RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:09:32)

Majko moja cujeli zivot nekoga trljam i masiram,a mene nimada niko nije izmasirao.Ja i nezz kakav je osjecaj kada te neko masira[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:09:36)

IZVORNA PORUKA: myb@by

Nego cure ne rekoste mi sta bih mogla obuci na svadbu. Sad kad znate moju istoriju kila smislite mi nesto lijepo [sm=smiley1.gif]

Pa neku haljinicu finu, elwgantniju... Stiklice ( ajo.mozes) ili nesto nize :)) fina torbica, frizurica, sminkica, nakit neki i to je to :))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:10:51)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Majko moja cujeli zivot nekoga trljam i masiram,a mene nimada niko nije izmasirao.Ja i nezz kakav je osjecaj kada te neko masira[sm=smiley36.gif]

Neka te tm masira [sm=smiley36.gif] znaju oni to kad hoce hahha

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:11:32)

Nego cure ne rekoste mi sta bih mogla obuci na svadbu. Sad kad znate moju istoriju kila smislite mi nesto lijepo [sm=smiley1.gif]

ja bih isla na crne hlace i crnu tuniku s nekim detaljima ili efektnim nakitom...naravno sminka i frizura treba da prvuce najvise paznje [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:11:44)

A ja bi neke elegantne hlace,trudnicku kosulju(prelijepih ima),na noge sta mozes i u cemu se najbolje osjecas.

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:13:07)

Hvala, nije da se ja nesto cuvam al eto tako... mada nekad opet pomislim da sam ogromna...ja mislim da mi je sve otislo u stomak, ima ga metar ispred mene [sm=smiley36.gif]... vec mi je problem odjeca jer me sve stisne u stomaku, i helanke i trud hlace al izdrazat cu jos malo...[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:13:43)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ehhh sada......pa kada bi svaku muz masirao nebi ni jedna isla na masaze.
Sta oni znaju,pa nemoze se godine skole u par recenica objasniti i da znaju.
Mm nema osjecaja za masazu ,vise me boli,potrudi se ali ja osjetim da to nije ni m od masaze.[sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:14:28)

myb@by: sta god da obuces bit ces naajslaadja... jer si [sm=nosecka.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:16:35)

Mm nema osjecaja za masazu ,vise me boli,potrudi se ali ja osjetim da to nije ni m od masaze.[sm=smiley36.gif]

Ma mislila sam na nesto drugo hahahah [sm=jezicek.gif]

Jedina stvar koja opusta, pricale smo ranije. Haha

Ma salim se, naravno da ne moze profesionalno ko ti sto znas ;)

myb@by -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:19:17)

IZVORNA PORUKA: Dianaa

myb@by: sta god da obuces bit ces naajslaadja... jer si [sm=nosecka.gif]

[sm=smiley31.gif] budem vec nesto skontala. imam neke dvije kombinacije u glavi pa ću nešto izabrati

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:20:20)

A toooooooo,jaooooo jesam............. kao drot kuzim [sm=jezicek.gif]
Uhhjj ne sjedaj mi na muku,cesto sanjam prosle dane i ludovanja gdje srignemo i kako stignemo.Znam se probuditi mokrih gacica [sm=jezicek.gif]
eeeee samo kada se sjetim.........mogubti reci da je to bila masaza kao bombona poslije koje pjevam i samo se smijem(oboje kao da se nadrogiramo lale na cvjetaju iz usiju) [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:21:24)

Ehh zenice jos malo i otvaramo februarsku temu :))) bas me zanima kakav ce redoslijed biti aBd :))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:22:58)

A toooooooo,jaooooo jesam............. kao drot kuzim [sm=jezicek.gif]
Uhhjj ne sjedaj mi na muku,cesto sanjam prosle dane i ludovanja gdje srignemo i kako stignemo.Znam se probuditi mokrih gacica [sm=jezicek.gif]
eeeee samo kada se sjetim.........mogubti reci da je to bila masaza kao bombona poslije koje pjevam i samo se smijem(oboje kao da se nadrogiramo lale na cvjetaju iz usiju) [sm=jezicek.gif]

Ahahahhaa[sm=jezicek.gif]
Pa to i jest najbolja masaza hahahha
Eh sto ste radili radili sada malo pauze kad bebac aBd dodje... Nwce moci bas svugdje [sm=jezicek.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:23:58)

i na kraju svaka ta nazovi masaza koja i mene vise boli zavrsi keksom [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:24:17)

Hahahhahah,skontamo mi uvijek nesto.Mm ima bujnu mastu a ja volim te izazove tako da.... . [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:25:47)

Ma dobro, moze kad bebac spava [sm=smiley36.gif] treba samo ukljuciti mozgalicu heheh

myb@by -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:26:10)

Da li se uopšte smijemo masirati u trudnoći? Meni bi baš jedna masaža godila ali negdje pročitah da nije preporučljivo.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:27:19)

Alman,paaaa nebi mogla bas .....da je njezniji u masazi pa da me "opusti" a poslije neka bude grub [sm=jezicek.gif]

A sada ozbiljno,jednom u zivotu sam izmasirala musko i nilada vise.Samo zene masiram.Nece vise moja ruka na musko tijelo(oooo kakve neprijatne situacije kada mu peskir skoci i krene letati desno-lijevo)

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:27:34)

i kod mene se primjeti kad je pao keks tako da se mi zezamo kaze mm ti kad budes radila djeca u skoli ce uvijek znat kad je prof. imala seks taj dan je posebno nagodna i vesela [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:30:31)

Alman,paaaa nebi mogla bas .....da je njezniji u masazi pa da me "opusti" a poslije neka bude grub [sm=jezicek.gif]

A sada ozbiljno,jednom u zivotu sam izmasirala musko i nilada vise.Samo zene masiram.Nece vise moja ruka na musko tijelo(oooo kakve neprijatne situacije kada mu peskir skoci i krene letati desno-lijevo)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] joj mogu misliti

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:32:50)

Ahahhaha jooj mala c ti me.bas nasmijes hahah [sm=jezicek.gif]...

Hahha alman zar tako [sm=smiley36.gif] eee onda ga redovno.imaj da ne bi djeca keceve fasovala hahhaa...... A kad se sjetim na faxu dodje neki nadr* kan profa i sviju obara,odmah pomislimo na nedostatak keksa[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:33:52)

Da li se uopšte smijemo masirati u trudnoći? Meni bi baš jedna masaža godila ali negdje pročitah da nije preporučljivo.

Nije preporucljivo ko ima rizicnu trudnocu,prosirene vene,visok krvni pritisak.
Kada se trudnica masira mora biti na boku,da se stavi jastucic ispod stomaka i izmedju nogu.
Pokreti nesmiju biti grubi.
Smiju se masirati gornji dio ledja,ruke i noge,osim stopala.Donji dio ledja se ne smije masirati.
Sada treba gledati kome otici .Trudnicu treba masirati prof osoba(u pravom smislu prof.)
Ja u svojoj praksi nisam nikada imala ni ijednu trudnicu.

myb@by -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:36:35)

Nije preporucljivo ko ima rizicnu trudnocu,prosirene vene,visok krvni pritisak.
Kada se trudnica masira mora biti na boku,da se stavi jastucic ispod stomaka i izmedju nogu.
Pokreti nesmiju biti grubi.
Smiju se masirati gornji dio ledja,ruke i noge,osim stopala.Donji dio ledja se ne smije masirati.
Sada treba gledati kome otici .Trudnicu treba masirati prof osoba(u pravom smislu prof.)
Ja u svojoj praksi nisam nikada imala ni ijednu trudnicu.

Vidim da si profesionalac. Ja bi masirala samo gornji dio leđa eventualno ruke, ali imam kontrakcije i pijem terapiju, da li u tom slučaju smijem na masažu?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:39:02)

Znaci nista sad u trudnoci za mene.... Poslije poroda aBd.... Eh zenice j bila tolko pospana i razbudim ae heheh al izgleda sad me hvata opet [sm=zz_sleep.gif]...morat cu vas napustiti... Koja bude poslije 00.00 budna nek otvori temu februar[sm=bravo.gif]

Laku noc drage moje

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (31.1.2015 23:39:17)

Iskreno,ja ti ne bi preporucila.Bolje ne rizikovati,svako tijelo,svaki krvotok drugacije reagiju na masazu pogotovo kada imas kontrakcije.
A ti mozes jos s nekim.se posavjetovati .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 87 [88] 89   Sljedeća stranica >   >>