Super Beba -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (30.9.2014 11:23:35)
|
IZVORNA PORUKA: Mushu 1.9 mm i vidi se nosna kost i dr.rekao bebj hB savrsena. A trazio mi gin i taj double,sta cu mu reci sto nisam? A koji je pouzdaniji, double ili triple? Sve su to skrining testovi, oni ukazuju samo na eventualne rizike. Na nekoj od tema sam već spominjala da u prvoj trudnoći meni double nije bio ni predložen, triple jeste (i njega sam uradila).. Sad u ovoj drugoj sam radila kombinirani skrining (i on nije ni double i triple)..Ali sve je to u 5 deka... Mislim da nas i previše opterećuju sa ovim silnim testovima... NN ti je dobar, u granicama je...hB dr. kaže da ti se beba razvija dobro...što je najbitnije... A ako već hoćeš da završiš sa doublom, možeš li danas otići do dr. kod kojeg si radila mjere NN (je li Mašić)? On ti na tom formularu treba napisati koje su mjere NN bile, sedmica bebe, tvoju težinu, visinu, dob, da li si imala spontanih..Ne mogu se sjetiti šta još...I pretpostavljam da će ti na dipu izvaditi krv, koju ćeš predati zajedno sa tim formularom... Na kraju ćeš dobiti papir na kojem će biti samo utvrđeni eventualni rizici da li beba ima neko genetsko oboljenje (bez stvarnog utvrđivanja istih)...Samo amnio može sa sigurnošću reći da li beba ima neki genetski poremećaj (ali ni amnio ne daje apsolutno sliku stanja i zdravlja bebe, već samo na određene bolesti)... Nemoj se samo opterećivati...Biće sve to dobro...Uživaj u trudnoći i bebici :)
|
|
|
|