RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 21:39:02)

pozdrav kako ste kao bebice, mi smo danas nesto bas nenagodni valjda zbog vremena, a i nesto me na desnoj strani u dnu stomaka boli, bas ruzan osjecaj, i kod mene je kolostrum se poceo pojavljivati bas sam maloprije gledala a i svrbe me bradavice uzasno pogotovo kad skinem grudnjak.

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 22:04:32)

Alman pozz i tebi draga, meni to curka od 6-og mjeseca, nekad manje nekad vise, a grudnjak me toliko srkleti da ga nosim samo kad negdje izlazim pa moram [sm=zmeden.gif] bejbibi valjda sve zavisi kako se baba namjesti, pa tamo gdje najvise osjecam udarce negsje kod deanog rebea mislim da su mu tu nogice [sm=smiley36.gif] ali to samo pretpostavljam, inace nemam pojma [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 22:06:15)

Vidim da sam progutala par slova, kako pisem sa mobitela pa nemojte zamjeriti [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 22:24:25)

ma grudnjak dolazi u obzir jedino kad izlazim,i to se poslije moram istusirati jer me uzasno svrbe bradavice, jos uopste nemam izrazene bradavice prvo dijete sam sve dojila preko sikonskih nastavaka ni tada se nisu izvlacile, a po kuci ni ja ne nosim grudnjakbas me smeta[sm=smiley1.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 0:05:31)

Mene ne lupka puno,neznam zašto valjda bi trebalo u 9 da lupa jače, ne znam gdje je nogica gdje glavica kako stupanje prepoznat

Amela83 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 3:01:55)

Pozdrav žene :) Samo da vam mahnem - za 3 sata idem na Gradinu, aBd [sm=smiley1.gif] Držite mi fige... [sm=smiley2.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 5:49:22)

Amela sretno i da sve hairli prodje[sm=bravo.gif]
Javi nam se kada bides u prilica da znamo da ste oboje ok[sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 5:58:25)

Sretno amela [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] da sve prodje kako treba ako Bog da [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 7:59:50)

sretno amela da sve bude hairli[sm=bravo.gif]
Jutro zeneeee[sm=kava.gif] bujrum

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 8:28:55)

Sretno Amela :)))

Jutro zenw, sta je ovo sve nesto ranoranioci hehhe...ja.se nisam.naspavala, mogla.bi.jos al M mi se.probudio i gladna sam

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 8:38:43)

haha bejbibi nisi jedina gladna,ja vec to obavila,ispratila m na posao,sad kahvenisem

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 9:00:30)

Amela, sretno...[sm=bravo.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 9:02:10)

Amela83 nek je hairli, javi nam se uskoro sa lijepim vijestima [sm=smiley1.gif]

Jutro zenicee [sm=smiley1.gif] nisam se ni ja naspavala [sm=smiley36.gif] al hajde sad kad sam ustala nista od vracanja u krevet. I ja mm ispratila na posao, odmah doruckovala [sm=smiley36.gif] danas pravim grasak za rucak nesto nisam odavno.
Mene moja curica udara u rebra, cas jedno cas drugo [sm=smiley36.gif] u zeludac nije jos nikad do sad. Ali hoce nekad i u bubrege [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 9:51:30)

heh cekala sam da vam se prva rose odjavi da se ja prijavim...da ne bude konfuzije [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] nisam na temama u trudnoci bila od 2010-e [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 9:57:00)

rose dobro nam dosla, nije nas nikad viska, moze nam biti samo veselije [sm=smiley36.gif] koja si sedmica trudnoce?

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:08:02)

Dobrodoslica novoj/staroj rose, ugodnu trudnoci i lak porod ti zelimo. I ja sam stara clanica, ali se nisam javljala od 2009 [sm=smiley36.gif].
Sto se tice polozaja, na zadnjem pregledu 31 sedmica dr. je rekao da je beba u SITUS TRANSVERSUS ili ti ga lezi poprijeko, glava ispod desnih rebara nogice ispod lijevih. I rekao da forsiram lezanje na desnom boku kako bi se lakse dama namjestila. Ja je osjetim svugdje, a najcesce ujutro i navece.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:19:35)

sara_mo moja damica je bila na zadnjoj kontroli pravilno okrenuta, glava dolje, nogice gore (to je bila otprilike 28 sedmica) [sm=smiley36.gif] iduce sedmice aBd cemo vidjeti je li ostala tako ili se okrenula, ja je isto osjecam svugdje, najvise ispod desnog rebra i kod lijevog bubrega, tu "damski" zna dobro udariti [sm=smiley36.gif] mm se nekad prepadne kad stavi ruku [sm=smiley36.gif]

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:24:00)

Ma samo nek nas lupaju, odmah mi je obicnije[sm=bravo.gif]. Još uvijek nemam problema sa spavanjem, nekako prati moj bioritam pa spava po noci, srecom. Doduse ja min 3-4 puta ustajem u toku noci do WC-a..... Ludnica. Neko pitao za svrab grudi, narocito bradavica, e ja izludih. Nekad mislim da cu ih odguliti, a iscjedka jos nema. Bude valjda kad bude trebalo.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:44:14)

bit ce mi neobicno kad izadje aBd da nema lupkanja [sm=smiley36.gif] ni ja jos uvijek nemam problema sa spavanjem, cak ni u wc ne trebam nekad i po citavu noc, a ako se budim onda samo jednom i to je to [sm=smiley1.gif] mene jos nista ne svrbi niti imam iscjedak, ali grudnjak ne podnosim, srklet me hvata i cim dodjem kuci skidam ga [sm=smiley36.gif]

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:46:17)

Ma moram ga nositi, cijenjene su bas narasle, bojim se da cu ih nakon ovog poroda moci utrpati u gace, da prostis....[sm=zmeden.gif]

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:49:33)

Jutro zene ! Amela sretno draga [sm=smiley1.gif] Novoj Rose zelim ugodnu trudnocu. Ja sam ustala u pola devet mm napeavila kafu ja je u trudnoci nepijem polje i mali ustao odma hoce i dorucak tako da smo obavili i to mm ode u firmu a ja opet u krevet nesto sam sva teska

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:54:32)

[sm=smiley36.gif] sara_mo bas me nasmija, ja ih srecom nisam skoro ni imala prije trudnoce pa mi sad neobicno [sm=smiley36.gif] samo se zagledam kad god se idem kupati [sm=smiley36.gif]

Amanni ma odmaraj, sta te briga [sm=smiley1.gif] ne godi ni meni puno kafe otkako sam trudna, cak je prva 3 mjeseca nisam mogla ni okusiti, sve napravim pa prospem, a sad jednu ujutro i bude sasvim dovoljno za citav dan. A i to vise zbog mm jer bez kafe ne ide na posao.

Aleah -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:56:53)

Zdravo trudnice!
redovno vas citam iako nisam ucestvovala..,a clan sam vec nekoliko godina.

Danas smo okruglo 10 punih sedmica[sm=bravo.gif]
Prosle godine sam nazalost izgubila bebu u 17. Sedmici, razlog nepoznat (srculence malo prestalo kucati), pa sada mozete misliti u kakvom sam strahu svaki dan.

Imam jednu kcerkicu od 3,5 godine iz prve trudnoce, skolske, sve po ps-u, pa se nadam akoBogda da ce ovaj put biti dobro. Zasada je sve ok, muce me doduse mucnine, ne mogu nista da jedem, povracam, pa sam smrsala ali kazu da je to ok i da ne trebam brinuti.

Radujem se caskanju sa vama u ocekivanju [sm=duda.gif]

Termin mi je aBd 26.8[sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:58:12)

Helloooooo....di ste,kako ste?
Ja sada doruckovaka,a crijeva i dalje krce [sm=zmeden.gif]
Nego htjedoh vas pitati sta vi pijete od vitamina?
Ja pijem Pronata Elevit od pocetka trudnoce,ali nesto kontam nema u njemu Omega 3 masne kiseline.Dali da naknadno kupim Omaga 3?
Citala sam da je bas ta masna kiselina vazna u trudnoci.

sara_mo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (29.1.2015 10:58:42)

Ne pijem ni ja puno kafe, samo onu jutarnju sto moram da izbjegnem glavobolju. Prestala sam pusiti pa mi je kafa bas bezveze bez cigare. Ali vratim se ja starim porocima, cim se steknu uslovi. A svakako nije dobro ni puno kafe u trudnoci.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>