RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:38:30)

uh meni odmah padnu na pamet muke kad sam prvi put taj vosak kupila [sm=smiley36.gif] evo vec sam se pocela znojiti [sm=smiley36.gif] sreca moja da sam samo cupala po nogama, imam osjecaj da bih ostala bez gospodjice da sam i na njoj probala [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:39:03)

IZVORNA PORUKA: AzraB

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] mi trudnice stvarno nismo normalne, pocela sam plakati od smijeha hahahahah

bejbibi bilo bi dobro kad bismo imale spisak sta da pravimo svaki dan, al ovako ja svog mm kad pitam sta cemo, samo dobijem odgovor napravi sta hoces hahahahah, i 100 puta mamu spomenem dok sam bila kod nje da sam joj to isto govorila. Sad znam kako joj je [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif] onda se ne moras ni kupati, al ljepota kad covjek mirise i kad je gladak [sm=smiley36.gif]

Jooj isto ovo za mm hahha....ajj kako me nekad naljuti stim... Meni lakse da kaze sta hoce i da napravim to nego da ja smisljam.... I ja tako za mamu [sm=smiley36.gif]sad je razumijem....

Ja se volim kupat stalno bi visila u kupatilu hehhe al ovo sad mi bas predstavlja problem... Jos malo aBd [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:41:25)

Uh suti, i ja sam noge samo triput u zivotu tako.. Ne smijem,boooooliii[sm=smiley36.gif]....a kamoli epilatorom haaaa, umrla bih [sm=smiley36.gif]...al jesam ispod pazuha voskom i vjeruj manje me boli nego noge [sm=smiley36.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:44:14)

Amanni svaka ti cast, ti si bas vrijedna...joj sad se i meni jede zeljanica a ne ovaj moj buckuris...
Sta cu kad moram sve nesto brzinski ...jos je i dobro da smijem bilo sta raditi...samo se nadam da me poslije sljedeceg pregleda nece strpati u bolnicu na lezanje a onda sam nadrljala...

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:44:53)

Hehehe Bejbibi da si blize pozvala bi te na zeljanicu[sm=smiley1.gif] Moj mali je voli a juce nadjem fin svjez spinat i kupim . A trudim se da se Sto vise krecem kazu lakse se porodis nego kad lezis . Vi pricate o tim kremicama za depilaciju ja ih nekoristim zivio bic hehehe nekako mi snjim najlakse ili je to stvar navike

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:45:09)

bejbibi jos malo pa cemo se smijati sta smo sve radile u trudnoci [sm=smiley36.gif] jos sam svakako smotana u zadnje vrijeme, sve mi ispada i svasta prosipam, hB nisam jos nista zapalila (pogotovo u kuhinji) [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:45:46)

Evo inja gotova sa sredzivanjem i kupanjem i sada jedem vocni jogurt.
Ja bicom gospodzicu i ispod pazuha,a noge i prepone sa epilatorom cupam.
Epilator vec godinama koristim tako da sam navikla i mene ne boli,pa ni sada u trudnoci.Jeste da mi je sada sve teue i teze saginjati se i glesati hocu li sve potrfiti,ali isplati se.
Kada sredim epilatorom sigurno sam po 15 dana rahat.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:47:06)

Amanni ja mislim da je sve to stvar navike, ja sam davno bila odustala od tih kremica, najvise iz razloga sto smrde i sto im treba vjecnost da pocnu djelovati [sm=smiley36.gif]

sad se i meni jede ta zeljanica [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:48:55)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Evo inja gotova sa sredzivanjem i kupanjem i sada jedem vocni jogurt.
Ja bicom gospodzicu i ispod pazuha,a noge i prepone sa epilatorom cupam.
Epilator vec godinama koristim tako da sam navikla i mene ne boli,pa ni sada u trudnoci.Jeste da mi je sada sve teue i teze saginjati se i glesati hocu li sve potrfiti,ali isplati se.
Kada sredim epilatorom sigurno sam po 15 dana rahat.

[sm=bravo.gif] za sredjivanje [sm=smiley36.gif] i ja sam poslije kupanja odmah navalila da jedem, ko ce cekati dok dodje mm s posla do 17h bih ogladnila 100 puta [sm=smiley36.gif]

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:50:09)

Nö idea potpuno te razumijem pisala Sam ovdje da sam u prvoj trudnoci od pocetka 8 mj morala strogo mirovat sve mije bilo zabranjeno u Tom periodu sam se bas udebljala puno od dosade sam samo mislila sta cu pojest [sm=smiley1.gif] draga znam da je tesko izdrzati ali za nase mrvice nema sta mi mame nemozemo.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:51:45)

Hehehehe ovo sa zeljanicom ce biti kao nekidan sa pitom od jabuka

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:52:16)

nemojte o jelima molim vassss [sm=smiley36.gif] sad bi vola pojela kad vas citam a inace samo zvacem nesto,ne gine mi stoja do poroda[sm=smiley36.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:55:55)

Ja se ne usudjujem vise koristiti epilator zato sto sam sebi uvrtila u glavu da sam prokrvarila onda zbog tog napora sa epilatorom pa sad brijem i noge i sve ostalo...
a isto sam se bila godinama navikla na njega...
Ima u DM neka rukavica za depilaciju i probala sam je na nogama i zadovoljna bila ali ne znam kako bih na nekom neravnom ili cupavijem dijelu sa njom pa sam odustala jer jecpreskupa samo za noge...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 14:56:59)

Amanni da sam blize ja bi se sama pozvala [sm=jezicek.gif]..hvala ti, isto.ko da sam je vec pojela hehhewh... Al ipak cu je morati pravit sad kad mi je u glavi hahaha....

Azra bas me nasmija[sm=smiley36.gif] i ja sam bas smotana sad nesto cc, ne znam sta je ovo... Stvarno je ova trudnoca drugo stanje [sm=smiley36.gif]

Mala c jesil se sredila [sm=smiley36.gif]haj sa srecom nek je..... Ja kad se sredim ko da sam se porodila posline, laksom se osjecam hahhahaa... Mislim inace poslije kupanja bas se fino osjecam... Naravno.izuzev ovog sredjivanja kad se zadisem ko da sam kopala al.nejse[sm=smiley36.gif]....

No.idea draga odmaraj sto vise... Bogami ja kad sam ono strogo mirovala nista nisam kuhala apsolutno.. Il mm nesto brzinski napravi il narucimo.. A sto kaze Amanni, sve mi istrpimo zbog nase drage djecw :))) bas je to mocan osjecaj :)) sad raxumijem svoju mamu ahh

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:02:44)

Uh ja epilator ne mogu smislit..jednom sam samo probala na nogama milimetar i rekla nikad vise[sm=smiley36.gif] to boli.ko da ti neko dusu cupa hahah...al sve je navika naravno... Al vosak i epilator definitivno jesu zakon jer si onda min 10 dana rahat.... A bricem svaki drugi dan ja moram ako hocu da budem sva glatka[sm=smiley36.gif] al najlakse mi tako, pogotovo sad u trudnoci...

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:10:43)

opet me tablet zeza...odoh probati sta sam napravila pa da zovem mm da donese nesto kad podje kuci...a zeljanica mi se prividja koliko mi se jede...pozdravljam vas i javicu se kad mognem

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:14:45)

Vidim pricate o depilaciji... uh bolna tema [sm=smiley36.gif]
Ja sam prije nekoliko godina masakr napravila na nogama od epilatora... tolike sam podlive dobila, a poslije urasle dlake... grrr... to ljeto nisam mogla obuci nista kratko, koliko su mi noge bile sarene. Probala sam i kreme i svasta nesto, al nekako mi najzdraviji bic, mada je najkrace traje... Dok vam je stomak velik, samo muzeve uposlite, ma kakva kozmeticarka kako je uredno poslije hihhiiiiiii....[sm=smiley1.gif]

Kad ste se vec dotakle koze, kako stojite sa strijama? Cime se borite protiv njih?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:28:29)

Ah strije hihi..i ja sam to neki dan.htjela pitati i zaboravim :)).... Ja imam strije po nogama, tj butovima al.jos od prve trudnoce bas su mi isarane fuj :(( a po stomaku skroz maaaloo ni ne primjeti se jer je.po.dnu.stomaka... A mislim da nema.spasa od njih, to je.mozda i.genetski,ne znam al od tolikog radtezanja koze mislim da svaka to.ima [sm=smiley36.gif] ja se sad mazem nekom krwmom iz dm,baleina nwka.. Cisto da bude masno, a sad ne znam dal ima neka da bas pomaze... Mislim da treba puno tekucine da je koza hidratantna i eto malkice se mazati kremicama da bude vlazna koza...

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:28:59)

sto se tice depiliranja, bic je zakon, ostalo ili boli ili pecka [sm=smiley36.gif]
za rucak, spageti bolognese, mada bih i ja zeljanice, zapravo bilo kakve pite [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
a strije??? ja do prije 7 dana nisam imala nista (sada samo 2 linije male na dnu stomaka), mazala bademovo ulje, krema i hipp mama ulje... i zadovoljna sam sa rezultatima... obzirom da imam jos vremena do poroda (danas usla u 37. sedmicu) strah me da sad ne ispuca skrooooz al sta cu... najbitniji je ovaj zivot u nama [sm=bravo.gif][sm=duda.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:33:22)

Pravnice i meni su urastale dlake i bile su mi noge bukvalno sarene,dok nisam saznala zasto.
Pri svakom kupanju mrezicom dobro istrljati noge da se povrsinski odumrli dio koze skine,jer on neda dlaki da izadje na povrsinu i samo je vrati ispod koze
Kako sam tako probala nisu mi vise nikada urastele.Nezz ja bez epitaora ne mogu,jedan mi bio crk'o i odmah sam drugi kupila.

No idea,odmaraj sto vise i javi nam se kada god mozes,mazi pupu.

Bejbibi,bas se covhek osjeca lakse kada se okupa a pogotovo kada se malo picne [sm=smiley36.gif]
Sama sam sebi sada simpa [sm=smiley36.gif]
Ja napravila supicu od po rca i sada cu staviti meso da se pece.

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:34:17)

Ja do osmog mjeseca nisam imala ni jednu.. mazala od pocetka sa kremom Pregnacare... meni je bila super, al onda je nigdje vise nisam mogla naci da kupim... pa sam presla na neku iz DM-a Babylove... krema i ulje, a onda u apoteci kupim neki melem... imam strije samo u bikini zoni... ne mnogo, mozda ukupno deset_ak i ne bas velikih... uhh... al neka, kad se sjetim da cu biti majka, ne opterecujem se [sm=smiley1.gif]

Dianaa, u istoj smo sedmici... ako si u Sa, mozda se i sretnemo [sm=smiley36.gif]

Mala curice, ne znam bil se vise usudila... strah me onih podliva... godina mi je trebala da mi se koza vrati u normalu. Mozda mi je osjetljiva... ko zna.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:41:19)

Ma sta cete se opterecivati stim,sve je to normalna pojava ovog stanja :)) mislim da muzevi treba da vole svaku tu striju na nasim tijelima obzirom da smo mi te koje nosimo njihove potomke u nasim pupama... Nije to mala stvar :)) moj ni ne primjecuje to hahha... A sinoc mi reko da sam.mu slatka ovako fino popunjena na licu jer sam uvijek.mrsava u licu i goenji dio hwhhee

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:42:57)

Bravo za tm [sm=bravo.gif]
Naravno... trebaju biti ponosni. Evo moj upravo stigao i idem da rucamo... Pisem vam poslije, opet..

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:47:51)

mene nema malo vi se bas raspisale hahahaha

ne znam koja je od vas pitala za strije, ja ih nemam nikako iako sam dogurala do 30-te sedmice. Na pocetku mi je snaha preporucila da ne kupujem kremice protiv strija nego da se pocnem na vrijeme mazati bilo kojom kremom za tijelo koja u sebi sadrzi shea puter. To joj je preporucila zena koja vodi tecaj za trudnice na koji je ona isla.
Mada bez obzira na mazanje, kazu da i genetika ima svoje, pa neko ni s najboljim kremama ne uspije da ih sprijeci.

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (28.1.2015 15:56:39)

Dobre ste,mene muž depilira ja ne vidim ništa dole hahahha mada ne mogu stalno opet se sva crveno neugodno mi ako trebam na porod ono šuma dole,Šta ću nije do mene,u 9 sam mjesecu bebu ne osjećam kao prije malo nešto me luka al ništa puno,što li? Vi već ručak pravila kod mene se samo večera pravi,muž kasno sa posla tako da smo skupa na večeri, nemam radi koga ručak spremat

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>