bebaa -> RE: VICEVI (19.2.2013 23:43:35)
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica Službeni glasnik advokata iz Masačusetsa objavio je 20-ak autentičnih pitanja postavljenih svedocima tokom sudskih rasprava. Evo šta su pitali američki advokati: • Kažite nam doktore, je li istina da kad čovek umre u snu, toga nije svestan do ujutro? • Vaš najmlađi sin, 21-godišnjak, koliko je on star? • Jeste li bili prisutni kada su vas fotografisali? • Da li ste bili sami ili nije bilo nikoga? • Da li ste vi ili vaš mlađi brat ubijeni u ratu? • Da li vas je ubio? • Koliko su vozila bila udaljena u trenutku sudara? • Bili ste tamo dok niste otišli, jel' tako? • Koliko puta ste izvršavali samoubistvo? • Dakle beba je začeta 8. avgusta? • Da. • A šta ste vi radili u tom trenutku? • Ona ima troje dece, zar ne? • Da. • Koliko je dečaka? • Nijedan. • A devojčica? • Kažete da stepenice vode dole u podrum? • Da. • A, može li se tim stepenicama popeti gore? • Gospodine Slateri, bili ste na prilično dugom medenom mesecu, zar niste? • Jeste, boravio sam u Evropi, gospodine. • A, jeste li sa sobom poveli mladu? • Kako se završio vaš prvi brak? • Smrću. • A, čijom smrću? • Kako bi ste opisali tu osobu? • Bila je srednjeg rasta, sa bradom. • Jel' to bio muškarac ili žena? • Doktore, koliko ste obdukcija obavili na mrtvacima? • Sve moje obdukcije obavljam na mrtvacima. • Svi vaši odgovori moraju biti usmeni, razumete? U koju ste školu išli? • Usmenu. • Sećate li se koliko je bilo sati kada ste pregledali telo? • Autopsija je započeta oko pola devet ujutro. • A, gospodin Denington je u to doba bio mrtav? • Ne, sedeo je na obdukcijskom stolu i čudio se zbog čega mu treba autopsija. • Da li ste kvalifikovani da date uzorak mokraće? • Kvalifikovan sam od malih nogu. • Doktore, pre nego što ste pristupili autopsiji, jeste li proverili puls? • Ne. • Jeste li proverili krvni pritisak? • Ne. • Jeste li proverili disanje? • Ne. • Dakle, moguće je da je pacijent još bio živ kada ste otpočeli autopsiju? • Nije moguće. • Kako možete biti tako sigurni, doktore? • Zato što je njegov mozak bio u tegli sa formalinom na mom stolu. • Ali, zar nije moguće da je pacijent i pored toga ipak bio živ? • Moguće je da je živ, i da sanas negde bavi advokaturom [sm=jezicek.gif][sm=smiley19.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|