RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:44:51)

Sprinter blago tebi... imas vec neke naznake... ja jos nista znacajno. Sutra cu na pregled i voljela bih da me pogleda i dole da vidim jesam li ista otvorena. Blizu smo sa terminom... kad je tebi bila posljednja mens?

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:49:44)

meni je zadnja bila 17.5. sad sam punih 39 tt.gledao me ja danas ginekološki pa kaže da je omekšan grlić i 2 cm otvoren. a znala sam jer su me noćas baš boljele kontrakcije. tako da sam sad baš napeta. nadam se samo da me nećeu noći uhvatit.kome da ostavim dijete?gdje ideš na ctg?

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:56:01)

I ja imam tu fobiju... da ne bude u sitne sate... hehehe...
Meni je posljednja bila 19.05. a termin mi je 26.02. zato sam te pitala uporedbe radi, i vidim da se podudara. Ja sam danas usla u 40 tt. Na ctg idem na Jezero. Sutra cu bas poranit... prvo na ctg pa onda na UZ ... a nadam se skorom i ginekoloskom pregledu jer dosad nisam tako gledana... pa ne znam jesam li ista otvorena ili ne... uh...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:57:45)

IZVORNA PORUKA: saamy

Čula sam to za kablove,za načetu hranu ne vjerujemo u to ali nekako pod svjesno dođe bas nevolim kad neko počne govorit nemoj ovo ono onako kao u grču kontam Šta si il nisi uradio haha rekla svojoj mami od ma znaš Šta nemoj mi Boga ti nista spominjat da kontam razmišljam hoću da se opustim,dok kod mene mm on nema pojma ni za Šta čula sam ono nevalja nadolje at sok il kavu il nešto tako njemu kažem nemoj do sisat on me gleda čudo, pita što ooo o sto oo? ??
Reko tako kažu, on meni ko kaže rekao neznam tako et ahahhaa

kazu ako doljevas zenit/udavat ces se opet [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:01:01)

ROSE eh to,baš kažu za nadoljevanje! !

Čula sam ne treba vjerovat uopste ne dotiče te priče hah

Vidim ima iz tz cura odakle ste iz tz?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:01:41)

IZVORNA PORUKA: sprinter

meni je zadnja bila 17.5. sad sam punih 39 tt.gledao me ja danas ginekološki pa kaže da je omekšan grlić i 2 cm otvoren. a znala sam jer su me noćas baš boljele kontrakcije. tako da sam sad baš napeta. nadam se samo da me nećeu noći uhvatit.kome da ostavim dijete?gdje ideš na ctg?

ovo ko da sebe gledam...vec razmisljam o istom...sa s mi je pukao vodenjak oko 18,00...a zamisli sad kad imamo dijete, u noci...to moram napraviti neki plan unaprijed

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:02:00)

IZVORNA PORUKA: sprinter

ja isto mrzim praznovjerja. i namjerno kontru pucam kad mi neko kaže da nešto ne smijem. bila sam jutros na ctg a noćas me baš bolio stomak. sztvrdne se i zaboli. rekao je doktor da svaki tren može krenuti. uglavnom ,do nedjelje je beba tu. tako da sam sad baš u iščekivanju. odoh kuću malo uljuditi da na nešto liči. ko da je bomba pala.

[sm=bravo.gif] ako Bog da, jos malo i bebica je tu [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:03:18)

ja bi se po tom doljevanju udala vec 50 puta. Kad sam se udavala nismo niti jedan obicaj ispunili tipa: prosipanje vode, stanje na mostu i bacanje neceg u vodu, pa prolazenje ispod ruke, bacanje kasike, drzanje bebe u krilu i dr gluposti. Za mm i mene su to bile gluposti.
terminuse moje sitno brojite zelim vam lagane porode, a ja bi kad razmisljam o porodu volila da bude negdje iza ponoci.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:03:40)

ROSE eh to,baš kažu za nadoljevanje! !

Čula sam ne treba vjerovat uopste ne dotiče te priče hah

Vidim ima iz tz cura odakle ste iz tz?

i ja sam u komsiluku, Lukavac [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:05:40)

IZVORNA PORUKA: lala88

ja bi se po tom doljevanju udala vec 50 puta. Kad sam se udavala nismo niti jedan obicaj ispunili tipa: prosipanje vode, stanje na mostu i bacanje neceg u vodu, pa prolazenje ispod ruke, bacanje kasike, drzanje bebe u krilu i dr gluposti. Za mm i mene su to bile gluposti.
terminuse moje sitno brojite zelim vam lagane porode, a ja bi kad razmisljam o porodu volila da bude negdje iza ponoci.

hahahha ni mi nismo imali tih obicaja, nismo dali, ali su mi ipak na kraju utrpali dijete u krilo [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:12:55)

hehe prvi put cujem za ove obicaje...samo za kasiku prebacivanje preko kuce i za bebu u krilu znam

mm i ja nismo imali nikakve obicaje...rekli svima da dodju u restoran...on dosao, ja dosla, nasi roditelji i najblizi prijatelji...i vjencali se [sm=smiley36.gif] niti se dolayilo po mene niti neke druge obicaje [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:14:05)

IZVORNA PORUKA: AzraB

hahahha ni mi nismo imali tih obicaja, nismo dali, ali su mi ipak na kraju utrpali dijete u krilo [sm=smiley36.gif]

ma mi smo sutradan kad smo otisli kod njegovih radi stare nane koja nija mogla na svadbu doci...pa stavih dijete u krilo...mala rodica tada imala 1-2 godine [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:22:39)

Onda smo mi kone[sm=smiley1.gif] mogle bi se vidjeti kada dođem ! Gdje živiš u lukavcu,dobri su palačinki u wc il tako nešto [sm=jezicek.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:23:33)

djeste loptice evo i mene sa jezera eh sto se beze naceka,poslala me moja dr kod interniste gore,kaze mi zena pa sine zbog cega te poslala samo vas bezveze setaju,a moja dr mislila da imam trombofiliju po nalazima,naravno kaze internista ovo nije ni t od trombofilije,eh eto al nema veze bar sam se nasetala po ovom lijepom vremenu i upoznala sam nasu samy_lo u cekaonici heheh,terminuse nek vam je sa srecom,bloago vama kad ste docekale svoje termine,kako nam je Adano,jeli se javljala?

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:24:52)

Wf il tako nešto ccc nema slova lete ko luda sorry

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:33:59)

ja baš imam neku averziju prema jezeru i Boga molim samo da nikad gore ne završimo ni ja ni dijete. s vojnom sam prezadovoljna. na jezeru sam imala ružno iskustvo pa valjda zato. mm i ja smo skontali povesti i dijete ako me u noći zaboli. koga ću prepadati u gluho doba noći? eto to je jedna od opcija.pored svega još i s tim se moram zamarati.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:41:51)

Hello zemske,raspiaale ste hehe.. Sto se tice ovih praznovjerja to su majvecw gluposti na planeti.... Ja lad sam bila trudna sa M djed rahmetli mi bio.jako bolestan i ja se nasla tu kad je izdahnuo :( a meni nana de odmah oko ruke crvwni konac svezi [sm=smiley29.gif] e reko necu zeno popusti,muz ti umro a ti tako... Helem grijeh jebto i ja nista i to ne vjerujem..koja glupist to za trudnice ccc, bice kako je Bog odredio...

Ej sprinter draga pa eto ti bebice [sm=bravo.gif]haj aBd da sve prodje kako treba :)).. Sto laksi porod.. Ocekujem izvjestaj [sm=smiley36.gif]jer je i tebi drugo.dijete hehe...jooj i meni je isto strah da porod ne krene navecwr bas mi zao M :(( nemamo nigdje ovdje pouzdanog da ga mozemo ostaviti... Bas sinoc razmisljala o tomw.. Morat cemo i njega voditi jjooj.. Samo da preko dana ihvati aBd.....

Evo mene nesto cudno boli stomak i to bas nisko, najvise kad se krecem,pa sa stomaka na krsta se provuce bol[sm=zmeden.gif] ja sam juce punib 36 s to je vec 9. Al po zadnjoj mens...valjda se mecu poroditi[sm=zmeden.gif]nadam se da nije nista al iskrwno malo me strah... Samo se ne sjecam jel sw bebw umirw pred porod jee je ova moja aktivna ko. Uvijek il nema to veze[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:45:30)

e stara praznovjerja i babske price i ja sam ih se naslusala u prvoj trudnoci, i nisam nesto obracala paznju na njih a stalno mi govorili nemoj preko kabla, i poslije poroda ja kazem tako bio pupcanik omotan oko glavice i odmah su me tu docekali e jesmo li mi tebi govorili nemoj preko kabla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:49:40)

bas pino imamo terminusa bit ce to izgleda sve jedna za drugom [sm=smiley1.gif]al nek vam je sa srecom, da se sto lakse i bezbolnije porodite

ni danas nam nema male curice ni Adano nam se jos ne javlja nadam se da je sve proslo u najboljem redu

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 13:55:24)

Wf il tako nešto ccc nema slova lete ko luda sorry

wf [sm=smiley36.gif] kad budes dolazila slobodno se javi, ako vec ne budemo imale svoje bebice, a mozemo i sa bebicama kasnije aBd, sad ce lijepo vrijeme [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 14:01:57)

ima li ko iz Gradacca da pijemo caj [sm=smiley1.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 14:49:56)

Kako ste mi zenice..evo i ja dodjoh maloprije sa kontrole,i uzasno se osjecam,isplakala sam se ko godina.
Gestacijska vrecica je u nepravilnom polozaju,i plod se nije nista razvio od prosle kontrole,ali hvala Allahu srce kuca..i nisam imala nikakvog krvarenja..propisala mi je Dabroston,i primila sam odmah jednu inekciju progesterona,imam jos 2 ove sedmice,pa cemo vidjeti dalje,kontrola za 15 dana..

i da upoznala sam nasu M.A.M. [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 14:53:17)

Samy_lo ne sikiraj se,a znam da si se ispalakala,kad si mi rekla sve si mi na pameti bila kako ces reko sama kuci,sve dok srce kuca dobro je hvala Bogu,bit ce to sve ok,mozda ti pomognu zenice koje imaju vise iskustva s tim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 14:55:59)

samy lo, jako mi je zao zbog toga, nek si se isplakala bolje nego da to skupljas u sebi. Neznam nista o tome pa ti nemogu dati savjet, ali se nadam i od sveg srca bi zeljela da na sledecoj kontroli bude sve ok, uz tebe smo draga makar ovako virtuelno.

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 14:56:45)

DIJANA vazi ako Bog da [sm=bravo.gif] imaš li fb da se čujemo!

MALA CURICA kako je uvela bosanske kablove ne javlja se haha

Meni se bas išlo prošetati do parka,lijepo vrijeme al kod mene mm zaspao jer smo rano ustali sad on se probudi kaže hajmo reko sad ja neću, nit ima sunca nit mi se ide [sm=zmeden2.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>