|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliku razliku napraviti?
23.8.2011 21:43:51   
talisman
Da se i ja prijavim kao mama sa dvije male bebice user posted image  Razlika izmedju mojih princeza je 15 mjeseci i mogu reci da se uopste nisam pokajala zbog toga. Nikada nisam voljela veliku razliku, a kad sam ostala trudna zadovoljstvo je bilo jos vece nakon saznanja da cemo dobiti jos jednu curicu, jer meni nema nista znacajnije kad sestra ima sestru. Malecka je 19 avgusta napunila mjesec dana i bude frka nekad, posebno jer su je sad uhvatili grcevi pa alarmira sve, a i dojim je pa dok uspostavimo red ona bi da je non stop prikljucena, ali opet se hvala Bogu snalazimo. Cim se ona smiri ili zaspe svu paznju posvetim starijoj cerkici i trudim se da joj nadoknadim sve. A za njihov odnos sta da vam kazem. Kad sam izasla iz bolnice sa mm se dogovorili da on i starija spavaju u dnevnom boravku da je plac ne bi budio, a ja sa bebicom u spavacoj ali se ispostavilo kao uzasna greska. Cim bi bebica zaplakala, starija bi se probudila i vidjela da nas nema blizu pa i ona u vrisku - jedva bi je smirili. Mislili smo da ce se navici i ostavili tako par noci, ali svaki put isto, tako da odtad spavaju obje sa nama u spavacoj, svaka u svoj krevetac. Bebica vristi, ona se probudi, javim joj se da smo tu i nastavi spavat. Sama se cudim kako moze u takoj galami spavat ali ona habera nema user posted image  A preko dana ima svega, sad uci da je zove imenom, kad place pridje pa je ko' bajagi smiruje, ljubi je, hoce da je grli - ma zasada milina, a daj Boze da tako i ostane.
Za ljubomoru nezelim ni da cujem i sto me najvise nervira kad joj neko stane govoriti kao sad mama ima drugu bebu, tebe nece voljet bla, bla. Ona jeste mala, ali sve razumije i nezelim da joj iko sestru prestavlja kao neprijatelja. Ja joj zato pustam da joj pridje, da je grli, dam joj je u krilu ma sve samo da skonta da joj moze prici. Neki dan ju je ucila da daje poljubac, prisla joj i njenom rukom kao salje poljubac svima user posted image  
Tesko jeste sa dvije bebice, nekad po 100 puta molim Boga da mi podari sabur, ali kad vidim ove scene kao sto sam opisala znam da sva muka vrijedi i jedva cekam da ih vidim kako se zajedno igraju user posted image  

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 626
23.8.2011 21:59:38   
Lulu_08
Voljela bih da nisam dozvolila da mi neki retroaktivno gledajuci nevazni faktori uticu na to da ne krenem u akciju za bebicu br 2. puno ranije. Obzirom da je sudbina nevjerovatno nepredvidljiva sada smatram da je najbolja razlika izmedju djece ona koja se desi. Na nama roditeljima je izazov da pokusamo sto bolje balansirati u odgoju izmedju djecica kolika god razlika bila, pogotovo na nacin da se izgradi relacija, ljubav i postovanje izmedju djece.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 627
23.8.2011 22:01:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Djana

Voljela bih da nisam dozvolila da mi neki retroaktivno gledajuci nevazni faktori uticu na to da ne krenem u akciju za bebicu br 2. puno ranije. Obzirom da je sudbina nevjerovatno nepredvidljiva sada smatram da je najbolja razlika izmedju djece ona koja se desi. Na nama roditeljima je izazov da pokusamo sto bolje balansirati u odgoju izmedju djecica kolika god razlika bila, pogotovo na nacin da se izgradi relacija, ljubav i postovanje izmedju djece.

ma pametno mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 628
22.12.2011 15:01:43   
Rafaello
Pozdrav forumasicama, tek sam se uclanila ali vas pratim i citam vec neko vrijeme. Imam curicu od godinu i devet mjeseci, eh sad, imam veliku zelju za drugom bebom, mm se slaze sa mojom odlukom ali sam ja malo u dilemi obzirom da je cura jako zahtjevna, hoce da je nosam, igram se sa njom i opcenito da sam non stop uz nju...Mene je malo strah te druge trudnoce, kako cu izbalansirati njene potrebe sa mojim stanjem? Kako da joj objasnim da je ne mogu nosati? itd...Vidim da ovde ima mama koje su napravile relativno malu razliku, pa ako moze neki savjet dobro bi mi dosao, najvise se plasim tog nosanja i dizanja djeteta, hvala vam user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 629
22.12.2011 16:18:34   
chuci
evo ja ti mogu reći iz moje perspektive imam curicu od 2 god i 3 mjeseca i trudna sam 4 mjeseca. i nosam je i igram se s njom i sve. kad se baš umorim i ne mogu kažem joj da sam se umorila pa da ću ja malo gledati a da ona nastavi igru, ili da se igra sa babijem i ona prihvata. nekada traži da se ipak i ja igram ali dogovrimo se da se ja igram tako što navijam za nju dok pleše i slično.hB sve mi je u redu s trudnoćom pa je većinom mogu nosati, dizati i ostalo. a ja razmišljam o tome na način da sam trudna a ne bolesna, pa da se ne mogu igrati s njom

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Rafaello)
Neposredna veza do poruke: 630
22.12.2011 16:22:44   
megi
evo i mene ovdje
razlika ce biti 2 godine i 10 mjeseci
prvih mjeseci sam stvarno izbjegavala da je nosam, zbog nekih problemcica
a sad se nosamo, grlimo, mazimo, nista pretjerano
i ja kao chuci joj kazem da mama ne moze ili joj preldozim da se igramo neceg drugog,
ma samo lagano sve se prilagodi i naravno uzivas u svemu samo bez opterecenja

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 631
22.12.2011 17:23:44   
teacher75
evo da se i ja javim, imam curicu od 2 godine i 2 mj i trudna sam 7.mj. izbjegavam da je nosam i podizem, jer ipak nije pozeljno nosati tesko u trudnoci a ona ima oko 12kg i tesko mi pada kad moram, jer me odmah sve zaboli, i stomak i ledja, al eto nekad nemam izbora. ako je neko sa mnom, mm ili mama, obicno je oni podizu i pomazu mi. trudnoca je hb ok, ali se ja osjecam umorno non-stop i nemam snage, jedva se penjem uz stepenice, gubim dah, nisam uopce bila ovakva u 1.trudnoci, bila sam dosta pokretnija i sve lakse podnosila, i,da fali sna, puno, puno,...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 632
22.12.2011 17:25:15   
teacher75
da dodam da ona vise ni ne trazi da je nosam jer zna da mama ima bebu u pupi i da ne mozeuser posted image al zato koristi svaku priliku da je mm nosa, njemu nece nikako da hoda, vec odmah dize ruke i hoce da se nosiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 633
22.12.2011 18:13:04   
Rafaello
Hvala puno na odgovorima,
Znam da je trudnoca najljepsi period za zenu, vjerovatno imam malo nepotreban strah obzirom da sam imala jedan spontani prije curice, tako da u glavi imam malo veci "strah" od nove trudnoce. Bravo za vasu smjelost i hrabrost.
Zelim vam ugodnu i laganu trudnocu i naravno zdrave bebice a ja se uskoro javljam na temu o trudilicama user posted image

Neposredna veza do poruke: 634
15.2.2012 8:43:14   
idacha
evo, da se i ja ovdje opet javim, sa poptuno drugačijim pogledam na malu razliku..
kod nas je razlika 14 mj.
Imran će sada puna 22 mj, a Tarik punih 8 mj.. prvih 4-5 mj sam se svakodnevno pitala šta to uradih sebi od života, bilo je fakat teško..
Danas je drugačije, milina Božija.. svakim danom je sve ljepše i ljepše..
Imrana svog sam nosala, dizala i bacala svih 9 mj trudnoće, i hb rodila svog drugog momka od 4,300 kg, kao na toboganu je izletio, nisam se ni sabrala kako treba,a  već ga rodila..

danas se ne kajem zbog male razlike, uživam sa svojim momcima :)

Djanin post me je oduševio i to je jedina istina...
sretno svima sa svim odlukama, a na kraju  sve je u Božijim rukama...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Rafaello)
Neposredna veza do poruke: 635
15.2.2012 10:13:47   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: idacha

evo, da se i ja ovdje opet javim, sa poptuno drugačijim pogledam na malu razliku..
kod nas je razlika 14 mj.
Imran će sada puna 22 mj, a Tarik punih 8 mj.. prvih 4-5 mj sam se svakodnevno pitala šta to uradih sebi od života, bilo je fakat teško..
Danas je drugačije, milina Božija.. svakim danom je sve ljepše i ljepše..
Imrana svog sam nosala, dizala i bacala svih 9 mj trudnoće, i hb rodila svog drugog momka od 4,300 kg, kao na toboganu je izletio, nisam se ni sabrala kako treba,a  već ga rodila..

danas se ne kajem zbog male razlike, uživam sa svojim momcima :)

Djanin post me je oduševio i to je jedina istina...
sretno svima sa svim odlukama, a na kraju  sve je u Božijim rukama...

Upozoravam : O.T. je po srijedi: IDACHA ja se neki dan pravo pitam gdje si ti, kako su ti djecica, jer te nisam vidjela a ni cula za tebe poslje onog u Mercatoru kada si bila skoro pred porod sa Tarikom hehe. Saljem ti PP!

Hvala na lijepom komentaru user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 636
12.4.2012 21:09:11   
Ombra
ne znam...u mene muz zadovoljan s nasom princezom i stalno je govorio poslije ove bebe necemo vise posto sam imala ja i tesku trudnocu i komplikacije poslje carskog..ali evo sad kako nam cura raste govori odmah bi drugo da znam da ce biti mirna beba ko ova hahahha...princezi je 3 mjeseca...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 637
12.4.2012 21:13:58   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Eh...citiram post za vrijeme "akcijanja" za bebu br. 2 hehe. Par mjeseci kasnije i moja mrvica se zakacila. Sada je jos kod mame u pupi, jos cca3 mj. i aBd mozemo je ocekivati u nasoj porodici. Kako ce biti, o tom po tom. Za sada smo OK, drago nam je i radujemo se, ponekad mazemo bebu (ovo govorim o L.) u pupi, nekada joj i pricamo price, nekada smo "umorni i mrsko nam je" i to je takodjer OK. Ponavljam, kako ce biti to cemo tek da saznamo za par mjeseci aBd, samo neka su zive i zdrave!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 638
12.4.2012 21:39:21   
enno
Kod mene prevelika razlika. Evo ja sam trudnica, i cekam porod ...termin mi je sutra. Nadam se da sve ce biti uredu. Imam sina 8 godina i 11 mjeseci. Skoro 9 godina. Nekako jeste prevelika razlika ali nas sin bas ocekuje da dobije seku / bracu...on bih volio da cuva bebu i da pomogne mamu. user posted image Napravili smo veliku razliku s razlogom ..to je studiranje i karijera. Imala sam 22 god kad sam ja rodila sina..sad hm..31 god. user posted image . Radujem se sto sam se uclanila ovdje na ringeraji..user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 639
12.4.2012 21:43:58   
hatepsut
Enno kod mene ce ipak biti aBd veca razlika.Moj djecak ce imati skoro 10,5 god. kad dodje druga beba.U biti ja sam i htjela vecu razliku,uz sve ostale faktore koje su nas pratili.Imam oko sebe mnogo pozitivnih primjera kada je u pitanju velika razlika,to je samo dalo jedan plu nasoj odluci.
Moj djecak ne pokazuje ljubomoru,cak i sam kaze da cemo se svi morati posvetit maloj bebi jer ce ona biti kao "bespomocna".

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu enno)
Neposredna veza do poruke: 640
13.4.2012 1:10:30   
zelenooka_2412
Razlika izmedju moje sestre i mene je punih 12 godina... kad smo bile mladje uz sve napore roditelja nismo imale neki poseban odnos ( mislim ona je bila mala bebana, a mene je vec "spucao" pubertet...zato smo kasnije sve nadoknadile ali zato uvijek sam govorila da necu veliku razliku izmedju svoje djece... a opet svako ima svoje misljenje,a po meni je nekako najbolje ono 2 g. razlike

<3 Emina <3
20.11.2012

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 641
13.4.2012 12:24:23   
emči
svako ima svoje mišljenje o toj razlici i shodno tome odlučuje se za drugo dijete, e kad rodi to drugo dijete onda može vidjeti jeli mu to mišljenje bilo dobro ili ne user posted image . a ima tu i sudbine, jer najbolje stvari se dešavaju neplanirano. ja bih voljela da kod mene bude razlika od 3 do 4 godine, ali znate onu - čovjek snuje a Bog određuje

(odgovor članu zelenooka_2412)
Neposredna veza do poruke: 642
18.5.2012 9:28:27   
Marica27
Ma treba nas ljudi i zena, i djece dosta. Da hoce moj Damir jos ja bih 10 rodila, ma djeca su ljepota... ma neka je malo tesko, ali djeca su super. Ja ih volim jako...nema depresije , loseg raspolozenja samo smijeh i cika.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 18.5.2012 10:23:17 >

(odgovor članu Nyah RR)
Neposredna veza do poruke: 643
18.5.2012 10:21:19   
hatepsut
Marice ma ko pita Damira,samo ti radjaj user posted image
A nema depresije i loseg raspolozenja,samo ponekad znaju iznervirati toliko da bi sve iz kuce pobacala ,ali nije ni to nista,popijes jedan sedativ i legnes spavati pa neka rade sto im volja user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Marica27)
Neposredna veza do poruke: 644
18.5.2012 11:30:40   
ena23
bas jucer govorim muzu kako jeovdje ocigledna politika vlade za podizanje nataliteta. na svakomuglu vidis mame sa po troje ili vise,a razlika od tri godine i vise haman i ne postoji, ko nema djecu nema nikako a ko ima iama troje ili cetvero,sve jedno drugom do uhauser posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 645
18.5.2012 11:39:58   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: ena23

bas jucer govorim muzu kako jeovdje ocigledna politika vlade za podizanje nataliteta. na svakomuglu vidis mame sa po troje ili vise,a razlika od tri godine i vise haman i ne postoji, ko nema djecu nema nikako a ko ima iama troje ili cetvero,sve jedno drugom do uhauser posted image

bas hocu da te pitam OT-odkud ti tamo?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 646
18.5.2012 11:41:36   
veeseelaa

ja ne znam šta reći na ovu temu, osjećaji su pomiješani.....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Marica27)
Neposredna veza do poruke: 647
18.5.2012 11:42:00   
pocahontas
i da, po meni je idealna razlika 5 godina..ni manje ni više...user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 648
18.5.2012 11:44:43   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pocahontas

i da, po meni je idealna razlika 5 godina..ni manje ni više...user posted image

može biti, ne znam.....
znam da ne bi mogla sa dvoje male nesamostalne djece, mislim morala bi da me snašlo al eto nije

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 649
18.5.2012 11:45:23   
hanabanana
Da imam ovu pamet i one godine ispravila bih par stvari:
- prvo dijete bih rodila ranije, ne bi gluharila četiri godine " onako "
- napravila bih manju razliku ( 3 godine i 8 mjeseci )
- i imala bih vremena  ( i godina ) da rodim barem još jedno.....

ovako.....a ne znam. Valjda je tako trebalo.  

Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *