almondray -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (28.9.2014 18:16:58)
|
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23 IZVORNA PORUKA: marinčii HEJ ZENICE drage evo i mene ispovracala se i sad sam ko malo bolje al cim budem gladna i pojedem opet sve ispocetka. ALMOND i mene bole dole sve te kosti u prvoj trudnoci me nije bolilo sad me boli na lijevoj strani na toj sam prvi put rezana pa kontam mozda zato i boli.Kako si ti jutros?kad ti tocno ulazis u 9 da se makar malo opustis onda ako i krene nema frke ANDY drago mi je da su se bolovi smirili?,sad nastavi tako s mirovanjem i nece se abd ni vracati.Sto se tice poroda upravo me i jeste strah jer znam sta me ceka a ja sam imala tezak i dug porod 28 h trajali bolovi i otvaranje ma ispatili me uzas i onda nakon 5 dana od poroda dobijem temperaturu i nazad u bolnicu posteljica zaostala te me cistili 1 pa 2 pa 3 put tek uspjeli sve izvaditi jedva zivu glavu izvukla,a da ne kazem kako mi je tesko palo da sam bila 4 DANA razdvojena od M on bio sa svekrvom a ja se izdajala u bolnici da bi sacuvala mlijeko onakva pod temperaturom al eto izdurala sam al ostao je taj strah i sad samk molim BOga da se sve opet ne ponovi. Draga moja< nece biti tako nemoj puno da razmisljas... A i doktori su uzas ako nevide da posteljica nije cjela izasla, ovdje na to jako paze .... A sto se tice trajanja porfoda znam da traje evo kolegica ukupno 20 sati al isplati se ... Kazu da drugi porod bude laksi :-) Imam jednu kolegicu koja je u roku 5 sati od pocetka bola rodila, tako da svako je drugaciji i svaka trudnoca i svaki porod ... Misli samo pozitivno... Vec sada si stavi u glavu da ce bit sve ok i brzo ce zavrsiti .-) Moj muz otisao van beca sa bracom nekih 250 kilometara da posjete mamu u banju :-) Ja nisam htjela ostala sam kuci jer neda mi se nakon onih bolova bas vozat :-) Sigurnija sam kuci :-) ženo draga [sm=smiley29.gif] ovo je strašno.Meni prvi put puca vodenjak i porodim se nakon nekih 7h, od toga bolove imala 1-1,5h.Beba bila u opasnosti pa su mi ubrzali ko zna čime.Pukla sva, na otpusnoj piše i maternica da mi je pukla[sm=zmeden.gif] a to niko meni nije spomenuo [sm=smiley13.gif] Drugi porod isto počinje pucanjem vodenjaka , rodim nakon 5h sa nešto malo bolova.Super sve bilo,što jest jest.A ni beba nije bila velika, 2 sed. ranije rođen. Valjda će sad biti još lakše[sm=smiley36.gif] Andy neka si odustala od puta.Jeli ti tvrd stomak?Gdje te tačno boli?Možda si se prehladila...kakav ti je urin? Unchy ozdravi nam što prije[sm=rozica.gif] Vanchi možda te rukicom dira po mjehuru[sm=smiley36.gif]. Što se tiče tog prijevremenog sve zavisi...eno vesela je rodila u 34. i curica nije preživjela, dok neke prežive iako su rođene u 20 i nekoj.Na nama je da uradimo sve da do toga ne dođe, a bože moj...sudbina je čudna.
|
|
|
|