|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
3.1.2015 20:37:50   
banovici
svasta mene je moja pregledala iako je bilo rano i vaginalno i uzv i samo se vidjela gest mesak rana trudnoca i odmah uocila hematom i uvela th i nakon 10dana me opet pregledala eh tad je srce pocelo kucati i hematom se malo smanjio th ostala ista ..tak da neznam kakvi su to doktori kolko ti vec kasni kad ti je bila zadnja

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 201
3.1.2015 20:40:17   
Disa100
Sta ces.. zadnja 28.10

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 202
3.1.2015 20:42:17   
banovici
uh draga pa meni zadnja bila 13.11 a vec 19.12 otisla na pregled zbog prethodne situacije i brige necekaj otidji privatno a bit ce to aBd sve uredu ..imas li kakvih promjena nemoj misliti ni na sta opusti se ok

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 203
3.1.2015 20:42:58   
mala curica
Banovici,zaista mi nije logucni da ovoliko kasni a da ni je user posted image
Test pokazao user posted image nije radjen uz.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 204
3.1.2015 20:46:18   
Disa100
Imam naravo,grudi su mi pocele rasti,imam gadjenje prema odredjenim namirnicama,samo eto ne povracam,stalno sam umorna.. Pfff i gladna user posted image

Neposredna veza do poruke: 205
3.1.2015 20:46:47   
banovici
vjeruj ni meni nekontam sto joj nije radio uzv pa trudnoca veca od moje ili otidji u tz izvadi uputnicu za beta nalaz i po tim vrijednostima ces znati radi se na biohemiji nemoras raniti mozes i oko 10 dole biti

Neposredna veza do poruke: 206
3.1.2015 20:50:42   
bejbibi
Oooo jeste se raspisale mashallah....i.dok sam ja dosla pobjegoste sveuser posted image ...
Scarket jest amoxibos antibiotik...vidjjet cu.kakvo ce stanje biti..nadam se da necw nista biti...

Disa odi privatniku da budes sigurna..a kako ne volim te glupe soktore., bezosjecajne fuj...ne sekiraj se samo...

Mala c pupa mashallah super user posted image nije ti nisko. Al ipak nemoj se naprezati...a kako bbeba raste tako ce se i pupo povecat i podici...

Aaaj ne sjecam se sta ste sve pisale, samo se ne sekirajte ;) opusteno...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 207
3.1.2015 20:52:02   
Disa100
Bila sam jednom na biohemiji zbog zdravstvenih problema,nije meni to neki problem,da meni bi da mi kazu da je sve u redu i da idem na uz... Eto i to cu uraditi za par dana...samo eto ne razumijem kako neko moze biti tako nesposoban

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 208
3.1.2015 20:55:48   
banovici
nije ni meni jasno vjeruj al et ima svega nista u pon.aBd otiđi po uputnicu za beta nalaz i u roku od 2-3h bude gotov znat ces na cemu si vrijednosti za tvoje stanje bi trebale biti jako visoke i onda aBd otidji na uzv pregled

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 209
3.1.2015 21:50:33   
mala curica
Dok sw ja najedoh palacinaka(mm pravio) sve ste se razbjezale.
Disa javi nam odmah kada sta saznas,obavezno.
Drzim ti fige i sretno s nalazima,uz i mijenjanju gin.
Cekamo te s vijestima kako bebica napreduje user posted image

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 210
3.1.2015 21:54:39   
ijaa
oo MasAllah sto ste se svasta raspisale, ja goste cijeli dan imala...u ovakvim situcaijama sam sretna sto imam mladu svekrvu...ja se brinem o gostima dok bebac spava, kad se ona probudi svekrva preuzme...E ovako to bolje znaju ove vec jednom porodjene zene, ja sam vam imala ono standardno krvarenje 40 dana, pred kraj 40 se pojacalo odnosno imala sam menstruaciju. I poslije toga povremeno bi imala pranje malo jace, to je zapravo pomalo krvarenje. I odem ja na pregled kod doktorice ono poslije poroda malo sam zakasnila trebala sam odma poslije 40 dana, ali sam otisla sa 2 mjeseca. I pregleda me kaze imam jos krvarenje, odnosno to ciscenje...I na UZ kaze bila sam se prepala mislila sam da ti je nesto ostalo ali izgleda da ti se sprema nova menstruacija to je bilo oko 20-tog decembra...i propise mi neke kapi da zaustavi to krvarenje ja procitam moze da zaustavi mlijeko i ja nisam htjela to da pijem. Jos uvijek nemam menstruacije, a boli me stomak! A imam to ciscenje ne mogu bez uloska! Zna li neka od vas sta je?
Disa ti trebas promjenuti ginekologa, kako ti nije radio UZ? svasta
uh ne znas sta ste sve pisale sto kaze ovdje jedna nana poboravila sam

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 211
3.1.2015 21:56:26   
Elllma
scarlett hvala ti sto si napisala,pogledat cu ovdje kod nas u Zivinicama ima slicna radnja dok ne odem u Tz user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 212
3.1.2015 22:05:57   
banovici
ijaaa draga nebrini se zbog toga normalno je da nedobivas redovno dok dojis dijete jer hormoni u tome igraju vodecu ulogu opusti se i uzivaj draga u svojoj princezi ja sam sama meni nema ko da pomaze imam jetrvu mladja od mene 92 god.zivi sa svekrvom ko princeza cijelu trudnocu je prelezala plus 40dana a sad oko bebe svekrva se jadna sva slomi tak da ja neocekujem ni otkoga pomoc sama cu aBd polako

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 213
3.1.2015 22:12:01   
Elllma
Drage moje zabrinute trudnice,znam da je tesko ali pokusajte sto pozitivnije da mislite.

mala curica kod mene je isti takav stomacic bio kad mi je doktor rekao da je nisko,onda sam po njegovoj naredbi 2-3 puta dnevno lezala sa jastukom pod guzom da bi se beba podigla.Tako sam radila jedan mjesec i stvarno se bebica podigla,moglo bi se reci cak da je visoko user posted image

Draga Disa 100 ja te u putpunosti razumijem kako ti je.Meni je u DZ doktor na prvom pregledu rekao da mi nista ne moze reci dok mu ne dodjem privatno u ordinaciju,samo me preplasio svojim komentarima.Evo sad sam u 9.mjesecu hvala Bogu i jos mi nije radio ultrazvuk u DZ vec uvijek moram privatno otici,eto tako je kod nas.

Kako vidim ima nas dosta koje cemo na Gradinu user posted image

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 214
3.1.2015 22:14:08   
Elllma
Draga banovici pa imas li svoju mamu?Izvini sto pitam nadam se da te necu uvrijedit na bilo kakav nacin user posted image

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 215
3.1.2015 22:16:04   
ijaa
Meni nije niko mogo dogovoriti u trudnoci uvijek sam se kretala, bojala sam se da se ne ulezim. Nisam radila poslove koji su bili kriticni i cim osjetim da ne mogu stanem i stvarno se od mene nije trazilo. A sad bebi nedam nikome da pridje ne znam nekakva ljubomora, uzas jedan...Stvarno ne zelim da budem toliko ali taj je osjecaj jaci...Svekrva se pocela previse petljati jednostavno zelim sve sama oko bebice da radim. Samo ono sto bas ne mogu da je kupam i opere. Ostalo je moja briga! Ma stici ces, tih 40 dana poslije trebala bi naci nekoga da bude uz tebe ne cijelih ali bar pocetak, muz npr ako ne radi...ili ipak neko zensko,zbog hrane najvise...jer vrlo je bitno da se maternica vrati kazu ledja uzas bole i kicma poslije ne odlezane 40restine trebaju sve kosti da se sastave. Ja sam cula da se na porodaju sve kosti rastave osim na bradi cini mi se ili neke druge...samo jedna kao nije. Ma jetrvi u obraz. Nemoj da te ona opterecuje uzivaj u trudnoci a i kad bebac dodje to ce super biti neko ti je potreban samo na pocetku, ja bih voljela da sam sama, ili da mi je muz ovdje da nisam sama sa svekrvom on uvijek stane na moju stranu. A ovako se sama borim i uvijek nos gore! Valjda je ovo kod mene uredu, inace sam i to cula da zene koje doje ne dobivaju...ali sve kontam to sto je vidjela na UZ da je mislila da mi je nesto ostalo od poroda ili je ovo vrijeme za menst. Ali menst. nema, bojim se da sta nije ostalo!

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 216
3.1.2015 22:17:37   
banovici
imam elllma al bolesna mi je zeza je kicma ima problema nespava muci je san ma tonu problema pa mi zao da je i ja mucim pomoci ce ona naravno kao i svaka mama al ja sam bas tvrdoglava i nedam sebi pardona sve mogu sama dojednom user posted image user posted image sa svekrvom sam u super odnosima i pomogla bi i ona al je tuzno kad ti se zena jadi da je umorna sve je boli nema vise snage ..

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 217
3.1.2015 22:18:02   
mala curica
Stvarno ti je ovakav stomak bio.Ima li neke velike opasnosti ako je nisko.Naravno cuvam se i ne radim nista tesko,lagane setnjeni po kuci ono osnovno.
A za taj jastuk prvu put cujem.
Znaci svaki dan stavim ispod guze da karlica bude prema nazad.I koliko dugo u toku dana trebam tako lezati?

hmmmm Boze,nezz vise sta da mislim.
Neznam dali pregleda i vaginalno da vidi jeli nisko ili sve moze vidjeti preko uz?

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 218
3.1.2015 22:24:53   
ijaa
i u mene je bio ovako nisko, i svi su mi govorili da mi je niska trudnoca. Dok doktorica nikad, nisam je ni pitala! A na porodjaju koji je trajao dva dana sam se otvarala, a beba se nije spustala...sto znaci da nase oci mogu samo predpostavljati i nagadjati...Pa su mi se i navaljivali na stomak da lopuza izidje, nista se ne brini:)

Neposredna veza do poruke: 219
3.1.2015 22:28:28   
mala curica
Neznam vise ni sama.
Prvi put se susrecem s ovim pa sam kao tele.user posted image
Ali i osjecam bebu nisko,blege pokrete.
A mozda kao sto bejbibi kaze da ce se beba povlaciti gore kako bude rasla i samim tim stomak kako raste ici ce kako treba.

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 220
3.1.2015 22:29:34   
bejbibi
Mala c draga sta si se prepala toliko,polako..nemoj to sebi raditi..znam da imas koae iskustvo ali polako dragicka :)).... Vidi draga,znas moju pricu..na pocetku prokrvarila,terapija ovo ono...ne moze ti.niko reci da je nisko jer je jos rano...to se tek moze reci nakon 28 sedmice..e tad se moze pricati i niskom.nosenju..vidis mene,pored svih tih zafrkancija na pocetku evo polako se povlaci i sto me.dodatno raduje totalno sam zatvorena,a bila sam na.pocetku otvorena jwdan prst...tako da nemoj uopste da razmisljas da je nisko jer nema sanse da se o.tomw moze sada govoriti,rano ti jw...sta bezveze pravis sebi paniku...ako su ti kontrole urednne,uzivaj.onda...naravno bwz opterecenja,teskog dizanja,pa cak i s*xa user posted image ...strpi se malo ssto se svega tice...ah sto ti.muzevi znaju.prepast... Pojma nemaju i samo nesto blebecu i nama bubu u uhu ubace user posted image nenamjerno naravno,ali ne znaju oni kako se mi osjecamo i kako je uopste biti trudna...i moj je isti,on bi za svaku sitnicu zvao doktora... Ma daj bjezi viseuser posted image ....ne sekiraj se draga, opet ti ponavljam nema sanse da ti.ijedan doktoe kaze da ti.je.nisko..rano.je...a pupa ti tek raste tako da ces vremenom vidjwti... A kad lezis mozes dici.i.noge..to su meni sestrice govorile u bolnici kad sam bila...

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 221
3.1.2015 22:30:14   
banovici
ijaaa radi i moj terenac nema ga po 10dana nema ni bolovanja ni godisnjeg odmora al borim se izdrzat cemo sve jel tako samo ti meni uzivaj i preuzmi svoje dijete sebi al opet imaj lijep odnos i sa svekrvom one su predobre samo previse uzimaju ulogu nene i moja svekrva je ista temp.u sobi 26 a ona jetrvi govori stavi curici kapicu zima joj je tak da ima svega znam da idu na zivce al pogotovo ako im je prvo unuce ..skupi snagu i osmjeh na lice ok

Neposredna veza do poruke: 222
3.1.2015 22:33:52   
Mir@H
Ova tema postade aktivnija od svih izgleda,a plasile smo se ko ce nam pisati kad odu decembarske terminuse... Sta li bi s milenium??? Disa zar nemate u Srebreniku neku extra doktoricu privatno,moja sestra i sve rodice uz Gradacca maksuz idu njoj u sreb,sto nisi kod nje makar jednom. Ima ba svakakvih dr,posebno ovih u godinama sto kao sve znaju...Zene drage koja god moze imati ikakvu pomoc od bilo koga nakon poroda prihvatite. Dovoljno je reci porodjena zena,a kamo li ustaj dojiti dijete,mijenjaj pelene,kuhaj,cisti pa jos i onaj narod kad navali na babine odma treci dan. Ja sam se prvih Dana osjecala fino i odmah skocila,Mama sve galamila da idem lec,treci dan me pokosilo u krevet,mlijeko nadoslo i previse,temp 40 stepeni,narednih 20sam ustajala Samo u wc,Mama Po cijelu noc bila s bebom samo je da meni da doji.

< Poruku je uredio Mir@H -- 3.1.2015 22:38:43 >

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 223
3.1.2015 22:34:15   
mala curica
Nisam znala da je rano da se vidi jeli niskouser posted image
A dosta sam citala kako zene pisu od pocetka trudnoce nisko noseuser posted image

Stvarno sam ja to onako na ogledaku gledajuci skuzila ali nisam obracala paznju.Kontam hajde valjda tako treba,sta ja znam
Dok on danas ne prokomentarisa.
Ajde vidjet cu za koji dan svakako kada budem isla doktoru na kontrolu.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 224
3.1.2015 22:34:24   
bejbibi
A i nema opasnosti ako se nisko nosi,naravno,samo se treba paziti..BEZ OPTERECENJA...... A sasvim.je normalno.da osjecas pokretw nisko jer tek raste bebac... A osjecat cesih vrwmnwom sve vise...ja ih cak i sad osjecam.nisko,kazem ti,imam.osjecaj da ce ruku.il nogi izbacituser posted image tacno iznad stidne kosti.osjetim,znaci skroooooz nisko..a osjecam.i.iznad pupka...ali evo ja sam tek zadnjih swdmicu.mozda pocela.oshecati malo vise.. Sutra aBD ulazimo u 30 sedmicu user posted image
Nista ne brini apsolutno je sve ok;))

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *