RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Izleti i godišnji odmori

Poruka

Visnja RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (17.7.2012 11:48:51)

jooooj sto bombardujete tim prognozama .... tacna prognoza je uvjek ovdje

http://www.weather.com/weather/tenday/Split+HRXX0004:1:HR

a ta gore stranica je fulila zadnje dvije odkad znam za nju....

Visnja RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (17.7.2012 11:51:27)

ja cu u tom periodu biti na moru ...nema sanse da bude sve kisa [sm=smiley36.gif] ja rastjerujem oblake .....[sm=smiley36.gif] nikad ih nije bilo kad sam ja na moru ...eto ...utjesih vas/se [sm=smiley36.gif]

Dzenana_G -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (17.7.2012 12:14:50)

Mi se u petak vratili iz Zaostroga. Bilo nam je super. Kuca je skroz udaljena od centra gdje su sve one guzve, 2 minute od malene palaze na kojoj je bilo samo par ljudi. Ma milina. jedini nedostatak je bio sto nije blo hlada, ali nama svakako nije ni trebao jer cura nije izlazila iz vode. jedino kad bi izasla je vrijeme kada bi smorena sama krenula pravac kuce po cucu i na spavanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Uglavnom iznenada smo otisli, uzivali i bas odmorili.
Ako Bog da u septembru idemo u Zadar.

azra I ADI -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 8:19:04)

Ja se sinoć vratila iz Makarske,odlično je bilo, voda pretopla prvih 10 dana,zadnja 2 dana bila bura pa i more malo rashladila.Gužva je velika, ali mi to i volimo, hladovine ima koliko hoćeš. Uvečer dijete najviše uživa u gradu-trampolina, ljulje, park sa svim onim džidžama za djecu, šetnja kraj brodova, ribarsko veče.....Ma milina! Smještaj prelijep-soba 30 eura, jeftino jer je dalje od mora, ali imala sam svoju kuhinju, kupatilo, 2 balkona .........

niki83 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 12:34:43)

Mi smo se vratili iz Promajne, pa da dam kratak osvrt [sm=smiley1.gif]
Lijepo je kao i inace, s tim da je posljednja dva dana bas bila guzva i to nam je onako malo pokvarilo utisak.
To, i kvalitet usluge koju su nam ove godine ponudili, iako su sve poskupili.[sm=zmeden.gif]
Mm kaze da ce se morati dosta preispitati do sljedece godine kada budu u EU [sm=smiley36.gif]
No dobro, lijepo more, toplo, svih 6 dana grijalo sunce, moja N konacno uzivala u vodi i svemu ostalom, pa smo ipak zadovoljni dosli kuci [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 12:39:37)

niki, kakve su cijene hrane po supermarketima u odnosu na ovdje?

henna ze -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 12:47:23)

evo ja žu ti odgovoriti
iste..prije je to bila velika razlika..ali smo ih bogme stigli..mi smo imali konzum i merkator blizu..pa smo kupovali breskve po6 kn, banane isto..lubenica 3 kn..voda jana 5 l 12- 15 kn...hljeb ogromni 8 kn..onaj obični 4 kn..jedino u prodavnicama na plaži je haos..mali kroasani 20 kn..nigdje veze...uglavnom cijene su tu negdje...baš sam se iznenadila..na pijaci u vodicama koja radi noću sve je po 15 kn..grožde 30 kn..

henna ze -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 12:53:19)

evo i moj osvrt na vodice..predivno..more čisto..kristalno..mi smo se kupali na plavoj plaži..za djecu idealno jer ne ide dubina odmah nego nakon nekih 20 m..hena ronila, plivala , uživala i nije se uopste suncala...dok se skrzo ne pogužva ne izlazi..
bosanaca skoro da i nema..jedina se hena drečila baboooo..kažem mm prvog bosanca kojeg sretnem častim ga..kad moja niki naž rodjak..ima valjda apartmane dole...naravno da ga nisam častila...
smječtaj nam je bio ekstra studio apartman..sa pravom pravcatom kuhinjom...palačinkka mi pade na pamet sa vivax stednjakom..mala rerna..ali pizze su se ispekle dobro...klima, sat tv..terasa..sve za 30 e...nije blizu plaže ali nije ni daleko 5 minuta od centra i od plaže..odmah pored i konzum i merkator...mi smo se zaista odmorili pravo ..i još nešto..ja za 5 dana niti jednog papirića ni na plaži ni na cesti nisam vidjela...

da hlada ima..gužve ne..u koje god doba dana dodješ moglo se naći mjesta u dubokoj hladovini..valjda je daleko našoj raji da dolazi na vikend..ipak je 5 sati vožnje..oko 450 km...a inače moj utisak je da nema previše gostiju

niki83 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (19.7.2012 21:01:46)

IZVORNA PORUKA: henna ze

evo i moj osvrt na vodice..predivno..more čisto..kristalno..mi smo se kupali na plavoj plaži..za djecu idealno jer ne ide dubina odmah nego nakon nekih 20 m..hena ronila, plivala , uživala i nije se uopste suncala...dok se skrzo ne pogužva ne izlazi..
bosanaca skoro da i nema..jedina se hena drečila baboooo..kažem mm prvog bosanca kojeg sretnem častim ga..kad moja niki naž rodjak..ima valjda apartmane dole...naravno da ga nisam častila...
smječtaj nam je bio ekstra studio apartman..sa pravom pravcatom kuhinjom...palačinkka mi pade na pamet sa vivax stednjakom..mala rerna..ali pizze su se ispekle dobro...klima, sat tv..terasa..sve za 30 e...nije blizu plaže ali nije ni daleko 5 minuta od centra i od plaže..odmah pored i konzum i merkator...mi smo se zaista odmorili pravo ..i još nešto..ja za 5 dana niti jednog papirića ni na plaži ni na cesti nisam vidjela...

da hlada ima..gužve ne..u koje god doba dana dodješ moglo se naći mjesta u dubokoj hladovini..valjda je daleko našoj raji da dolazi na vikend..ipak je 5 sati vožnje..oko 450 km...a inače moj utisak je da nema previše gostiju

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Sto ga bona ne pocasti?! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Znam da ima kucu dole, kuca je na suprugino ime [sm=smiley2.gif]

piknica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 11:10:10)

Pozdrav mamama,citam stalno vase postove al rijetko i ja nesto napisem...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]...mi ove godine idemo na Murter,bili smo i prosle godine kad je una imla godinu dana i odusevili smo se,idealno je za malu decu more cisto,toplo,sitni pijesak tako da je una stalno bila bosa u vodi a na plazi ima i hlada.Cijene su malo vece u odnosu na proslu godinu.MI placamo apartman 40 eura/dan.

tajcika -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 12:34:52)

znam da sam Vam svima dosadna i da volimo apartmane ali evo ako neko bude zainteresovan ko u ovom periodu tj do 18.08.2012 ide na more imate ponudu u hotelu Punta Igrane usluga all light inc. cijenu 525 KM za sedam dana jedno dijete do 12 godina gratis...reklama[sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 18:43:23)

Evo i mi se vratili s mora. Bilo je sve super: smjestaj, vrijeme, cisto more, borovi, nema guzve... Tople preporuke za Malu Dubu (kod Zivogosca). Malo mirno mjesto, ima 2 kafica, ima i granap, setaliste u borovima pa se moze i preko dana setati, nema onih dzidza sto se prodaju po cesti, Makarska udaljena 20km, kao i Gradac. Da li zbog lijepog vremena, cinjenice da su me djeca slusala i bila zdrava ili zbog ljepote mjesta, meni je ovo jedan od boljih GO u zadnje vrijeme.

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 18:46:10)

IZVORNA PORUKA: mama75

Evo i mi se vratili s mora. Bilo je sve super: smjestaj, vrijeme, cisto more, borovi, nema guzve... Tople preporuke za Malu Dubu (kod Zivogosca). Malo mirno mjesto, ima 2 kafica, ima i granap, setaliste u borovima pa se moze i preko dana setati, nema onih dzidza sto se prodaju po cesti, Makarska udaljena 20km, kao i Gradac. Da li zbog lijepog vremena, cinjenice da su me djeca slusala i bila zdrava ili zbog ljepote mjesta, meni je ovo jedan od boljih GO u zadnje vrijeme.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
il je do naše djece il do Živogošća...
al i ja ovogodišnje ljetovanje pišem pod najbolje do sada[sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 18:55:15)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama75

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
il je do naše djece il do Živogošća...
al i ja ovogodišnje ljetovanje pišem pod najbolje do sada[sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif] Da mi je neko rekao da postoji mjesto na Makarskoj rivieri u kome nema guzve u julu mislila bi da laze. Ovo je bilo ljetovanje iz snova. Mada je moja starija kcerka rekla ovoj gazdarici kako joj nece ponovo doci jer vise voli u hotel da se mama ne umara [sm=smiley27.gif]

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 19:00:09)

[sm=smiley36.gif]
medena je...
ja se nisma umarala iskreno...
mi smo zadužili električni roštilj...[sm=jezicek.gif]
a ručak na plaži u rstoranu...doručak mazalice...
a roštilj suprug i zet naravno[sm=smiley36.gif]

da se i to organizirati...

mama75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 19:06:39)

Ma ja sve zaledjeno ponijela i samo podgrijavala. Nije tema, ali evo da pohvalim mm koji je sve oko djece radio: hranjenje, kupanje, tusiranje, spavanje [sm=smiley36.gif] Max sam se odmorila i posvetila sebi i mm. Njoj se svidjelo za 1. maj, hotel all incl. pa bilo sladoleda u neogranicenim kolicinama [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 19:07:25)

za MM[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a bome ja moram dodati i moga zeta...
ja i seka smao baš uživale...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]i domroile se zaslužno[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

selebriti -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (20.7.2012 21:55:16)

Mama75, koliko ste plaćali smještaj u Dubi?

mama75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (21.7.2012 14:03:46)

IZVORNA PORUKA: selebriti

Mama75, koliko ste plaćali smještaj u Dubi?

45Eur soba sa upotrebom kuhinje; malo su skuplji u odnosu na ostala mjesta u blizini ali vrijedi platiti malo vise za onaj mir i cisto more ( mali apartmani su im 65Eura)

MicoTico -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (21.7.2012 18:26:48)

Mi smo rezervisali smještaj za 06.08. i sve divno, krasno, i meni iskrsne nešto na poslu i ne mogu na godišnji. Mm će na kraju morati sam sa djecom, doduše biće i moji sa njima, a ja ću se pržiti na asfaltu i hladiti klimom u kancelariji, umjesto pod borovinom na plaži[sm=smiley19.gif]
Pitanje: znam da treba neka saglasnost zbog granice jer mm vodi djecu bez mene? Gdje se obratiti i šta tačno treba, zna li ko?

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (22.7.2012 0:04:25)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Mi smo rezervisali smještaj za 06.08. i sve divno, krasno, i meni iskrsne nešto na poslu i ne mogu na godišnji. Mm će na kraju morati sam sa djecom, doduše biće i moji sa njima, a ja ću se pržiti na asfaltu i hladiti klimom u kancelariji, umjesto pod borovinom na plaži[sm=smiley19.gif]
Pitanje: znam da treba neka saglasnost zbog granice jer mm vodi djecu bez mene? Gdje se obratiti i šta tačno treba, zna li ko?

za svki slučaj u opštini izvadi punomoć...
zakonski je potreban a ne traže je uvijek...oko 4 Km takse ista košta

MicoTico -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (22.7.2012 0:06:44)

Hvala Hanady na info.Ne bi htjela rizikovati, pa da mi se vrate sa granice.

sporty mamaa -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (22.7.2012 0:36:19)

Ja sam jos na moru. Na otoku Bracu, muza smo ostavili na asvaltu, a ja i djeca pobjegli[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Vidim govorite o vremenu, ako kome treba prognoza ja cu vam reci, mi ostajemo skoro do polovine osmog a mozda i duze sudeci po mojoj djevojcici kojoj se ne ide kuci[sm=jezicek.gif]

anidla -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (22.7.2012 22:25:08)

Vratili smo se s mora prije 10 dana pa smo bili u Krajini...

ja sam odusevljena morem,cistocom,smjestajem, definitivno,moj do sada najbolji godisnji odmor....

vila_7 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (22.7.2012 22:30:49)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja sam jos na moru. Na otoku Bracu, muza smo ostavili na asvaltu, a ja i djeca pobjegli[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Vidim govorite o vremenu, ako kome treba prognoza ja cu vam reci, mi ostajemo skoro do polovine osmog a mozda i duze sudeci po mojoj djevojcici kojoj se ne ide kuci[sm=jezicek.gif]

uh blago vama!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>