RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

henna ze -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:24:40)

Isporuceno na heliodrom..dio je otisao direktno helikopterima..dio u jedan sabirni centar..dio u drugi sabirni i jedan dio direktno autom za Maglaj.
Ovim putem se zahvaljujem svima..ma bravo cure...da je akcija trajala cijeli dan..trebao bi voz ..
Giganti ste

muaaa -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:27:03)

IZVORNA PORUKA: henna ze

Isporuceno na heliodrom..dio je otisao direktno helikopterima..dio u jedan sabirni centar..dio u drugi sabirni i jedan dio direktno autom za Maglaj.
Ovim putem se zahvaljujem svima..ma bravo cure...da je akcija trajala cijeli dan..trebao bi voz ..
Giganti ste

[sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:36:12)

[img]http://www.dodaj.rs/f/V/U4/2C7mzbHn/023.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/3G/9z/4HwW0BrR/020.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/Q/sd/262NtQKi/024.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/1L/Kg/3j8VdLBG/102739801015219336890886.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/36/bA/1Qb91AHm/103779951015219336856886.jpg[/img]

teacher75 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:43:44)

[sm=bravo.gif]

hatepsut -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:55:14)

Ja cu kratko rezime ,mi smo ispred grupe Zenickih mama (ima jos jedna nasa forumasica) s 3 auta odnijele pomoc za porodice koje su smjestene u Raspotocje(blizu Zenice).Puno je djece,izmedju ostalih 2 bebe,jedna od 15 druga 17 dana.Zene su pjeske preko suma isle s djecom,em bebe male em one bukvalno frisko porodjene.Jedna beba se i razbolila [sm=smiley13.gif].Uglavnom mi smo dosta odjece skupile(gledale smo da je ono sto je potrebno po uzrastima).Higijenske potrpstine,hranu,pelene,lijekove.
Ono sto je mene fasciniralo kad smo dosle u prvu kucu gdje se nalaze zene i djeca kaze jedna zenica "nemojte sve nama,molim vas podjelite ima ovdje blizu jos djece i njima treba".

S jedne strane sam jako tuzna,s druge strane sam ponosna !Bravo za nas [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 15:57:21)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ja cu kratko rezime ,mi smo ispred grupe Zenickih mama (ima jos jedna nasa forumasica) s 3 auta odnijele pomoc za porodice koje su smjestene u Raspotocje(blizu Zenice).Puno je djece,izmedju ostalih 2 bebe,jedna od 15 druga 17 dana.Zene su pjeske preko suma isle s djecom,em bebe male em one bukvalno frisko porodjene.Jedna beba se i razbolila [sm=smiley13.gif].Uglavnom mi smo dosta odjece skupile(gledale smo da je ono sto je potrebno po uzrastima).Higijenske potrpstine,hranu,pelene,lijekove.
Ono sto je mene fasciniralo kad smo dosle u prvu kucu gdje se nalaze zene i djeca kaze jedna zenica "nemojte sve nama,molim vas podjelite ima ovdje blizu jos djece i njima treba".

S jedne strane sam jako tuzna,s druge strane sam ponosna !Bravo za nas [sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
[sm=smiley27.gif]

Skvo RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:02:26)

Stigli smo...puna sam utisaka...oprostite sto ne mogu da to srocim na adekvatan nacin...hvala svim dobrim zenama...hvals ringeraja...volim vas.[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:11:39)

Divno...[sm=smiley19.gif]
kako sma došla, napisala bih nešto...ali ne znam ni kako ni šta...
a moram...
ponos i tuga kada se pomješaju lako nije...
Na ringeraju ponosna i ovaj put kao bezbroj puta do sada...[sm=smiley27.gif]
Skvo[sm=smiley31.gif]

Moramo naglasiti da je ovaj kombi bio pretrpan za 30 minuta...
a ima skupljene pomoći još...
taj ostatak je preuzeo suprug naše Pahuljice koji sutra ide na put i proslijedit će u skladu sa dogovorom...

Pored toga u prizemlju smo skupile novce i potrepštine za našu dragu mamu blizanaca iz Maglaja...
moramo naglasiti da dvije forumašice imaju s anjom direktni kontakt, i to je dovoljno...znaju adrtesu, telefon gdje je i šta je...nas ostale i ne zanima ništa drugo sem da je na sigurnom i da su dobro...
Apelujemo na ženice da u slučaju saznanja adrese naše forumašice gdje je smještena istu ne djele ni slučajno u ime ringeraje sa trećim licima, ženi treba mir koji zasita zaslužuje...
Danas popodne druga tura novaca prikupljenih i potreptšina u vidu pelena, mlijeka, vlažnih maramica i robice za novorođenčad otišla našoj forumašici.
Sretne što su nam dobro i zdravo...ponosne što smo dio njih...i svjesne da ako išta treba ona zna kontakte kome da se obrati brzinom svjetlosti naćemo naćin da ispunimo, omogućimo i učinimo, jer mi smo RR tetke po ko zna koji put.

Nadalje, dužne smo da vas obavjestimo da je novaca skupljeno dovoljno da RR može pomoći i naše druge ženice u područjima koja preživljavaju golgotu.
Ne previše ali dovoljno za sada u potrebi hitnoga djelovanja, jer imamo naže aktivne članice koje su do sada učetvovale u aktivnmostima ringeraje nesebično, bile pomoć i podrška a sada nismo sigurno šta ovo nevrijeme nosi i moramo i na njih paziti.
U tom smislu, večeras ćemo objaviti zaduženja, koja forumašica je zadužena za kontakt sa forumašicama koje su u poručjima nemilih poplava ili blizu istih a sve u cilju da baterije mobitela im budu što duže u funkciji i da sve budemo obavještene o stavrnom stanju stani u potrebi brze reakcije.

Mislim da je ovo najmanje što možemo uraditi.

Jesam li rekla kako je RR Tim ponosan na svoju RR.ba...i akko je RR TIm ogroman i veliki...i uvijek spreman na pomoć...[sm=smiley31.gif]
[sm=smiley27.gif]

M kao Mama -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:22:45)

ponosna, preponosna na nažu rr porodicu, po hiljaditi put se pitam, bože dragi zašto žene ne upravljaju svijetom, sve bi bilo puno bolje, ljepše, srčanije, zaista.

Treba mi info u koliko sati Pahuljicin muž sutra kreće, da pokušam obezbjediti nešto lijekova, danas nisam uspjela, puno, ali poslala sam koliko sam imala u sojoj apoteci,

drage žene koje ste u ovim kriznim područjima, naše članice, nada, se da ste dobro i da će sve ovo uskoro biti iza sviju nas.

Ljubim i grlim moje divne žene

muaaa -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:25:47)

Nadalje, dužne smo da vas obavjestimo da je novaca skupljeno dovoljno da RR može pomoći i naše druge ženice u područjima koja preživljavaju golgotu.
Ne previše ali dovoljno za sada u potrebi hitnoga djelovanja, jer imamo naže aktivne članice koje su do sada učetvovale u aktivnmostima ringeraje nesebično, bile pomoć i podrška a sada nismo sigurno šta ovo nevrijeme nosi i moramo i na njih paziti.
U tom smislu, večeras ćemo objaviti zaduženja, koja forumašica je zadužena za kontakt sa forumašicama koje su u poručjima nemilih poplava ili blizu istih a sve u cilju da baterije mobitela im budu što duže u funkciji i da sve budemo obavještene o stavrnom stanju stani u potrebi brze reakcije.

Mislim da je ovo najmanje što možemo uraditi.

Jesam li rekla kako je RR Tim ponosan na svoju RR.ba...i akko je RR TIm ogroman i veliki...i uvijek spreman na pomoć...

upravo [sm=bravo.gif]

muaaa -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:26:42)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Stigli smo...puna sam utisaka...oprostite sto ne mogu da to srocim na adekvatan nacin...hvala svim dobrim zenama...hvals ringeraja...volim vas.[sm=bravo.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Medi_87 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:33:25)

rr family [sm=smiley27.gif] ja sam i tuzna i ponosna, sve vas volim [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:40:30)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ponosna, preponosna na nažu rr porodicu, po hiljaditi put se pitam, bože dragi zašto žene ne upravljaju svijetom, sve bi bilo puno bolje, ljepše, srčanije, zaista.

Treba mi info u koliko sati Pahuljicin muž sutra kreće, da pokušam obezbjediti nešto lijekova, danas nisam uspjela, puno, ali poslala sam koliko sam imala u sojoj apoteci,

drage žene koje ste u ovim kriznim područjima, naše članice, nada, se da ste dobro i da će sve ovo uskoro biti iza sviju nas.

Ljubim i grlim moje divne žene

On krecesutra oko 12h za Odzak, vjerovatno tamo i ide pomoc. Mozes sa mnom preko Fb dogovoriti detalje.[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:42:45)

Samo cu reci,
ponosna sm na nas i
neka pomoc ide u prave ruke.
Danas imamo sve , a sutra mozda ne...trebamo suosjecati tudju bol jer ta bol sutra moze biti nasa...

Hannica -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 16:55:24)

Svaka čast žene drage.
Tako mi žao što nisam učestvovala i u ovoj akciji.
Divne ste sve redom. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

koka i po -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 17:00:24)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

[img]http://www.dodaj.rs/f/V/U4/2C7mzbHn/023.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/3G/9z/4HwW0BrR/020.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/Q/sd/262NtQKi/024.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/1L/Kg/3j8VdLBG/102739801015219336890886.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/36/bA/1Qb91AHm/103779951015219336856886.jpg[/img]

ja ne znam sta da kazem....haug seko pravi si macak[sm=bravo.gif]
ovo sto ste uradile ...i ne samo sada nego bezbroj puta je neprocjenjivo.
bilo je trenutaka za ovih pet godina kada sam vas voljela,ponekad sam se i nervirala i bila ljuta,par puta isla pa se opet vracala....ali jednostavno nisam mogla da vas izbacim iz svog zivota taman i da sam htjela.
i da kazem po ko zna koji put...bravo djevojke i ponosna sam na vas.[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

sretna_mama -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 17:11:16)

Iskreno vjerujem da ce doci u prave ruke..

Na dusu onom ko zloupotrijebi u ovim danima jada, tuge, bola..

Beskrajno bih sretna bila da dodje kome zaista treba... Ali nakon danasnjeg dana mogu reci da mi je srce puno, i dusa mirna..
I nama bi neko pomogao..

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 17:45:02)

Drage moje, sad mi se javila prijateljica, vidjela je na zidu kod mene na fb nasu akciju poslala mi je ovaj tekst
Imal ko skupljenih pelena za bebe od 1-2godine,u pitanju je 15beba koje je primila zena od pilota koji evakuise ljude pa nije u mogucnosti izaci do crvenog krsta a kod njih se sve licno mora izuzeti i evidetirati(sto je i normalno)

Apotekarka -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 18:03:56)

Svaka cast zene po ne znam koji put ste pokazale srce i dusu....Nisam bila u mogucnosti da dostavim bi9lo sta za sarajevo ali je u nase gradu bilo takodjer skupnjanje pa sam tu odnijela....Nadam se da ce doci u prave ruke.....

Bambi09 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 18:04:32)

Svaka cast. Stvarno bilo kakva rijec i komentar su i suvisni i ne mogu biti dovoljno veliki za rijeci hvale. Samo mogu reci svaka vam cast, giganti ste.
S druge strane jako sam tuzna i zao mi je sto nisam uspjela poslati nista od onoga sto sam spakovala. Sve i dalje stoji u hodniku spakovano, ali nemam nacina da posaljem. Kod nas CK vise ne prima nikako nista drugo osim HTZ opreme, gumenih cizama, lopata, alata i tako to.
Srce mi je tuzno zbog sveopceg stanja u cijeloj drzavi, zbog mog neuspjelog pokusaja da pomognem, zbog svega.
Ali opet i jako sretno sto postoje ljudi na ovom Dunjaluku koji su spremni pruziti ruku covjeku koji padne, da ponovo ustane i nastavi dalje.
Svaka vam cast [sm=bravo.gif]

palachinken -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 18:05:03)

Gdje se nalaze?
IZVORNA PORUKA: mama2009

Drage moje, sad mi se javila prijateljica, vidjela je na zidu kod mene na fb nasu akciju poslala mi je ovaj tekst
Imal ko skupljenih pelena za bebe od 1-2godine,u pitanju je 15beba koje je primila zena od pilota koji evakuise ljude pa nije u mogucnosti izaci do crvenog krsta a kod njih se sve licno mora izuzeti i evidetirati(sto je i normalno)

mama2009 -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 18:27:55)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Gdje se nalaze?

061801866 Dado Fejzic

henna ze -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 18:56:40)

Draga pa sto se ne javi ranije...sve smo podijelile

u zenici ja znam samo jednog pilota..al ne zove se ovako

palachinken -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 19:03:59)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Gdje se nalaze?

061801866 Dado Fejzic

Vidjela sam kod Dade na statusu da su se snasli.

palachinken -> RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja (18.5.2014 19:04:27)

IZVORNA PORUKA: henna ze

Draga pa sto se ne javi ranije...sve smo podijelile

u zenici ja znam samo jednog pilota..al ne zove se ovako

Ma nije Dado pilot, nego onaj sto ima Ides [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>