RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 9:41:50)

IZVORNA PORUKA: Dianaa

jutriiic drage, vidim nista novo, sretno danas na ctg-u, ja idem sutra prvi put i jedva cekam...
mene je sinoc bas bolio donji dio stomaka, pa smo se bas bili unervozili, nisam dobro ni spavala, ledja malo bole al nista posebno...
saamy, to je bas teska odluka al ja bih cekala da da krene samo, valjda bebac zna kad je spreman...
danas malo odmaranje i pripremanje za sutrasnji pregled i ctg, uhhh bas sam nervozna...

Dianaa, i ja sutra isto idem na pregled i na ctg .. Bas se pratimo u stopu ♡

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 9:56:46)

Eto.docekale ste i taj ctg[sm=smiley36.gif] bice sve dobro aBd...

Jqoo meni se opet aktivirali ovi kamencici[sm=smiley19.gif]bole me ledja foenji dio i grudni.kos [sm=smiley13.gif]gadan osjeccaj pravo uh..samo da prestane ova bol... Razradit cu se mozda ce proci, ne mogu lezati i pustit da me boli.. Cak mi i mucnine.izaziva

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 10:16:15)

Samo pazi da ti aktivnost jos gore ne utice na to... mene kad nesto boli, ja obavezno poravnim i ne radim nista... hehhe... [sm=smiley1.gif] Miruj.

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 10:27:11)

Jutro drage moje, evo mene sa kontrole ctg trajalo je pola sata opet da dođem ove sedmice,

Ostale kako ste? DIJANA sretno sutra ništa strašno!

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:22:29)

haj zenice kao ste mi od jutros [sm=smiley1.gif] ja sam se bas lijepo naspavala doduse nisam zaspava do tri pa ustajala u 6 al sam zato evo od 11 odspavala, sama mali i sinoc ostao kod nana pa me niko nije budio,[sm=smiley1.gif]

terminusama sretno na kontrolama i da sto prije prodju ovi dani, sad ce ti, a i ove sto su usle u 9 i vi mozede ocekivati svaki dan, ja jucer saznala da mi se jedna poznanica porodila a tek usla 10 dan u 9 mjesec a mashAllah bebica 3,500 g

ni ja nemam pojma sta cu za rucak mozda bude bosanski lonac ili grah,

ostale [sm=nosecka.gif] kako ste mi, lupkaju li bebice

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:25:33)

jutro zene, evo ja se jos valjam po krevetu. Svekrva me je ugojila 5kg, samo sam jela i lezala, nije mi dala ni da sjedim da bebi nebude tjesno, krenula u trgovini mm je vozio 10 puta su me pitali sta mi se jede, je rekla nista oni opet nakupovali svega i samo govore jedi, jedi. Rucku cu burek, vi?

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:27:50)

lala88 samo jedi, neka te paze, a ti uzivaj. Tako nam je do kraja trudnoce, a kasnije zna se ko ce biti glavni [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:32:54)

hehe a sto mene nervira kad me neko nutka i forsira s hranom...ja odredila koliko cu pojesti i na tome zavrsi [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:36:30)

ova moja beba vec je glavna, u wc idem kad beba stisne. Pocela je da udara bas jako a tek 18 sedmica, kaze mm da nosim boksera. Da li je moguce da ako djete ima vecinom muzeve gene da mi je trudnoca kao kod svekrve? Jer i ona gotovo istu trudnocu imala, osim sto je moja beba 10 puta nemirnija od mm.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:40:06)

rose draga pusti ih malo da te razmaze, nepojedem ni ja sve sto mi donesu, ali su mi simpaticni.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:42:08)

Hvala vam puno drage [sm=nosecka.gif] bas ste odlicna podrska, i dobro dodju ovi nasi razgovori... [sm=smiley1.gif]

Pravnice, bas super sto se pratimo, znamo da nismo same... [sm=smiley36.gif]

kod mene je danas tjestenina bolognese i pohovone palacinke (jer ja nisam ljubitel tjestenine)...

sinoc sam sanjala da sam se porodila i bas je bio super osjecaj ali nisam vidjela svog [sm=duda.gif]

ostale drage zenice, cuvajte se i slusajte svoje tijelo...[sm=rozica.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:44:29)

IZVORNA PORUKA: lala88

rose draga pusti ih malo da te razmaze, nepojedem ni ja sve sto mi donesu, ali su mi simpaticni.

ma ne volim ja to...ok ako se npr napravi nesto sto ja bas volim...ali to mi npr mama odradi svako malo...ali sad neko nurtkanje kad je rucak da uzmem jos i slicno, jok [sm=smiley36.gif].. sad su mi za vikend bili svekijevci, meni prilika da izadjem u grad s mm a da oni ostanu sa S [sm=smiley36.gif]

a sto se tice piskenja meni je tako od prvog dana...ova beba je cini mi se bas nisko...i zna me u noci probuditi 2-3 puta...to mi se sa S desavalo tek u finalu

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:45:32)

ova moja beba vec je glavna, u wc idem kad beba stisne. Pocela je da udara bas jako a tek 18 sedmica, kaze mm da nosim boksera. Da li je moguce da ako djete ima vecinom muzeve gene da mi je trudnoca kao kod svekrve? Jer i ona gotovo istu trudnocu imala, osim sto je moja beba 10 puta nemirnija od mm.

moguce je...moja sveki je jako oticala kad je nosila mm...ja sam jako oticala sa S ... a moja mama nije oticala dok je nosila mene...pa joj je to sve bilo jako neobicno

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:48:58)

ROSE ne volim ni ja to nutkanje de ovo,de uzmi ufff

Danas neznam Šta ću, ništa mi ne pada na pamet imam Pizza zaledena pa ću možda nju samo ispeći

Jeste bi čule ono,kao nevalja utorkom ovo pa ono porodit se tako ti priča! ?

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 11:51:27)

saamy [sm=smiley36.gif] naslusala sam se svakakvih gluposti o porodu i djetetu [sm=smiley36.gif] najbolja provala je bila kad je tetka od mog mm rekla da se ne smijem sisati u trudnoci, kao djetetu skracujem zivot [sm=smiley36.gif] ja sam samo pitala smije li se onda prati kosa, sta se tad desava? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:07:21)

E jeste se raspisale hehhee...mene napokon prestalo boliti..uzasna je to bol zwnice drage...sjela uspravno.i sad se ne smijem pomaknuti[sm=smiley36.gif]

Ja isto ne volim kad neko navali na nesto al ne kazem nista,pojedem kollko mogu....

Uh danas perem bebin madrac aBd pa da finaliziram sve...moramo jos sutra ormaric uzet da poslizim stvari..

J danas krompir salatu i pohovani riblji file

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:15:15)

jeste li culi da trudnica nesmije prelaziti preko kablova, kao bebi se pupcana vrpca omota oko vrata [sm=smiley36.gif] pa nemije jesti nacetu hranu, bice beba sa nekim ostecenjem, pa nesmije iz ostecenjog posudja jesti, pa nesmije na pragu stojati, [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i tako jos 1000 stvari ja se samo nasmije kad to cujem jer su tao za mene praznovjerja.
Bila sam na babinama u petak i poljubila sam bebu u taban, na sto sam iskritikovana da se to nesmije raditi jer ce beba mucati bilo mi jako smijesno da je to tacno djeca od mojih sestara bi mucala. Nevolim ta praznovjerja za mene su to gluposti, verujem u Boga i da se sto se desava je odredjeno od Boga.

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:27:59)

Joj lala88 ... cula sam za vecinu tih stvari... iako ne vjerujem nekako se podsvjesno "pridrzavam"... hehe... sta cu kad su mi suhvu svezali, pogotovo za te kablove... trudim se da ih ne prelazim [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:33:29)

draga pravnice da vidis kod mene kablova po kuci, haus? sve od interneta i laptopa, ja to uopste negledam. MM i ja smo ravnodusni na to mi se obadvoje samo zasmijemo kad ko sta kaze. Neopterecuj se time, vjeruj u Boga i od Njega trazi da sve bude ok, i bice. Jesi li ti pravnica po struci mozda smo zajedno studirale, ja sam zavrsila pravo u Tz?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:34:19)

ko ja za shishanje kose...imala sam trudnocu prije S koja se nije realizovala..a osishala sam se u prvoj sedmici cim sam saznala tj uradila test...bila je anembrionalna trudnoca, kiretaza u 9 sedmici...e sad S se nisam shishsla do 7 dana pred termin...tad sam i pramenove udarila [sm=smiley36.gif] evo ni sad se ne shisham...do nedavno sam trimerom "popravljla" svako malo...sad ni to [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:35:29)

draga pravnice da vidis kod mene kablova po kuci, haus? sve od interneta i laptopa, ja to uopste negledam. MM i ja smo ravnodusni na to mi se obadvoje samo zasmijemo kad ko sta kaze. Neopterecuj se time, vjeruj u Boga i od Njega trazi da sve bude ok, i bice. Jesi li ti pravnica po struci mozda smo zajedno studirale, ja sam zavrsila pravo u Tz?

kablove morate skloniti uz coskove i zidove...i radi vas a i radi bebe... svaka kuca sad ima hrpu kablova ali se ne gayi po istima [sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:36:48)

Jesam... znaci jos jedna koleginica... i bejbibi nam je pravnica. Ja sam zavrsila u Sarajevu. Ma naravno da se uzdam u Boga, al kazem ti... suhvu mi svezu te gatke, mada se trudim da ne obracam paznju... [sm=smiley36.gif]

Meni najcesce naumpadne kad usisavam pa preko onog kabla tamo-vamo stalno, hehe...

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:40:06)

Čula sam to za kablove,za načetu hranu ne vjerujemo u to ali nekako pod svjesno dođe bas nevolim kad neko počne govorit nemoj ovo ono onako kao u grču kontam Šta si il nisi uradio haha rekla svojoj mami od ma znaš Šta nemoj mi Boga ti nista spominjat da kontam razmišljam hoću da se opustim,dok kod mene mm on nema pojma ni za Šta čula sam ono nevalja nadolje at sok il kavu il nešto tako njemu kažem nemoj do sisat on me gleda čudo, pita što ooo o sto oo? ??
Reko tako kažu, on meni ko kaže rekao neznam tako et ahahhaa

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:40:53)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sto se ismijah, vrijedi nekad i svakakvih prica procitati i cuti. A do kraja trudnoce vala naslusat cemo se svega [sm=smiley36.gif]

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (16.2.2015 12:42:26)

ja isto mrzim praznovjerja. i namjerno kontru pucam kad mi neko kaže da nešto ne smijem. bila sam jutros na ctg a noćas me baš bolio stomak. sztvrdne se i zaboli. rekao je doktor da svaki tren može krenuti. uglavnom ,do nedjelje je beba tu. tako da sam sad baš u iščekivanju. odoh kuću malo uljuditi da na nešto liči. ko da je bomba pala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>