RE: Savjet ako moze..? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:23:56)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ovdje se zakuhalo :-)
Za vikend nisam kuci (hvala Bogu,jel')
:-)
Pa zato ne pisem.

Ukratko, mislim da je problem u meni.
Pronasla sam hobi za koji mi ne treba neki kurs, sama cu pomalo zanimati se i uciti.
Dolazi proljece i dusa se obnavlja, odlazi depresivnost i crnilo. Bar sam ja takva osoba da zimi jedva funkcionisem, nazalost.
A usto, i beba raste.
Sve ce biti bolje uskoro. Vama hvala na pisanju. Svakome ponaosob.

Samo naprijed [sm=bravo.gif]
Ni nama nije sjajno svaki dan, nikome nije. Ali sve to prodje. Bitno je nauciti da uzivamo sa djecom i onda kada smo sami.

Ovdje se bez veze zakuhalo. Ne cita se kako je napisano, izvode se zakljucci neki. No eto, sve je to dio ovog viruelnog svijeta :)

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:27:38)

Ispade na kraju, da problema nikad nije ni bilo. [sm=smiley29.gif]

EEDITH -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:31:23)

kada sam pročitala naslov teme i razlog za istu htjedoh samo napisati
-"e ne može " [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bebacha -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:39:17)

IZVORNA PORUKA: EEDITH

kada sam pročitala naslov teme i razlog za istu htjedoh samo napisati
-"e ne može " [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebacha -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 14:41:44)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ovdje se zakuhalo :-)
Za vikend nisam kuci (hvala Bogu,jel')
:-)
Pa zato ne pisem.

Ukratko, mislim da je problem u meni.
Pronasla sam hobi za koji mi ne treba neki kurs, sama cu pomalo zanimati se i uciti.
Dolazi proljece i dusa se obnavlja, odlazi depresivnost i crnilo. Bar sam ja takva osoba da zimi jedva funkcionisem, nazalost.
A usto, i beba raste.
Sve ce biti bolje uskoro. Vama hvala na pisanju. Svakome ponaosob.

očito te drmao pms[sm=jezicek.gif]

muaaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 15:29:44)

Samo da reCem da su anonimna i lulalo garant ista osoba.....ne mogu reci 100% lulalo je alter ego anonimne[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mama2009 -> RE: Savjet ako moze..? rijesen problem :p (21.2.2015 15:57:24)

mozemo temu zatvoriti lol

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 16:28:11)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Samo da reCem da su anonimna i lulalo garant ista osoba.....ne mogu reci 100% lulalo je alter ego anonimne[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Jos na pocetku njegonog trzanja i arogantnog ponasanja to je pitah i pretpostavih [sm=smiley36.gif]
Onda me zena uze na zub, ccccc.

Anonimna vidim krenula naprijed. Lulalo treba malo poraditi na sebi :) Nije forum i razlicito misljenje vrijedno onolike nervoze i trzanja.
Uglavnom do narednog problema hajde razlaz[sm=smiley36.gif]

muaaa -> RE: Savjet ako moze..? (21.2.2015 16:45:59)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: muaaa

Jos na pocetku njegonog trzanja i arogantnog ponasanja to je pitah i pretpostavih [sm=smiley36.gif]
Onda me zena uze na zub, ccccc.

Anonimna vidim krenula naprijed. Lulalo treba malo poraditi na sebi :) Nije forum i razlicito misljenje vrijedno onolike nervoze i trzanja.
Uglavnom do narednog problema hajde razlaz[sm=smiley36.gif]

Ja rizikujem da i mene uzme na zub [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Daliyah92 -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 12:34:28)

Nisam ni ja mogla nista dok je bebac bio mali. Ni osnovne poslove kako treba, a da ne pricam o vremenu za sebe...
Jednostavno nisam imala bas ni malo vremena za sebe.
On nije spavao kao vecina beba, nego ako se malo odvojim od njega, budi se.
Tako da sam jedva stizala skuhati ponekad i oprati sudje.
Cak i kad je muz u kuci, on se nije odvajao od mene, jedva da bih i u wc otisla [sm=smiley13.gif]
Eto moj muz nije govorio da nece da mi pomogne, ali svejedno bebac je njemu htio samo ako sam i ja tu.
Iako je pokusavao sve nacine da ga utjesi.
A kako je tek zeni kojoj muz nece pomoci.

Nekom ta prva godina prodje jako lijepo, a nekom ne. Nekad je do bebe, a nekad do mame.
Ja ne kazem da nisam lijepo provela vrijeme sa bebom, ali za sebe nisam imala ni malo vremena.
Hvala Bogu, nije mi to ni bilo tesko , znala sam da ce brzo proci.

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 17:37:41)

Pomoci?
Ne kontam.
Pa zajednicka je kuca, obaveze, djeca.

Skvo RR -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 17:40:56)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Pomoci?
Ne kontam.
Pa zajednicka je kuca, obaveze, djeca.

[sm=smiley36.gif]..jah.....[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 18:12:22)

..jah.....

Jah. [sm=smiley29.gif]

Daliyah92 -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 20:25:49)

Sta ste se nakacile na tu jednu recenicu [sm=jezicek.gif]
I zasto odmah kolutanje ocima. Bas bezveze..
Gleda na to kako ko hoce, pomoc ili obaveza muskarca.
Ocito kod anonimne (i kod zena sa istim problemom) muz to ne gleda kao obavezu svoju, zato sam tako i rekla.

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 21:55:54)

Pa bas zato sto mi je bezveze to jah, zato sam i zakolutala ocima.

A u vezi pomaganja, tu rijec treba iskorijeniti.

Skvo RR -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:10:06)

jah.. u kojem to vi staklenom svijetu zivite? zeni se promijeni za 100 stepeni zivot...obaveza..da obaveza...jedno zivo bice u potpunosti zavisi od nje...i niko niko ovo odgovorno tvrdim ne moze to bolje od nje...muskarci fino...neka su tu...ali ih vecina nije..sta sada kada se dijete rodi, muskarac ne treba na posao...vec kupus po citav dan na sisama da zeni mjenja...naravno da je zena tu opterecena...i i sta fali joj posao, drustvo na koje je navikla...ali to je zivot ...ako nemas 16 i pticurinu u glavi onda si svjesna da prvo sebi radjas dijete, pa onda muzu....(ovde zaista posebno mislim na prvu godinu bebinog zivota)...onog momenta kada se rodi postaje centar svijeta...i neka...i treba tako. ..

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:14:14)

Pa ne slazem se s tobom u svemu skvo.
Ne zavisi to jeeno zivo bice iskljucivo od majke samo. Sve sto moze majka moze i otac. Drugi par rukava je to sto smo mi zene sebi umislile da mi iskljucivo to sve radimo bolje od njih pa sebe guramo u prvi red a njih u drugi, zar ne.
Ali peiznacu, da bih i ja se ugurala u prvi red, jer sam takvog karaktera, a ne zato sto bi ta bebica iskljucivo o meni zavisila.

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:17:22)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

jah.. u kojem to vi staklenom svijetu zivite? zeni se promijeni za 100 stepeni zivot...obaveza..da obaveza...jedno zivo bice u potpunosti zavisi od nje...i niko niko ovo odgovorno tvrdim ne moze to bolje od nje...muskarci fino...neka su tu...ali ih vecina nije..sta sada kada se dijete rodi, muskarac ne treba na posao...vec kupus po citav dan na sisama da zeni mjenja...naravno da je zena tu opterecena...i i sta fali joj posao, drustvo na koje je navikla...ali to je zivot ...ako nemas 16 i pticurinu u glavi onda si svjesna da prvo sebi radjas dijete, pa onda muzu....(ovde zaista posebno mislim na prvu godinu bebinog zivota)...onog momenta kada se rodi postaje centar svijeta...i neka...i treba tako. ..

U potpunosti se slazem. A posebno sa boldiranim.
A s druge strane ne shvatam one muzeve koji kada su slobodni ne zele i nece da ucestvuju jer ce radije s drustvom na kafu, izlasci, izlezavanje i sl..a ima ih. Eto nece nekako, mrsko im, ne znaju, strah ih drzati bebu i sl :)
Treba uglavnom da su ukljuceni i da se sami ukljuce [sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:21:20)

I jeste li se slozile najzad [sm=smiley2.gif] ?

Svi ponekad trazimo savjet, ali na kraju sami sebi organiziramo zivot prema svojim obavezama, navikama, karakterima...bilo da je rijec o prvoj godini u braku ili bebom. Jednima je rucak u podne, a drugima predvece [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:24:21)

Gdje si aaazra? [sm=smiley36.gif]

Ma normalno. Ja peicam sa svoje tacke gledista i mog nacina zivota koji se razlikuje od skvoinog.
Ja nemam godinu dana teudnickog, nego 6 sedmica.
Ja nisam iskljuciva da se beba mora dojiti, dok ostali jesu.
Tako da svako peica za sebe.
Ali beba nije samo majkina, nego i oceva obaveza.

Skvo RR -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:28:01)

Gdje si aaazra? [sm=smiley36.gif]

Ma normalno. Ja peicam sa svoje tacke gledista i mog nacina zivota koji se razlikuje od skvoinog.
Ja nemam godinu dana teudnickog, nego 6 sedmica.
Ja nisam iskljuciva da se beba mora dojiti, dok ostali jesu.
Tako da svako peica za sebe.
Ali beba nije samo majkina, nego i oceva obaveza.
ne znas nista o meni...ja nisam dojila...nego...samo smo razlicite u vezi tog go...a naravno da je oceva..ali ...mama najbolje zna....[sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:30:56)

Jel to dokazano da mama najbolje zna? [sm=smiley36.gif]
Ili je ipak samo do karaktera, o cemu sam gore pisala? Control freak. [sm=jezicek.gif]

Skvo RR -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:32:27)

Jel to dokazano da mama najbolje zna? [sm=smiley36.gif]
Ili je ipak samo do karaktera, o cemu sam gore pisala? Control freak. [sm=jezicek.gif]

kaze argeta...[sm=jezicek.gif]...pa nisam tu kompetentna..ja uvijek sebi pomjeram granice...tako..[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:32:33)

Da se vratimo gornjem peoblemu.
Kako taj otac sam ne osjeti potrebu i ljubav da provede sa djetetom, to mi nije jasno. [sm=zmeden.gif]

Skvo RR -> RE: Savjet ako moze..? (22.2.2015 22:34:59)

Da se vratimo gornjem peoblemu.
Kako taj otac sam ne osjeti potrebu i ljubav da provede sa djetetom, to mi nije jasno. [sm=zmeden.gif]
imas takvih i majki...sta znam..mozda je do djeteta[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>