RE: Savjet ako moze..? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Bella.88 -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:28:39)

i sa malom bebom možeš da šetaš,ideš na planinu i svašta nešto radiš
što se tiče zime i hladnoće to je samo izgovor,bebi neće ništa biti ako je adekvatno obučena

ja sam sa svojim obijala danonoćno,pogotovo dok nije prohodao,pa to je bilo baš vrijeme za mene
ja njega u kolica i na kafu i meni je to bio odmor,ako ništa nisi u kući
a naravno da se sve promeni kad postaneš roditelj,deca su sastavni deo života,moramo se brinut o njima
svesno smo ih rodili[sm=smiley1.gif]
kao što neko napisa,to što sam postala majka neće izbrisati moj život od prije i moja zadovoljstva
hoće promeniit malo sve ali i dalje si insan i živiš,treba ti i dalje društvo,rodbina i neke stvari koje te ispunjavaju
samo što dodatno si dobio novi zadatak da si roditelj
kad se fino sve posloži nađe se vremena za sve,ja sa stomakom [sm=nosecka.gif] ganjam dijete po igraoni,vodim u šetnju,u park,igram se sa njim po podu,valjam po krevetu
pa ga ostavim mm i odem na kafu ili odem u kupovinu ili pak samo gledat izloge i ubit sat,dva sama

Ne mogu negde otići sama na dan.dva ali svaki dan možemo sebi odvojiti minimum sat,dva za sebe/ako ništa dok beba spava i mislim da je većini mama to dovoljno
jednostavno ne mogu zamisliti da je neko mama bebice do godinu i ona bi sad svo vrije ovog svijeta za sebe
a ja sam iz tvojih postova lulaloo tako zaključila[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:33:05)

Sve je to Bella isto tako napisano. No dzaba. Anonimne nema. Ova druga odgovara i pronalazi se. Pronali izgovore. Dzaba. Nismo svi isti. I hvala Bogu pa nismo.
Nema potrebe nervozu da unosi ako joj necije misljenje ne odg. A ponajmanje da vrijedja i ide s foruma. Vela havle[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:35:21)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Zavisi sve sta ona podrazumijeva pod pojmom "vrijeme za sebe", ja sam stalno sa svojom djecom, i opet ih nikom ne ostavljam, al to je moj izbor i moje htijenje, a svo to vrijeme je moje , i sve stignem, u toku dana sam mama, domacica , cistacica, supruga , ljubavnica, i sretna sam... ja mislim da je to bio jedan tezak dan anonimne, pa je odlucila da se javi, ne vjerujem da je stalno tako, pa nije u zatvoru .

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Slazem se.
Niti je nama svaki dan isti. Moze slican biti. No ako ima monotonije treba je razbiti svakako.

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:36:43)

ili pak samo gledat izloge i ubit sat,dva sama

Omiljeni hobi. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:37:18)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pozivam lulaloo da nam se pridruži na chat temi [sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif]

Opusteno. Bez nervoze i zakljucaka nekih nedefinisanih :)
Mogli bi me za moderatora malo [sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:38:27)

Cuvaj zivce jer se nervne celije ne obnavljaju

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:39:11)

Mogli bi me za moderatora malo

Ma jok. Zar ne vidis da raja bjezi sa foruma zbog tebe. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bella.88 -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:43:27)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Cuvaj zivce jer se nervne celije ne obnavljaju

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:45:33)

Najbitnije je prvo rijesiti odnis patlidzana i paprike....tu je najveci kurslus iz kojeg proizilaze sve nesuglasice....[sm=smiley36.gif]

mama2009 -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:48:09)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: mama2009

IZVORNA PORUKA: teacher75

i ja sam onda nemajka[sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sto nas ima masallah

To je bas pravo majcinstvo. Bolje i nama i djeci. Zanimljivije.
Nije mi fora sjediti u kuci i dozvoliti da moj zivot stane. Pa tek je krenuo pravo s tom djecom. Sve je interesantnije.
Neka se navilavaju na razna okruzenja.
Najlakse je sjesti i kopati razloge zasto se ne moze. Treba se trznuti[sm=smiley36.gif]

hvala ti, cojenim tvoje msljenje
mada sam vise puta pomenula, moje dijete ima roditelje, al mislim da nam roditeljstvo treba biti relaksacija, a ne sputavanje
ona ide u vrtic, ja sam na pislu, preostalo vriheme tridim se da ivalitetno provedemo

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:57:13)

Mogli bi me za moderatora malo

Ma jok. Zar ne vidis da raja bjezi sa foruma zbog tebe. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

E pa vidis [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]
Ja se fino anonimnoj obracala a lulalo me vala nalijepi kako treba :)))
Neka, i ja pisem svasta [sm=smiley36.gif]

Mama 2009, naravno nego relaksacija, sta cu ja depresivna i nervozna svojoj djeci, neka me brate pamte po smijehu i setnjama, zezancijama i lijepim stvarima. Svima nama doddju neki naleti nervoze nekada, zute i min i sl, ali od sjedenja i plakanja nema nista.
Ja tako pamtim svoje dijetinjstvo, pa samo neka upola bude mojoj tako, bit cu zadovoljna. Ali necu sebe zanemarivati ni zbog koga.

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:58:15)

Najbitnije je prvo rijesiti odnis patlidzana i paprike....tu je najveci kurslus iz kojeg proizilaze sve nesuglasice....[sm=smiley36.gif]

Bravo. U svakom slucaju neko punjene neka bude. Od pohovanih, pecenih nista [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 12:59:20)

I bez veze mi. sad ozbiljno, sto lulalo tako shvati sve ovo.

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:06:57)

Bez zeze sad...ali ja obozavam napuniti kadu vrele vode i ubaciti kuglu,pa se zajedno zavalimo,malo poguzvamo ali gdje moze jedno moze i dvoje[sm=smiley36.gif]djete je naravno vec u oblacima a mi na 7. nebu....ne mora vrijeme biti samo preko dana,kvalitetno iskoristena noc donosi blazeni san...[sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:13:44)

Sta ti ima biti bez veze.....ne poznajete a preko par postova ne moze znati ko si i kakva si....da zna ne bi ti se naklatila na kosti....a kao da je bitno...vazno je da je sa stanovista tvoje profesije sve korektno i ispravno pisano,odmjereno i iskreno....ne dozvoli da te ovo pogodi....jer ti si dusa od zene...

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:17:25)

Ma medic, meni je drago da su i tebe nalijepili, a ne samo mene. Obicno sam ja ta babaroga. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:17:51)

Sta ti ima biti bez veze.....ne poznajete a preko par postova ne moze znati ko si i kakva si....da zna ne bi ti se naklatila na kosti....a kao da je bitno...vazno je da je sa stanovista tvoje profesije sve korektno i ispravno pisano,odmjereno i iskreno....ne dozvoli da te ovo pogodi....jer ti si dusa od zene...

Nije me pogodilo. No eto moglo je ljepse teci. Ovako zene ode a ne ispricasmo se kako trebe.
Hajde bar se pozdravila.
Dusa od zene Boga mi bas i nisam, ali kakvih ima dobro je [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:18:29)

Ma medic, meni je drago da su i tebe nalijepili, a ne samo mene. Obicno sam ja ta babaroga. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Vala bas. I nije tako strasno [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:19:14)

Bez zeze sad...ali ja obozavam napuniti kadu vrele vode i ubaciti kuglu,pa se zajedno zavalimo,malo poguzvamo ali gdje moze jedno moze i dvoje[sm=smiley36.gif]djete je naravno vec u oblacima a mi na 7. nebu....ne mora vrijeme biti samo preko dana,kvalitetno iskoristena noc donosi blazeni san...[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif]

Samo one kugle poskupe [sm=jezicek.gif]

koka i po -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:34:29)

svi smo mi ziva bica koja imaju svoje potrebe....i za radom i za odmorom.
mozda kad bi to shvatio muz od anonimne ,a i ona sama bilo bi drugacije.
dok ona ne promjeni svoj odnos prema zivotu , svoje svakodnevne navike i svoj stav opcenito nece biti bolje.

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:44:35)

[sm=bravo.gif]

Mah ne pijem,ne pusim,ne fiksam se,ne bujem za markiranom robom i skupim putovanjima....pa bar neku sitnicu koja ce me oraspoloziti a i njega mogu priustiti...dzaba opet se sve svodi na odnos on-ona....kad je tu sve namireno nema te cijene za srecu[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 13:58:48)

[sm=bravo.gif]

Mah ne pijem,ne pusim,ne fiksam se,ne bujem za markiranom robom i skupim putovanjima....pa bar neku sitnicu koja ce me oraspoloziti a i njega mogu priustiti...dzaba opet se sve svodi na odnos on-ona....kad je tu sve namireno nema te cijene za srecu[sm=smiley1.gif]

potpis ko kuca

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:11:33)

IZVORNA PORUKA: koka i po

svi smo mi ziva bica koja imaju svoje potrebe....i za radom i za odmorom.
mozda kad bi to shvatio muz od anonimne ,a i ona sama bilo bi drugacije.
dok ona ne promjeni svoj odnos prema zivotu , svoje svakodnevne navike i svoj stav opcenito nece biti bolje.

I sama to rekoh no shvati se drugacije. Samo treba sa njim to rijesiti i dogovoriti.

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:13:35)

Tako je bebo.

Anoniman -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:16:27)

Ovdje se zakuhalo :-)
Za vikend nisam kuci (hvala Bogu,jel')
:-)
Pa zato ne pisem.

Ukratko, mislim da je problem u meni.
Pronasla sam hobi za koji mi ne treba neki kurs, sama cu pomalo zanimati se i uciti.
Dolazi proljece i dusa se obnavlja, odlazi depresivnost i crnilo. Bar sam ja takva osoba da zimi jedva funkcionisem, nazalost.
A usto, i beba raste.
Sve ce biti bolje uskoro. Vama hvala na pisanju. Svakome ponaosob.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>