Lulu_08 -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 12:23:23)
|
Ja nekada ranije ovdje napisah ali eto ponovit' cu svoj stav: najbolja razlika je upravo ona koja se desi, sve se desava sa razlogom. Licno nisam zeljela ostati trudna prije L. 3 godine, tada smo se poceli truditi, pa nakon jedne biohemijske trudnoce, i par mjeseci odvojenosti (MM je vani i dolazi kuci svaka 2-3 mj.) ostala sam trudna kada je L. imala 3,5 godine. Ako Bog da razlika ce biti 4 godine i 2 mjeseca. Za sada, iz perspektive trudnice, mislim da je super razlika, a kako ce zaista biti kada se beba rodi to cu vam pisati za par mjeseci hihi. Razlog zasto nisam zeljela ostati trudna prije 3 godine je iz pocetka bio zelja da se posvetim djetetu, da joj obezbjedim potpunu paznju (u slobodnom vremenu jer i MM i ja radimo, a MM je u inostranstvu od kako je ona imala 18 mj), a ujedno i da je "podignem" do neke osnovne samostalnosti (da sama jede, spava, pere zubice, oblaci se i svlaci, igra itd.). U medjuvremenu se zelja pojavila i ranije, tacnije kada je L. napunila 2 godine, ali zbog drugih okolnosti (promjena posla) se u tom periodu nisam mogla svjesno odluciti na taj korak. Razlog zasto nisam zeljela da ta razlika bude veca od 5 godina jeste zbog cinjenice da u periodu od 5-6 godina ce starije dijete biti u pripremi za skolu i ne bih zeljela da istovremeno mora prolaziti kroz adaptaciju zbog novog clana porodice (a ja nekako mislim da djetetu treba bar godina dana da se istinski navikne na brata/sestru). Opet, gore sve su zelje, a kako ce biti, i sta ce biti, to samo Bog odredjuje. Na nama ljudima, roditeljima, je da se priviknemo i napravimo sto bolje mozemo od date situacije [sm=smiley1.gif].
|
|
|
|