alenasa -> RE: Privatni vrtici u SA (7.9.2015 10:48:21)
|
Pozdrav forumasi. Ovo iskustvo moramo podijeliti s vama. Mislili smo da je za dijete najbolje do 3. godine teta, a potom vrtic. I krenuli u tom pravcu. S tetom zavrsili i onda je krenula agonija oko upisa u vrtic. Prva opcija bio je drzavni. Tri neuspjesna pokusaja upisa tokom 9 mjeseci. Uvijek je odgovor - nema mjesta. Nemamo drugu opciju nego privatni vrtic. Obidjemo sve i odaberemo Kids Land. E onda tek slijedi katastrofa. Koja kolicina neprofesionalizma i bezobrazluka u "najljepsem i najboljem vrticu u gradu". Vlasnica nam sve lijepo predstavi, kaze ima jos 3 mjesta u toj grupi, imate tri dana da se javite. Mi odmah sutra ujutro predamo zahtjev i dokumente. Kazu zvacemo vas poslije podne da potpisete ugovor. Poslije podne zovu, kazu, zao nam je, ali nema mjesta. Molim????? Nema mjesta. Pa bilo je tri!!!! Nema.. dali nekom drugom. Mi otkazali i tetu, svi drugi vrtici vec puni, nemamo gdje s djetetom od ponedjeljka. FUJ!!! Dakle, dosao je neko drugi od koga vlasnica može imati vise koristi nego od nas "obicnih ljudi". Znaci samo lijep izgled vrtica, a ostalo nula bodova. I kad je takva situacija sa djetetom od tri godine koje ne mozete na normalan nacin upisati u vrtic u ovom gradu, sta ocekivati kad krene u skolu, fakultet... Ne znam..
|
|
|
|