scarlett
|
Večer ženice, kako ste? Nigdje nikog, a meni se ne spava Kao prvo da čestitam ANDY od Draga eto i ti dočeka svog bebana živog i zdravog i nadam se da će to uvijek tako biti. Nadam se da se nisi mnogo napatila na porodu, sad se samo mazite i uživajte. Bejbibi, jel to onaj napitak kad se šećer uprži pa dodaš mlijeko, ako je, dobro pazi, ja sam ga pravila prije nekih 10tak dana i šećer mi je prsnuo kada sam počela doljevati mlijeko, to mi se nikad ranije nije desilo, vjerovatno sam malo požurila, svu me je isprskalo, al nije bilo ništa strašno osim na kažiprstu, tu mi se velik komad šećera zalijepio i ja ga pod vodom odvojila, izašlo prvo ono kao žulj, a kasnije se naopravila jako duboka rana, toliko je boljelo, a nemaš šta vidjeti i evo još uvijek me zateže i nije sasvim zaraslo. Inače i nama to jako dobro pomaže i uvijek pravimo. MOja sveki pravi s vodom i doda još i limuna u to, a it o je dobra kombinacija. Mjesečeva pratiljo, ja se pitam što nam se ne javljaš, javi se češće, vjerujem da će s iscjetkom biti sve ok, jer ako je smeđkasto, to obično nije neki problem, ali ja bih se svakako javila doktoru. Drage žene ja preksinoć nakon onakvog dana, padanj a u nesvjest, obilaska doktora itd. konačno kad sam se navečer smirila i ovdje javila u tom periodu sam osjetila prvi put bebu onako baš baš jako. Baš sam bila uzbuđena, jer sam očekivala da ću je i prije osjetiti i onda bi baš konkretno. Sjedila ovdje s vama se dopisivala i časkala s mužem i moradoh u toalet i tamo prokrvarim, ostave me u bolnici preko noći, urade nalaze rezultati isti kao i dan prije. Na prijemu su me pregledali i rekli da vide kontrakcije, kojih ni na jednom pregledu do tada nije bilo. Ja imam problema s astolicom, pa sam možda i zbog napona prokrvarila. Niko mi to nije znao reći, šta je tačno razlog, ali sve je hvala Bogu prošlo ok i otpustili su me jučer popodne, rekli da mirujem i tako to. Ja se evo stalno osjećam malaksalom i iscrpljenom, postaje mi sve gore, evo radim na popravljanju krvne slike, al to ide tako sporo ne znam šta da radim. Da li da kupim totemu, ide li to u trudnoći Znam da kažu da je grozna, al meni se čini da bi mi trebala koja doza infuzije da se malo popravim , ovako ne mogu da funkcionišem normalno. Da li od infuzije bude bolje samo kad se tek primi il mi stvarno može malo popraviti stanje, da odem možda do dr. opće prakse i pitam, ili je to glupo?