RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 19:25:26)

MORENAA neka samo lupka ,uzivaj .Meni nekad bas budu neugodni udarci al sigurna sam da ce mi faliti brzo...
VANCHII a kako odrede polozaj bebe bez uzv?
ANDY svasta je moguce al ja mislim da ti neces jos,menenkad uhvati proljev obicno me stomak boli bas ko kada trebam dobiti tako da to nista ne znaci...

Vanja88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 19:32:59)

Marinci.... vjerovatno pipanjem. Ako je iskusan ginekolog vjerovatno ume to... Meni tacno rukom pokaze gdje glava nogice i ostalo. Pogledacu na intrnetu za zrelost posteljice na eng cisto da vidim sta pise za to ovdje hihi

Vanja88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 19:42:45)

hmmmmmm nista posebno nisam mogla naci za stepen zrelosti. Samo da se time odredjuje rad pluca bebe i starost bebe.
Bas cu da ga sutra pitam...stariji je on dr sigurno o tome mora nesto znati.
Bas me trema za sutra.....valjda nece pritisak skociti opet [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 19:45:05)

Vamchi bit ce sve ok nebrini se:)

Mene boli tu i tamo ... I neki cudan osjecaj dole...

Vanja88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:01:50)

jel pritisak dole?
ili kao da si izvukla misic grc u gospodji?[sm=smiley36.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:01:59)

VANCHII ajde bas ga pitaj da vidimo sta ce reci..
Ma da doktori to trebaju znati i bez uzv ,mada ovi nasi nece da se misle lakse im curnit na uzv...
ANDY bit ce to ok,sigurno se bebica spusta otuda ti bolovi nw sekiraj se

Vanja88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:08:48)

bezveze je meni sto nedaju ovdje posle 20 nedelje ultrazvuk uopste...
ja sam isla privatno na 4D i u 8om mj dobila jedan da vidimo velicinu bebe....
u nekim zemljama i ne dobijes do 12 nedelje ni jedan [sm=zmeden.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:14:40)

VANCHII ma da je bezveze,kod nas malo pretjeruju a i kod vas samo na drugu stranu...
Ma ko ce im ga znati mozda taj uzv nije bas ni bezazlen a kod nas svako malo ga rade niti jedan pregled nisam imala da je prosao bez uzv

morenaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:22:04)

Vanci bolje da ne rade cesto ultrazvuk jer sigurno nije bezazleno izlagati bebu precesto zracenju, ja sam bas na zadnjem svom pregledu razgovarala o toj temi sa svojim ginekologom .. ja odem otprilike svako 6 tjedana a i to ispada cesto.. e sad druga je stvar kad je nekome trudnoca rizicna pa mora raditi cesce..

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:39:58)

Spavala sam nekih 20 tak minuta boli me stomak dole i muka mi je icu sad se okupat pa vidjet ce mo...

Nemogu vam opisat bol neznam ni sama vjerujte a i uplasena sam srce mi kuca 400 na sat

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 20:43:36)

ANDY draga pa odi u bolnicu na pregled ako si uplasena ,da se uvjeris da je sve ok i budes mirna.Samo polako draga bit ce to sve ok.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:05:02)

Sad sam se okupala ... Srce mi kuca bas ubrzano nemogu ga smirit...

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:09:38)

Andy da nisi nesto radila il dizala tesko, ako se ne osjecas dobro odi u bolnicu.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:12:53)

ANDY jesi popila tbl za stitnu ?mozda ti zbog nje tako brzo srce lupa.Probaj se smiriti draga ,najbolje odi doktoru da si sigurna da je sve ok .

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:22:09)

Ma popila ju jutros jos .... Sad cu se ja smirit cekam muza da dodje kuc on mene smiri uvjek :) valda neskodi bebacu sto sam vako malo uzrujana .... Proci ce sigurna sam ... Skuhala sam si caj od kamilice sada i pijem ;)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:27:38)

Ma da potrudi se radi bebija i on osjeti sve,.Nekad se i meni tako desi koda mi srce skoci u vrat i lupa jako,jako .Ja inace imam malo ubrzan rad srca pa mi to i nije cudno al se xovjek bas prepadne kad ga to snadje

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 21:52:32)

Evo puno sam bolje hvala dragom Bogu et to je moja psiha moram se pozabavit drugim stvarima ;)

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (27.11.2014 22:49:17)

Vece drage moje,da se i mi malo javimo. Moja beba je hiperaktivna izgleda,nikad ne spava i udara me na sve strane,ko da ih je petero unutra. Danas ciò dan zapela pod rebra,ma jedva sam disala a jos imam i nekakav ruzan osjecaj tu u predjelu stitne,kao da me neko davi...i nervozna sam strasno,bas sam nikakva ovih dana[sm=smiley19.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 0:07:06)

Ja opet u wc-u bila ;( valda ce me proc ovo ode spavat

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 8:02:36)

Jutro trudnice,ja budna vec sat vremena nesto mi se neda spavati,iako ne mogu se buniti prespavala sam noc bez ustavanja u wc.
ANDY nadam se da si jutros bolje,to si ti sigurno nesto pojela pa te proljev zeza,malo na dijetu i ako pijes magnezij nemoj i on djeluje laksativno...
MIR@H pa zar i ti tako lose ,joj zene drage pansigurno je ovo vrijeme krivo.Nadam se da ce te to uskoro popustit i da ces do kraja trudnoce proci bez tegoba...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 8:55:15)

Jutro danas sam puno bolje ;) hvala dragom Bogu... Idem se spremit pa sa kolegicom na kavicu i njenom 10 nedelja starom bebicom haha ;)

Marinci ja uopce ne ustajem nocu na wc il tak nest ... Ja se samo puno vrtim pa se budim na pol minute malo ljevo-malo desno :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 9:33:51)

ANDY super drago mi je da si bolje,uzivaj na kavici s malim bebacem...
Mene glava nesto boli ,valjda od ovog vremena pravi sam meteropata...
Sto se tice ustavanja u wc meni se desi nekad da moram al tamo pred jutro oko 5h ,koliko zene se zale to kod mene je i super...

vila_7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 9:58:58)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vila_7

Andy samo da se javnem , puno pozdravim sve trudnjacice a tebi i djecaku poseban poljubac [sm=smiley1.gif] . Ne mogu vjerovati da si vec pred porod , kao da si neki dan pisala o pocetku u trudnoci i onim bolovima [sm=smiley2.gif]

Ljubim ja vas dvoje najvise ;) kako si? Jel bebac napreduje? Joj proletilo vrijeme ajme vidis a sad me sve boli iz drugih razloga haha ;) joa da se porodim sa srecom i da bude sve ok ;)

E moja Andy proletilo i kod mene vrijeme - dvije curice - 2 i 4 godine [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 11:33:53)

Vila_7 draga vidi kako vrijeme proletilo .... Nemoguce ... Ljubim vas

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2 (28.11.2014 12:29:25)

Drage zenice, samo da vas pozdravim i vidim kako ste mi :) beba i ja smo dobro hvala Bogu, kod kuce smo od ponedeljka. Beba fino napreduje, a ja sam vec na nogama. Sto se mene tice, zivio carski! :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>