RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

bebaa -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 21:47:39)

...htjedoh reći da su auta sa potrebštinama koje smo danas predali,umjesto u semozovac otišle u zenicu.....gore u semizovcu su se zahvalili i rekli da imaju i previše i da nebi bilo u redu da uzmu još a nekom možda zafali...i tako su proslijedili dalje...svaka čast na nesebičnosti.....[sm=bravo.gif]

minie -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 22:01:33)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Nisam ni sumnjala da ce biti drugacije... Svaka cast drage moje.

[sm=smiley27.gif] RR

Visnja RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 22:11:43)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Sada pročitak na fb. Dijana Lazić, zaboravila sam joj nick na RR, je sa sinom izbjegla kod svojih roditelja. Ona inače živi u Doboju, pa eto da imate i tu informaciju.

andji...
izbjegla je u Zavidovice kod rodbine

Anoniman -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 22:13:11)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

ja se moram zahvaliti lady26 do nebaaaaa, jer ne bih mogla sa djecom ništa odnijeti,.. nešto sam slala ovamo na punktove, i još ću aBd, ali mi drago da je otišlo sa ovim stvarima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
a oni koji nisu stigli neka ne brinu, trebat će nažalost tim ljudima još mnogo pomoći [sm=smiley13.gif], masa ih je ostalo bez išta, a ovi svi koji su poplavljeni, pa sve je i njima haman uništeno [sm=smiley13.gif]
Hvala RR [sm=smiley27.gif]

Pahuljice znaš li ti ikakav kontakt sa našom Elmom iz Doboja, ona se udala, ali nisam sigurna je li ostala u Doboju, u mislima mi je ovih dana [sm=smiley13.gif]

Nema nikakav kontakt, nazalst. Nism se nikako ni cule ni vidjele nakn zavrsetka faxa...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.5.2014 22:22:10)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 22:31:14)

Ja sma joj poslala poruku...
imamao evo auto u četvrtak preko mame 2009
imamo auto i do naše asmiras...
ako stupimo u kontakt sa našim forumašicama i pomoć tamo odvučemo to su konkerten pomoći direktno na mjestima dešavanja...znamo gdje je otišla...a to nam je bitno...
ako neko može brojeve i kontakte da soatvri, vidi potrebe tih forumašica...posjelit ćemo pomoći koje su tu skupljene ići prema tome...konkretno

Bambi09 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 22:36:19)

Meni je mozak trokada veceras. Zna li iko sta je sa Idacom, ona je cini mi se isto negdje oko Janje il je Brcko?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.5.2014 22:38:28)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.5.2014 23:28:41)

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 23:29:21)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Bambi, Aida. mi javlja da je Idacha na sigurnom i da su dobro.
Poslah joj poruku.

Dobro si se sjetila[sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.5.2014 23:31:08)

salmy -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 23:32:52)

Zene svaka cast[sm=bravo.gif] u muci se poznaju junaci..Dnas nisam mogla ali u narednom periodu sam tu...

Svoj doprinos smo vec dali jucer i prekjucer..i opet Abd

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 0:01:14)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja sad na FB naletih na post jedne naše forumašice.
Nick joj je Selina, ima curicu Melinu, 4-5 godina i javlja se ponekad, prije je bila redovnija.

Elem, po onome što piše na fb, kuću im je voda poplavila, bili su bez struje, odsječeni i prepušteni sami sebi.
Žive, ako je suditi po FB info u Janji.

Upoznala sam Hanady s njenim slučajem i ne bi bilo loše ako neko slučajno ima njen broj da nam dostavi.

i evo nam odgovora...od nje[sm=smiley27.gif]aja sma svakako ostavila i svoj broj telefona da u potrebama kontaktira za konkretne stavri ako trebaju, brojevi dojeće, obuće, pelen, hrana konkretnija i tako

''hvala vam od srca zaista je malo dobri ljudi a drago mi je da ste me se sjetile pored svih ostalih.....u nas je najgore proslo i to dok smo bili 4 dana bez struje,grijanja pa tako reci i hrane a bili smo i odsjeceni jednostavno niko nije brinuo o nama nit je bilo igdje civilne zastite da bi nam prvu pomoc udjelila ili evakuisala narod iz kuca koji je bio poplavljen...svi smo bili sami o sebi prepusteni i borili se da prezivimo....bili smo na spratu tako da hvala bogu voda nije otisla tako daleko a stete svakako ima ali boze moj neka smo mi zdravi i zivi pa bit ce svega.....od jucer nam stize pomoc iz dijaspore tako da vam jedno veliko hvala od [sm=smiley27.gif]''

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (19.5.2014 0:37:21)

Bambi09 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 7:57:15)

Hvala Bogu da su obje dobro i da su na sigurnom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja sam imala dosta brojeva telefona ali kako sam promijenila telefon, tako mi je dosta brojeva i otislo [sm=smiley13.gif]

emi7908 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 9:09:16)

[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Za bilo kakav vid pomoći na mene možete računati. Jučer nisam mogla ostati na kafi ali sve ono što sam skupila dala sam Skvo [sm=smiley31.gif]

M kao Mama -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 9:13:49)

ja ne mogu da se sjetim nika članice iz Maglaja, zove se Ajša, čula sam se sa njom sinoć i oni su bili izbjegli kod neke rodbine, kuća im je potopljena, a i ona ima malog dječaka, bila je na regionalnom u Zenici,

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 9:34:04)

Samo da se javim ja sam obezbijedila prevoz, sakupljamo do petka pa ako ima neko jos nesto dodati jer nije uspio poslati i donjeti juce moze me na pp kontaktirati

EEDITH -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 9:47:32)

drage moje,evo i mene
nisam se javljala od subote,sakupljala sam u firmi donacije i dosta smo odnijeli u naš centar,juče takođe
ali pošto vi direktno vozite osobama kojima je potrebna pomoć pa mogu još skupiti nekih stvari(posebno dječjih)
kome da se javim ?

Lady26 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 10:01:15)

Hanady, i ja zelim ucestvovati u slanju kredita, racunaj me za to [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 10:23:09)

procitah info...jel pahuljicin muz ide danas tamo

Sada smo dobili informaciju iz prve ruke da je pomoc hitno potrebna opstini Odzak. Ukoliko danas ide neki konvoj, bilo bi dobro da se odnese pomoc upravo njima. Potrebno im je sve, jer jos niko ovoj opstini nije dostavio pomoc.
Molim vas da proslijedite ovu infomaciju.

Lady26 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 10:24:26)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

procitah info...jel pahuljicin muz ide danas tamo

Sada smo dobili informaciju iz prve ruke da je pomoc hitno potrebna opstini Odzak. Ukoliko danas ide neki konvoj, bilo bi dobro da se odnese pomoc upravo njima. Potrebno im je sve, jer jos niko ovoj opstini nije dostavio pomoc.
Molim vas da proslijedite ovu infomaciju.

Cini mi se da je rekla da ide direktno tamo, nadam se da ce se javiti da potvrdi....

Bambi09 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 10:29:10)

Mama2009 samo da ti javim da je i nas dis odobrio kamion da se iskupi stvari pa ce nas vozac odvesti na lice mjesta gdje bude trebalo. Tako da tebi hvala na svemu.

Hanady racunaj i na mene za slanje kredita kome bude trebalo.

Bambi09 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 11:30:00)

Drage moje, evo da prenesem direktno informaciju od nase Koke.
Iz Zeljeznog polja, evakuisani su u Zenicu u prihvatni centar Muniba Colic sa djecom i njena zaova sa djecom, po druge dvije sestre sa djecom, helikopteri su jutros otisli da evakuisu. Zene mole da im se dostavi garderoba za djecu uzrasta od godinu i po do 7 godina. Djeca su jos uvijek u mokroj garderobi. Hrane imaju dovoljno, ali nemaju presvlake. Situacija je hitna! Kontakt telefon jedne od sestara je 061-409-320 zove se Azemina. Molim vas da ako neko ima nesto od te djecije garderobe da moze odmah danas odnijeti ovoj djeci, reagujte.

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (19.5.2014 11:37:52)

Bamabi kako koka to zna?????
Jel to evakuisana negdje????
Mislim Ok primili smo k znanju, sad će zeničanke da se jave ako se naše nešto od toga negdje da vidimo...al mi nije jasno kako koksi zna, jel to izašla iz kuće[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>