesec [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:12:04)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Jutro [sm=smiley1.gif] bejbibi mila moja i meni ti je isto stanje, kad se okrecem na stranu sve me zivo zaboli [sm=zmeden.gif] kad hodam duze i sjedim isto, samo mene ne boli stomak, mene bole kosti, kukovi, trticna, stidna kost i sve moguce kosti koje dole postoje [sm=smiley36.gif] na kontrolu bih trebala ovih dana, zvala sam jucer rodjaka sa me naruci, posto on radi dole pa mu usput, tako da bih mogla sutra, prekosutra ako Bog da, a kada si bila zadnji put na kontroli? pa su te narucili pocetkom marta, jer znam da bi sada trebale biti cesce kontrole jel tako?

Bila sam pocetkom februara pa mi je rekao za mjesec dana opet..u medjuvremenu sam usla u 9 tako da ce mi vjerovatno reci da cesce dodjem.. Hmm mozda[sm=smiley24.gif]

Ma mene i stomak boli,doduse od pocetka me i bolio... Al tako bi voljela setati sto vise a ne mogu[sm=smiley13.gif]...nisam nesto natekla, barem se ne vidi a burmu odavno ne nosim. Samo sto kad duze hodam 15 min npr. Sve me zaboli smrcc... U prvoj trudnoci sam do zadnjeg dana skitala, jos bila natecena ko balon i opet sam mogla setati i po sat vremena...od carsije do bbi bez problema..a sad ni do granapa ne mogu koji mi je 7 minuta udaljen :((

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:12:18)

uranile naspavale ja sam se bas fino naspavala al me glava i zube bole, odnosno bole me desni nije mi jos skroz nikla lijeva osmica pa mi bas stvara nervozu, i kod nas je lijepo sunce, i danas sam kod svekrve na selu pa cemo kasnije izaci i malo prosetati

samy bit ce to sve ako Bog da uredu nemoj se sikirati[sm=smiley1.gif]

adano kako si imas i ti od nas [sm=smiley31.gif]

a i ja sam koristila te vir uloske i meni su bili super samo ih moras cesto mijenjati da ne bi proslo ili stavljati ispocetka po dva ako bude obilno krvarenje

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:13:05)

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Kako ste mi zenice,samo da vam se javnem..
Idem kasnije da primim inekciju progesterona..
Nadam se da ce se moje stanje popraviti

Sve vas grlim

Draga sretno,bice to dobro aBd ;) samo pozitivno misli

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:13:38)

Kako ste mi zenice,jaooo sunca i ljepote,imate mahanje,vrijeme je za setnju[sm=kuza.gif][sm=sloncek.gif]

Adano -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:16:04)

Ja dobro... nema bolova, nema krvarenja... samo mirujem :) najvise spavam :) mjenjam cimerice ko na traci. Ovde je ludnica svaki dan...nema cega nema...

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:17:47)

djeste loptice, sta ima? Ja se evo jos uvjek valjam po krevetu, neznam sta bi jela? Dan je prelijep, al moram ostati u stanu ucim testove, u petak imam ispit iz testova [sm=zmeden.gif]. Nece beba nista da zapamti da mi malo sapne sve moram sama nauciti [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:18:38)

SELZY neznam za te uloške Vir 80[sm=zmeden.gif] uzela sam te za jednokratnu upotrebu imam one za menstruaciju always!

BABI meni su zakazali 15 termin carski jer se bebi nije u pravom položaju,u međuvremenu je okrenuta na dole tako da su rekli da neće carski nego da čekam da krene sam porod,termin mi je danas ne idem svaki dan samo sam bila u ponedjeljak na ctg pa opet u petak! Mada su rekli ako želim da mi izazovu trudove,prvo sam rekla hoću al mm kaže da čekamo vi ste mi rekle manje je bol no kad se tijelo samo aktivira haha

Neznam da li bi se usudila sam otići u petak na ctg pješke je 10min al opet [sm=zmeden.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 11:55:41)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ja sam se preksinoc detaljno sredila[sm=smiley36.gif] do sutra mozda hhehe...pa onda jovo na novo [sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

Ne smijem dopustat da zarastem, ipak je ovo sad moj mjesec [sm=smiley36.gif]

hahahahahahahah ja sam upravo taze sve [sm=smiley36.gif] morat cu i ja biti redovnija iduci mjesec, priblizava see [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:00:03)

saamy i ja sam cula da su ti Vir80 najbolji poslije poroda, pa sam se opremila nedavno neka ima za pocetak. U biti nisu standardni ulosci nego vata omotana mrezicom il necim i ne lijepe se. Ja sam mislila ispod njih zalijepiti normalni ulozak cisto da mi ne propusti, ali sam se opremila i jednokratnim gacicama. Pa vidjet cemo kako to ide [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:17:59)

IZVORNA PORUKA: saamy

SELZY neznam za te uloške Vir 80[sm=zmeden.gif] uzela sam te za jednokratnu upotrebu imam one za menstruaciju always!

BABI meni su zakazali 15 termin carski jer se bebi nije u pravom položaju,u međuvremenu je okrenuta na dole tako da su rekli da neće carski nego da čekam da krene sam porod,termin mi je danas ne idem svaki dan samo sam bila u ponedjeljak na ctg pa opet u petak! Mada su rekli ako želim da mi izazovu trudove,prvo sam rekla hoću al mm kaže da čekamo vi ste mi rekle manje je bol no kad se tijelo samo aktivira haha

Neznam da li bi se usudila sam otići u petak na ctg pješke je 10min al opet [sm=zmeden.gif]

saamy gdje zivis? ...always uloske ne treba koristiti niko a posebno porodilje...pa ono je sama plastika, pa kad se zapari rana, ma grozno...

http://www.najcena.si/images/products/large/39591/Tosama_damski_higienski_vloki_Vir_x_kos.jpg

u svakom granapu i apoteci ih imas...pod uslovom da si BiH [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:19:03)

saamy i ja sam cula da su ti Vir80 najbolji poslije poroda, pa sam se opremila nedavno neka ima za pocetak. U biti nisu standardni ulosci nego vata omotana mrezicom il necim i ne lijepe se. Ja sam mislila ispod njih zalijepiti normalni ulozak cisto da mi ne propusti, ali sam se opremila i jednokratnim gacicama. Pa vidjet cemo kako to ide [sm=smiley36.gif]

ja sam prosli put tako...vir 80 na neki nocni standardni...i jednokratne gace

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:21:17)

a ima i ovo http://www.chicco.hr/offd/38/Higijenski-ulosci-poslije-poroda--30-kom.wshtml ogromni su zastite te...ovo je koristila jedna moja cimerka prosli put

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:32:38)

Hajde bejbibi izdrzi jos malo, svakako ti nije puno ostalo [sm=bravo.gif] saamy ako budes prirodno rodila obavezno uzmi te vir80, imas ih kupiti u skoro svakom dm-u i cm-u, ne znam mozda i u apoteci ...

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:37:16)

Samy_lo bit ce sve dobro ako Bog da, samo pozitivno! [sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:56:18)

Mi sad dosli kuci, izasli malo na kafu, kupila sta mi treba za rucak i kuci... Opet autom,pjeske ne.mogu nema sanse :(... Gotovo je sa mojom setnjicama do.poroda.:(((.....

SELZY evo jos malo, svaki dan sam sve blize hehhee...sinoc kad slagala odjecu bas sam se nesto raznjezila pa jedva cekam da upoznam svoju curu aBd :)) a i razvali mi organe pa neka izadje [sm=smiley36.gif]

SAAMY eto sve ti govorimo za vir uloske a mozda toga nema kod vas pa se raspitaj malo u bolnici kakve tamo koriste, a ne bi ti preporucila obicne uloske za menstruaciju barem.dok rana ne zaraste ako te budu sijekli ( to max nekih 15 dana traje) .... Tako da ti je najbolje te obicne vir, to je vata umotana.mrezom nekom...ipak pitaj kako tamo ide...

Rose ja inace koristim alwaysnajbolji mi je al sam za pocetak sad uzela neke violetine sensitive.. Al cu vir koristit aBd dok rana ne bude ok ( ako je bude)... Sto nisam na svoju mamu,troje nas rodila nijednom je nisu masakrirali[sm=smiley36.gif]

Azra zato mene sad sve zivo svrbi jer su.pocele rasti[sm=smiley36.gif][sm=hudicek1.gif]

Alman jel uzivas kod sveki,pazi li te dobro :)) bas je fin taj seoski zrak da se malo pluca prociste od gradskog.... Samo uzivaj draga

MALA C gdje si?????? Osjecas li bebicu???? Haj draga javi nam se bas sam zabrinuta za tebe

Terminuse nazire li se sta[sm=smiley36.gif]

Sta kuhate danas?? Ja cu ispec pomfrit i.fikete u vrhnju i dosta,bas mi se ne da kuhat.. Samo bi lezala, premorena sam nesto ovih dana [sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (18.2.2015 12:59:18)

IZVORNA PORUKA: lala88

djeste loptice, sta ima? Ja se evo jos uvjek valjam po krevetu, neznam sta bi jela? Dan je prelijep, al moram ostati u stanu ucim testove, u petak imam ispit iz testova [sm=zmeden.gif]. Nece beba nista da zapamti da mi malo sapne sve moram sama nauciti [sm=smiley36.gif]

Lala sta ti draga ucis:)

Ja sam vise toliko umorna od ucenja da ponekad jos uvijek sanjam ispite[sm=smiley36.gif]..... Al nikad dosta toga,uvijek covjek treba raditi na sebi :) svaki dan nesto ucimo ha za skolu ha za zivot :))...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>