Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 13:42:57
Andy_Bec23
Jeste ;) hvala dragom Bogu svevisnjem... U 10:22 se rodio moj sin ... 3333 grama i 53 dug :) nakon 9 sati bolova uzela sam pda ali drage moje oni iskljuce pda na kraju... Tak da nist ni od toga ;)
Ljubim vas sve javim se
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 13:46:57
grozđe
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Jeste ;) hvala dragom Bogu svevisnjem... U 10:22 se rodio moj sin ... 3333 grama i 53 dug :) nakon 9 sati bolova uzela sam pda ali drage moje oni iskljuce pda na kraju... Tak da nist ni od toga ;)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 13:57:31
9months
Ljubim vas sve javim se
Čestitam Andy Da ti je dugo živ i zdrav a ti da mi se brzo oporaviš. Baš mi je drago zbog vas
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 13:59:21
kokouli
Ljubim vas sve javim se
mila cestitam sve najbolje tebi i sincicu da je ziv i zdrav puno godina .
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 17:10:10
rose 87
andy,sve najbolje tvojoj maloj porodici,da nam se brzo oporavis a da ima dug i sretan zivot dali nam je marincii izisla iz bolnice,nadam se da se barem malo oporavila i ona i vanchii nasa,gdje nam je milenium nije se dugo javila
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 20:51:10
loptica7
Dobra večer trudnice. Hm... nigdje nikoga, kao da se prazni ova tema.
Super za Andy, bebica u rukama što je najbitnije, sve prošlo ok hB.
Kako ste vi ostale? Od Marinči i Vanje ni glasa!
Mene dečko toliko gura u prepone da vrištim. Ovo kao da mi je prva trudnoća, a ne 3., sve drugačije. Vjerovatno me dirne u živac, ali me boli više nego trudovi. Ponekad ne mogu da stojim na nogama.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 22:15:34
unchy
Loptice jest bas su se nesto umirili, eto sad smo ja i ti na redu. Ja nemam nikakvih simptoma, nists me ne boli, osim kad me beba pocne lupati, vrti se ko prava, sva mw rebra bole. Joj jedva cekam cetvrtak da vidim kad cemo.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 22:59:43
bejbibi
Heej zenice evo mene....ma joj citav dan deveram sa ovim mojim djetetom,i nas uhvatio virus M mi je bolestan..ima sad i temperaturu :( nije visoka puno i on skace nije malaksal,ali crvene su mu oci i suzne i nos mu cori a ne zna.puhat da ga ocistimo pa svako malo briskaj a vec mu se jadan zacrvenuo :(.... Sinoc nismo skoro nikako spavali ni ka ni on,stalno se budio zbog nosa a veceras ce nam osto biti plus temp :(... I kasljuca pomalo...dosad mu nisam nosta davala ali pred spavanje cu mu staviti cepic paracetamol i kapi za nos operil za djecu...a bas je cmizdrav kad je bolestan,ne da se dirat.... Sta preporucijete???
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 23:03:33
milenium
IZVORNA PORUKA: rose 87
andy,sve najbolje tvojoj maloj porodici,da nam se brzo oporavis a da ima dug i sretan zivot dali nam je marincii izisla iz bolnice,nadam se da se barem malo oporavila i ona i vanchii nasa,gdje nam je milenium nije se dugo javila
večer ženice,mene uhvatila trta jer nemam ništa spremno a mogu rodit svaki čas.vidim amani piše ništa nije pripremila a rodit će za dva mj.draga amani ja mogu svaki čas niti sam pripremila niti ispeglala,ovih dana kitili jelku,čistila kuću,spremala,kontam nek je to spremno a torbu ću lako ponijet .svakako sam i na prva dva poroda torbu tek namirivala kad mi je pukao vodenjak
uđoh baš da vidim šta nam je sa andi kad ona rodila.draga andi čestitam ,nek ti je živ i zdrav a tebi što brži oporavak rekla sam ja da ćeš se ti porodit u kuhinji...nisi se porodila u njoj al eto pukao ti vodenjak dok si pravila vanilin kiflice jesi ih uspjela dovršit ili su izgorile sad uživaj s bebicom i mužem,mazite se pazite,imaš sad jednu malu obitelj i čuvaj je
rose,marinci mi je pisala da je kod kuće,čini mi se da je bio peti dan nakon cr kad su izišli kući. danas joj nisam slala poruka,neugodno mi ženu smarat,znam kako je kad rodiš ,svi zovu,i poruka milijun a ti oko bebe,gosti dolaze...
vanchi draga,scarlet ti je sve divno objasnila,ja se slažem u potpunosti s njom.samo slušaj doktore. a ni mi ovamo ne dajemo bebi čaj ni vodu prije 6 mj ili eventualno 4 mj ako je beba na ad. to su prije radile naše bake a danas je sve nekako drugačije(nadam se i bolje)
tiru tiru draga čestitam i tebi ,nisam ni na rr na fb grupi odavno bila pa nisam ni upratila,nadam se da je sve dobro prošlo. ime je predivno,to sam ti već rekla
< Poruku je uredio milenium -- 16.12.2014 23:04:42 >
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 23:08:48
milenium
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Heej zenice evo mene....ma joj citav dan deveram sa ovim mojim djetetom,i nas uhvatio virus M mi je bolestan..ima sad i temperaturu :( nije visoka puno i on skace nije malaksal,ali crvene su mu oci i suzne i nos mu cori a ne zna.puhat da ga ocistimo pa svako malo briskaj a vec mu se jadan zacrvenuo :(.... Sinoc nismo skoro nikako spavali ni ka ni on,stalno se budio zbog nosa a veceras ce nam osto biti plus temp :(... I kasljuca pomalo...dosad mu nisam nosta davala ali pred spavanje cu mu staviti cepic paracetamol i kapi za nos operil za djecu...a bas je cmizdrav kad je bolestan,ne da se dirat.... Sta preporucijete???
bejbibi prije par dana sam ja ovo uradila(isto čula od nekih ženica),ogulit i raskrižit luk onaj crveni tj crni ili kapulu,kako hoćeš, na pola i ostavit ga u sobu blizu bebine glave,npr na noćni ormarić. otčepi nos pa bebi iziđe sekret. ali kod mene bio baš neki žestok luk,suze sam lila,možda ga nisam dovoljno oprala
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 16.12.2014 23:48:20
milenium
mm htio pobjeći iz sobe,a meni nije smetalo,jedino kad se baš baš približim.al kontam tisuće žena preporučuje baš to pa idem i ja sad da probam. a kažu dobar je sljezov čaj.dobar i za piti a dobar je i ukapati za u nos al napravit za nosa na gusto.par komadića potopit s malo vode i nek odstoji par sati dok ne bude kao med i to ukapat. ja sam radila ovo s lukom jer moji nisu htjeli pit čaj,neće ga ni pod razno.samo džaba pravila i bacala.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 7:48:59
bejbibi
Evo mene :( nenaspavana..iako smo kolko tolko spavali ( racunajuci da smo zaspali u 1.30 a ustali u 6.30:(().... Sad je M probudio jak kasalj i to ga tjeralo na povracanje,mada nije nesto ni povratio,al. Izbacio slajm..neka, dobro je to.....to sa lukom cu probati veceras ( nestalo mi pa moram kupiti)... Mada cu ga danas viditi doktoru na pregled da ja budem mirna...i ja sam citala za sljeziv caj..doduse bas sinoc nasla neke tekstove,tako o raznim cajevima...pa cu ih danas sve kupiti i pravit...pokusat cu prvo tako a ako ne ide onda cu dati sirup,a bas ne volim te lijekove ali eto kad je M u pitanju uvijek dajem da ga sto prije prodje :(... Bas je razdrazljiv kad je bolestan.ne trpi curenje nosa pa vristi kad mu brisem :(....... Evo sad je opet zaspao.....
ANDY draga ne odustaj od dojenja,pribaj na sve nacine...ako treba neka visi na sisi :)... Tako sam ja sa M... Kad se rodio,pogotovo prvi dan on je citavih 24 sata dojio,doduse vukao nesto ali slabo bilo...sjecam se da mi je trebalo oko sedmicu + da mi nadodje mlijeko......al sam puno jela [ na zor), pila tekucine itd.....i jako je bitno da fino uhvati dojku,i radi tebe i radi bebe...mora uhvatiti citavu aerolu,znaci sve ono smedje da ima u ustima,ne samo bradavicu ( mada vjerujem da su ti to vec sve pokazali babice ;)))..... Nemoj se nervirati i brinuti,vec polako..treba strpljenja....sretno draga
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 8:14:40
bejbibi
Zbog ugodna i blaga okusa, najpogodniji čajevi za djecu jesu crni sljez (cvijet), bazga (cvijet) i lipa. Dovoljno je dvije jušne žlice jednog čaja ili koju kombinaciju navedenih čajeva preliti s 2,5 dl proključale vode i ostaviti poklopljeno deset_ak minuta.
Procijediti i piti toplo, uz dodatak meda, tri puta na dan, svaki put svježe kako bi se iskoristili svi ljekoviti sastojci iz biljke. Med dodati u mlak čaj, nikada u vruć jer se tada teško probavlja i proizvodi toksine. Ovi čajevi, osim što potiču znojenje i smiruju sluznicu, imaju i antibakterijska i protuupalna svojstva
Čaj od korijena bijelog sljeza Korijen bijelog sljeza prepun je sluzi koja ublaava upalu sluznice i vrlo brzo djeluje kod suhog i dugotrajnog kalja. Mnogi ljudi kuhaju ovaj čaj, no na taj se način izgubi svaka ljekovitost! Pravilan je način pripreme ovog čaja sljedeći: Dvije lice korijena bijelog sljeza preliti s 2,5 dl mlake ili hladne vode te ostaviti tako barem jedan sat, idealno dva sata, kako bi se stvorilo dovoljno sluzi. Nakon toga malo zagrijati (kako čaj ne bi bio hladan), dodati malo meda i piti tri puta na dan. Praktično je odjednom napraviti veću količinu za cijeli dan. S čajem od korijena bijelog sljeza moete također ispirati nos kapaljkom ili sprejalicom, 1-2 kapi tri puta na dan. Ovaj je recept vrlo djelotvoran kod začepljenosti nosa, a dovoljno je blag da se smije primijeniti i na bebama.
Evo mesto za sve mame koje se bore sa prehladama i koje zele prirodnim putem to rijesiti kod djece ;)
< Poruku je uredio bejbibi -- 17.12.2014 8:17:09 >
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 8:31:38
Andy_Bec23
Moj D spava ko pravi... Bas sam zadovoljna. Stavila sam mu dudu sada pa cekam vizitu da vidim sa doktorom... Jutros ga prvi puta presvukla trebalo mi je 20 minuta ... Dusa moja smrzo se bio ;) a imo je neku crnu ljepljivu stolicu , ja se uplasila kaze sestra to normalno ta prva jer to je rest od plodne vode ;)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 9:03:20
almondray
Milenium draga nisu izgoriöe taman sam ugasila da cu ih izvadit iz sporeta ;)
Ova moja beba sisa rukicu memam nista mlijeka ;( bas mi zao
Dođoh da vidim ima li šta novoga i ovo mi upade u oči.I to za spavanje bebe. I moj je prvi dan prespavao onda me babica naružila jer ga moraš razbuditi i nahraniti, inače će požutiti i izgubiti puno na kilaži,a to znači ostajanje u bolnici duže.
De molim te poslušaj me dobro....... mlijeka u početku ima par kapljica, kod svakog je isto, žuto je , skoro narandžasto, zove se kolostrum , to ti je vakcina protiv mnogih bolesti , nemoj da je potraćiš. Daj mu da sisa često, pa i svakih15min. Mlijeko nadođe tek 7-10 dana posle poroda, tad se čuvaj da te ne uhvati zima i dobiješ temp.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 9:55:53
marseljeza
Mi smo jučer bili na pregledu, 30 sedmica i bebica se još nije okrenula, valjda će se okrenuti ulaskom u 9 mjesec :) Nego, meni bole prsti od ruka ko da sam se nabila na loptu, znači ne mogu ih saviti. Sa spavanjem sam se pozdravila, ne mogu nikako da se namjestim a i kad se namjestim vruće mi je. Svima nešto hladno oko mene, a ja gorim :D
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 17.12.2014 10:13:17
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: marseljeza
Mi smo jučer bili na pregledu, 30 sedmica i bebica se još nije okrenula, valjda će se okrenuti ulaskom u 9 mjesec :) Nego, meni bole prsti od ruka ko da sam se nabila na loptu, znači ne mogu ih saviti. Sa spavanjem sam se pozdravila, ne mogu nikako da se namjestim a i kad se namjestim vruće mi je. Svima nešto hladno oko mene, a ja gorim :D
Ima jos vremena. Kod nas bi ti vec prognozirali da nosis djevojcicu.