Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Forum > [Dijete] > Djeca > RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti?
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 0:03:29
Sonja
ajdin je presladak stvarno ja sam pocela pripreme...cak smo malo i krecili hajd reko da osvjezimo.. u pon.krecem u potragu za odjecom nadam se da necu puno trazit......
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 10:22:30
gvendolina
sonjice super za krecenje i ja sam to razmisljala,jer smo krecili prije mog poroda i bas je sazrelo za krecenje:medutim odustali smo,ne mozemo stici Mi smo definitivno odlucili da prvi dan bude porodica,a za prvi maj cemo raju.Ja sam mislila da sam najveci problem rijesila,ali sad ne znam sta cu od hrane pripremiti Prvi dan sam mislila zapeci piletinu i krompir,pite i salata.trebala bi jos i teletinu,ali ne zam kako da je spremim ima li neko prijedlog PLIZZ
Drugi dan cemo janje peci,ali sta jos Posto ce nam ljudi doci na uranak moram im pripremiti i dorucak,ali ni sama ne znam sta A jos ne znam ni sta cemo za tortu,da li da uzmem jednu za oba dana ili 2 torte nisam smislila ni koji bi lik joooj ja sam se sva zapetljala,na sta ce to na kraju liciti
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 12:08:30
škorpija
gvendy dušo nemoj se toliko sekeirati, čir ćeš dobiti . predlažem da za doručak za 1. maj kupiš kobasica i ćevapa i fino na roštilj dok janje ne bude gotovo, tako mi uvijek radimo . a možda da pripremiš rolovanu teletinu, ako ne znaš kako, ima u merkattoru gotova pripremljena (znam da je hanady to spominjala). sad je najvažnije da se odlučiš za tortu, odnosno koji oblik i lik želiš možda ti je najbolje da uzmeš dvije manje, jer će biti malo bezez da sutra izvadiš pola torte pred narod. e jedino ako ćeš drugi dan samo isjeći komade torte i tako ih iznijeti, onda možeš i jednu veliku.
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 21:56:07
gvendolina
bas sam se nesto zapetljala,bez ideja sam totalno a dan D sve blize Gledala sam tu teletinu,ali sam mislila nesto jednostavnije.Ja bi najradije da se posvetim puhanju balona i dekoraciji A za tortu je i mm govorio: "Neces valjda pred ljude pola torte iznijeti" .Ja mislila da izrezem i tako posluzim. A to za cevape prije janjeta je dobra ideja,samo moram naci koga cu zaduziti da to przi
ali sve to na stranu,ono najvaznije je da smo uspjeli upotpuniti rođendanski outfit Danas smo u Mališi nasli super pantalonice,uži model,bas za nas manekene
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 22:01:12
M kao Mama
Meni je Elma od jedne velike napravila dvije torte i baš su velike bile, tako da ti je moj prijedlog da se za torte obratiš elmi, našoja za hranu, ne znam, opet ćeš morati sama donijetu tu važnu i tešku odluku,
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 24.4.2010 22:33:16
taurus
Rolovana teletina iz Merkatora je extra narežeš je hladnu i možeš ostaviti i za sutra. Za doručak serviraš opet tu teletinu, narežeš još nečeg suhog i sireva, salata, maldi sir i pavlaka i eto . Ipak je to doručak a ovo ti nije komplikovano.
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 27.4.2010 15:26:53
Sonja
i kod nas pripreme teku.. za 1 maj cemo okupiti rodbinu a 2. cemo pozvati drustvo nase.. moja mama mu je kupila odjecu i svidja mi se.crne pantolice i maica a preko kao dukserica..lijepo mu stoji a i pamuk je pa ce se lijepo i osjecati
tortu smo narucili bit ce njegov omiljeni pjevac gummybear
ja se necu puno patit oko jela jer ce biti rostilj i jos cu napravit meze i to je to...uglavnom niko nece ostat gladan
gvendolina ti si se bas ufrkala...opusti se malo i uzivaj
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 27.4.2010 15:46:38
gvendolina
Evo malo sam se opustila,kupili smo sta cemo obuci i sad polako Mama mi je na godisnjem pa ce moji doci ranije da mi pomognu sa pripremama ovih dana sam iscitavala recepte na coolinarka i ovdej na rr,sastavila sma meni sto je najvaznije,valjda cu sve stici Nadam se da ce nas vrijeme posluziti za 1.Maj ne znam kakve su prrognoze Mi smo Ajdinu kupili kosuljicu i pantalone,cipe smo ranije uzeli
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 29.4.2010 10:27:26
Sonja
gvendi jel sve spremno za veliki dan??? mi jos da kupimo hranu i pice sutra i to je to posto necu biti na netu par dana zelim da cestitam Ajdinu rodjendan i pozelim sve najbolje. a izvjestaj sa Adinovog rodjendana cu napisati za par dana:)
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 29.4.2010 15:18:52
gvendolina
hej draga evo Ajdin i ja citav dan pospremamo kucu Uglavnom smo sve pripremili kupili smo pice,a danas ce mm uzeti meso i povrce. narucili smo i torticu enisice hvala na inf o vremenu nadam se da ce nas aBd posluziti
Sretan rođendan i Adinu i sve najbolje u zivotu od sca zelimo
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 12.5.2010 8:36:27
ivanak
Jutro svima. Mi ćemo idući mjesec godinu dana i ja bi volila pokupiti savjete od vas koji ste slavili prvi rođendan. Znam da treba biti nešto posebno i želim da budem. Mi živimo u malo kvadrata pa ne mogu sad primiti svih 20 ljudi i pravit im večeru. Ja ne znam kako vi pravite - jeli ide kao svečana večera ili što? Ne znam, možda jedino da napravim kao švedski stol. On bi se sastojao od: - naresci mesni, sirevi ( više vrsta - gauda standardno, tvrdi okrugli sir na trokutiće isječen ), napravila bi sirnicu sa domaćim korama, i hladno meso, tj. rolana teleća prsa - napravila bi patliđan zapečen sa sirom i gljivama, izdubljene pomadore sa mljevenim mesom i sirom na vrhu zapečene - salata od hobotnice, inćune, grčka salata - kruh domaći bi napravila - sitni kolači ( mađarica, orahnjača, lambada ) - i naravno rođendanska torta velika na 2 kata i još jedan kolač uz to.
Što vi mislite o ovome menue?
< Poruku je uredio ivanak -- 12.5.2010 8:37:04 >
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 12.5.2010 8:42:30
R&T@
Svedski sto je najjednostavnije rjesenje. Tvoj menu mi se cini o.k. Bitno je samo da se ti ne umaras, pogotovo u tvom stanju... Ne znam je li ti komplikovano praviti to povrce, ako ces praviti i kruh i pitu... Ne dozvoli da provedes dan u kuhinji.... Koliko god bude gostiju ti sve poredaj na sto, i pice i tanjire i hranu... da sto manje hodas i umaras se...
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 12.5.2010 18:01:59
Mya_81 RR
Jest da nam je za planiranje ostalo mjesec i pol, već biramo haljinicu i trilemi sam šta odabrati Ali bolje da me i to muči nego da još nemamo ništa u izboru...
Prva mi je najbolja, ali mislim da će nam biti velika, a i zadnja mi je predivna ali smo je imali i u manjem broju tako da ju je jednom nosila prošlo ljeto, ali je niko nije mogao vidjeti jer je ležala u kolicima (imala je svega 3 mjeseca tada)...
Dalje, niti znam gdje ćemo slaviti i šta ćemo jesti i piti, ali bitno je da imamo outfit odredjen, a ostalo šta nas briga
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 12.5.2010 18:04:50
Mya_81 RR
Ivanak, Tajru bih u potpunosti potpisala...pogotovo što si u drugom stanju, a i inače zašto bi ti na djetetov rodjendan provela radno....u takvim situacijama samoposluživanje je super stvar
Zaboravih napisati da meni zvuči super I da imam veliki stan i mogućnost da svi sjede za stolom svejedno bih se odlučila za opciju švedskog stola....
< Poruku je uredio Mya_81 -- 12.5.2010 18:07:11 >
RE: Prvi rodjendan-kako prikladno obiljeziti? 12.5.2010 21:31:49
Mya_81 RR
Da, pretpostavljam da većina radi taj princip...jednostavnije je, treba manje mjesta, a ljudi si onda samo biraju šta će i kada jesti...slobodno budi bez brige i napravi tako