Amanni
|
Pozdrav svim trudnicama, po prvi put se javljam a odavno vas citam . Ja sam u 31 sedmici i ocekujem ako Bgd. djevojcicu ovo mije druga trudnoca imam sina od 2,5 god. Imam jedno pitanje za vas dali neka od vas ima ili je imala problem sa zeljezom? Ja u prvoj trudnoci nisam imala i sad u 31 sedmici se pojavio taj problem dobila sam tablete za zeljezo koje uzimam prije jela ujotro ali ih tesko podnosim stomak me pocne boljeti od nji. Ismail neka od vas neki prirodni lijek da zna ? IZVORNA PORUKA: loptica7 Dobro jutro svima! Čestitam svima na lijepim i urednim kontrolama. Marinčii možda on samo čeka da pođu trudovi, da ne forsira, jer ako ti je plodna voda ok, neće se žuriti, jer nema potrebe. Iako je beba na zadak, neće forsirati porod do zadnje, a termin ti još nije prošao. To za plaćanje cr ne znam, ali kako sam čula neće oni da uzmu pare ranije, jer to smatraju mitom, a poslije poroda na cr ili prirodno, ako im daš, tretiraju to kao zahvalu. Sve je to bez veze, jer svi mi osjećamo da im moramo dati, a s druge strane sami smo krivi, jer ih je to sam narod naučio, od naših baka i djedova, pa sve do danas. Žalosno, a još je gore kad se pojavi dr koji te ne želi ni pogledati prije nego mu platiš. Ima ih svakakvih, a da im nije drago uzet pare, je svima, vrlo ih je malo koji to odbiju. Kratko ću za vakcine, ja sam svojih oboje cijepila, sve do sada. Curica je primila i školsku, a dečka ta ide iduće godine. Ovo ću isto cijepiti, a uvijek nam je Boga na pomoć, o bilo čemu da se radi. Ne možeš biti pametan što napraviti, ali to je na nama roditeljima da odlučiš. Možemo razgovarati šta je tko napravio, ali ja prva ne bih nikoga savjetovala što da napravi, jer i sama se uvijek dvoumim. P.s. slike su prekrasne.
|