hanabanana -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (14.6.2013 21:59:36)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR Da se polako pripremamo na nova pravila pri ulasku u Hrvatsku ... za sada kažu da novi pravlnik izgleda ovako Јedno od tih novih pravila, koje je juče ponovo potvrđeno u hrvatskoj policiji, jeste i najava da će hrvatski carinici od bh. građana prilikom prelaska granice imati pravo tražiti na pokaz 100 eura po danu. Takvih provjera biće pošteđeni oni koji imaju dokaz o osiguranom smještaju, dokaz da idu porodici u posjetu ili dokaz o sklopljenom turističkom aranžmanu u Hrvatskoj. Pogledjte šta bh. građani mogu prenijeti preko granice: - 2 litra žestokog pića - 4 litra vina - 1 kilogram kafe - 16 litara piva - 1 šteku cigareta - 1 parfem od 50 mililitara - 1 homeopatski proizvod - 1 buket cvijeća - Svježe voće i povrće (osim krompira) do 5 kilograma - Lijekovi za najviše mjesec, uz ljekarsku potvrdu - Ljubimca uz veterinarski sertifikat Meni jako, ali jako smetaju ove polovne informacije i propaganda. Prvo, ono cega mi nismo nikako svjesni jeste cinjenica da od 01. Jula imamo EU na granicama. I to nije problem Hrvatske, nego nas. I ovaj spisak ne vrijedi samo za bosance, nego za sve Non EU citizens, znaci i za Srbe, Makedonce, Crnogorce......I sve zemlje treceg svijeta. Oni koji su guzicom makeli dalje od Hrvatske, znaju da su ova pravila vrijedila i 2004 kad nam je granica sa EU bila Slovenija, odnosno Madjarska. Iskreno pogledajte ovaj spisak i recite koja je od vas na more do sada nosila 16 litara piva, 4 litre vina, 5 kg voca i povrca???? Nikad u zivotu nisam preko granice prenjela zivo meso. Ne zato sto sam dama nego sto me je prvenstveno strah trovanja i sto znam da je to protuzakonito. I sada, i prije 20 godina. I nakon ovo i ovakve propagande cudimo se i vrijedjaju nas naslovnice hrvatskih novina kad kazu da im zauzimamo mjesto na plazi! Ali nas vrijedja kad nas takvim prikazuju nasi novinari, a ovim su uradili upravo to.
|
|
|
|