Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vesela, bas ti razlozi su i meni bili presudni da svoju malenu ne zelim tamo. A zbog tih velikih grupa, ili cega vec, nerijetko i bolesti ima. Eh,sad ima mama(doduse vece djece od jaslickih) da se bas hvale.
Svi su stvarno masovno zadovoljni vrticima Amel I Nur grupacije, ali ako iko I ima zamjerke, to bude na jaslice. I ja sam svojevremeno obilazila vrtice I jaslicka grupa na Grbavici u vrticu Nur mi je bila bas bezveze. I prostor I organizacija, odbilo me. Treba za malu djecu traziti vrtice sa malo upisane djece.
zar je puno 9 djece za jednuučiteljicu ? koji su standardi uopšte , i šta očekujete za 200 KM
Teoretski nije, ali kad je rijec o jaslicama I bebama, puno je. To su ipak mala djeca I u tim jaslickim grupama nema sanse da svi dobiju paznje koliko realno trebaju. I normalno je da placu I placu ili se upiske ili svasta nesto, dok dodju na red da uciteljica reguje. Znam kako to hoda moja je curica 2 godine provela u jaslicama, kad dodje nova beba svi trpe jer se beba nosa, tesko uspavljuje, place, ugl odbija da jede, bude gladna, place I tako u krug...sa vecom djecom je lakse zato I moze da ih bude I po 30 na jednu uciteljicu u JU npr.
zar je puno 9 djece za jednuučiteljicu ? koji su standardi uopšte , i šta očekujete za 200 KM
Teoretski nije, ali kad je rijec o jaslicama I bebama, puno je. To su ipak mala djeca I u tim jaslickim grupama nema sanse da svi dobiju paznje koliko realno trebaju. I normalno je da placu I placu ili se upiske ili svasta nesto, dok dodju na red da uciteljica reguje. Znam kako to hoda moja je curica 2 godine provela u jaslicama, kad dodje nova beba svi trpe jer se beba nosa, tesko uspavljuje, place, ugl odbija da jede, bude gladna, place I tako u krug...sa vecom djecom je lakse zato I moze da ih bude I po 30 na jednu uciteljicu u JU npr.
Seka je ispisala djecaka ...meni nije normalno da bebi od 12 mj..za dorucak bude kriska osim sto je dobio upalu pluca u vrticu lose je jeo..spavao...previse je djece
Svi su stvarno masovno zadovoljni vrticima Amel I Nur grupacije, ali ako iko I ima zamjerke, to bude na jaslice. I ja sam svojevremeno obilazila vrtice I jaslicka grupa na Grbavici u vrticu Nur mi je bila bas bezveze. I prostor I organizacija, odbilo me. Treba za malu djecu traziti vrtice sa malo upisane djece.
Prvo da ne miješamo više An Nur (u koji spada i Ciciban) sa Amel i Nur...To su 2 sasvim različita vrtića, grupacije, i sl...
Uglavnom, kod mene mali ide u Nur (Grbavica) od 2,5 godine (starija jaslička)...Ja zadovoljna...Mi srećom nismo imali previše vrtićkih bolesti, tj. nije imao ništa više nego što bi inače imao u tim godinama... Ja sam zadovoljna tetama, sadržajem, objektom... Tu sam ga upisala jer nam je to najbliža varijanta (osim Montesorija, ali je on ipak malo previše za moj džep )
A obično su ti i skupi vrtići sa malo djece...Ne znam gdje je u Sa moguće naći dobar vrtić da ima max 10 djece u grupi...a da se ne plaća neka velika lova...Onda je bolje angažovati tetu čuvalicu...
Prvo da ne miješamo više An Nur (u koji spada i Ciciban) sa Amel i Nur...To su 2 sasvim različita vrtića, grupacije, i sl...
Uglavnom, kod mene mali ide u Nur (Grbavica) od 2,5 godine (starija jaslička)...Ja zadovoljna...Mi srećom nismo imali previše vrtićkih bolesti, tj. nije imao ništa više nego što bi inače imao u tim godinama... Ja sam zadovoljna tetama, sadržajem, objektom... Tu sam ga upisala jer nam je to najbliža varijanta (osim Montesorija, ali je on ipak malo previše za moj džep )
A obično su ti i skupi vrtići sa malo djece...Ne znam gdje je u Sa moguće naći dobar vrtić da ima max 10 djece u grupi...a da se ne plaća neka velika lova...Onda je bolje angažovati tetu čuvalicu...
I moja curica ide u stariju jaslicku grupu, vrtic NUR Grbavica Mi smo prezadovoljni i vrticem i tetama
< Poruku je uredio bambi1 -- 20.11.2014 11:18:57 >
Ja pišem o An Nur-u u koji idu moja djeca (oni imaju još Ciciban i San ) Dakle ja sam sa njima već 7 godina i nemam zamjerki,a 2 djece je krenulo u jasličku grupu sa manje od godinu. Tete (učiteljice) su više nego divne,sadržaji su takođe obimni,imaju razne priredbe,posjete ,često su vani,imaju i engleski u sklopu vrtića (mi kupimo knjige),hrana je takođe prihvatljiva ili moja djeca jedu sve,a možete i donijeti djeci ako nešto posebno jedu ili vam se ne sviđa hrana (dok su bebe).......
Što se tiče virusa i bolesti ,ništa posebno hB,ali to zavisi i od djece .........
Ja pišem o An Nur-u u koji idu moja djeca (oni imaju još Ciciban i San ) Dakle ja sam sa njima već 7 godina i nemam zamjerki,a 2 djece je krenulo u jasličku grupu sa manje od godinu. Tete (učiteljice) su više nego divne,sadržaji su takođe obimni,imaju razne priredbe,posjete ,često su vani,imaju i engleski u sklopu vrtića (mi kupimo knjige),hrana je takođe prihvatljiva ili moja djeca jedu sve,a možete i donijeti djeci ako nešto posebno jedu ili vam se ne sviđa hrana (dok su bebe).......
Što se tiče virusa i bolesti ,ništa posebno hB,ali to zavisi i od djece .........
Ima još naših forumašica čija djeca idu An Nur i svi hvale i njih...
Po meni, nema savršenog vrtića...Jer mame će uvijek naći neku zamjerku, i u nekoj sitnici E sad, ima loših, dobrih, boljih i sl...
U svakom slučaju, bitno je kako djeca podnose vrtić i kako je njima...Lako je upratit i dječije (ne)zadovoljstvo, otpor, tugu, i sl...A dijete može biti nesretno i u najskupljem vrtiću, a najsretnije u najjeftinijem :)
Mi nismo imali srece/ ili jesmo zbog virusne upale pluca za kohu sam znala u sred joj grupi ali nisam se nadala da cemo je pokupiti. Tete su ok ali mi smo od 15 .10. Isli samo 5 dana. Neko je zadovoljan istim, mi nismo. Kada bih ponovo birala upisala bih ga u Amel i Nur jer je broj djece ogranicen. Bitan im je kvalitet.u cicibanu smo bili 21-i u medjuvremenu djeca samo dolaze-oni samo primaju. Meni je med.sesrra rekla on je jos mali. S obziro. Da je imao vise od godinu ne znam sta je "pod tim mislila". Dhecak je drusven i hoda uveliko. Jucer kad smo isli da otkazemo, odmah je poceo da place. Nasli smo tetu za cuvanje jer potpuno zdravo dijete od godinu kad dobije 12 injekcij, ne jede mjesec dana i bori se sa visokom temp. Majka se "osvijesti". Da nismo nasli tetu presli bi u Amel i Nur iz vise razloga iako moj muz smatra da je to sve "tu negdje". Izlazak vani, igraonica i sedmucni pedijatar ipak po meni cin veliku razliku. U cicibanu male "ne izvode". Vjerujem da su drugi zadovoljni i da im odgovara jer su tete pedagogice fine jako. Medicinske sestre su svakako po meni "drugacije".
U svakom slučaju, bitno je kako djeca podnose vrtić i kako je njima...Lako je upratit i dječije (ne)zadovoljstvo, otpor, tugu, i sl...A dijete može biti nesretno i u najskupljem vrtiću, a najsretnije u najjeftinijem :)
Znam ja Doduse nije 10 nego 12. A cijena 280KM.
< Poruku je uredio mama75 -- 20.11.2014 12:35:45 >
I mi idemo u jedan od vrtica od An Nur-a i za sad smo prezadovoljni, nemam nikakve zamjerke na njihov rad hB
Znam ja user posted image Doduse nije 10 nego 12. A cijena 280KM.
registrovan vrtić ili igraona ?
NAravno da je registrovan. Dobijemo i fiskalni racun.
i od igraone se dobije fiskalni
Mi nikad u registrovanom privatnom vrticu nismo dobili fiskalni racun (navodne ne podlijeze obavezi da ima kasu tako nam je rekao I uredno pare na ruke svi daju, ne uplacuje se ni uplatnicom je li to za inspekcije?