Mamarica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.6.2011 10:00:32)
|
Mi smo 2009 u Neumu placali apartman 100 KM u mjesecu augustu. Apartman je ispod hotela Neuma, kuca odmah do mora (s tim sto je drugi sprat, pa se treba popeti jedno 20-tak stepenica). Ima trpezarija sa kuhinjom, kupatilo, spavaca soba i ogromna dnevna soba u kojoj ima ugao i jos krevet sa ladicom u kojoj je isto krevet. Nas je bilo troje odraslih i dijete od 3 godine, a komotno je moglo jos dvoje, pa i troje odraslih stati. Terasa prema moru i klima. Meni se plaza nije posebno svidjela, nema hlada i guzva je, vikendom ti bukvalno jedu na glavi kad se suncas. Nocu su nas izludjivali komarci (i pored autana, raida i sl. dijete smo vodili u dom zdravlja jer je imala more ujeda koje je rascesala) i preglasna muzika (najgore cajke za drustvo u cosku) toliko da sam dobila zelju da odem i pjevacu otmem mikrofon i zafrljacim ga u more. Prednosti su-jeftinoca u odnosu a Hrvatsku-Konzum ima na magistrali, pa se ne treba nista nositi, mada malo vise deru u granapima. Hrane po restoranima ima od ribe do punjenih paprika i nisu tako strasne cijene, signala na mobitelu, pare ne moras mijenjati. Put preko Svitave je prestrasan, ja sam bila vise na rubu suza kad i nakon hiljaditog brda koje smo presli jos se nije ukazalo more, krivine su uzasne, pa ko ne podnosi voznju obavezno je popiti bobu, put sam od sebe je dosadan, pa je sa vrlo zivom trogodinjakinjom meni bilo katastrofa. Sve u svemu ne bih vise ako ne moram, ali ne mogu ni reci da je bas katastrofa.
|
|
|
|