Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 7.6.2011 9:52:39
emma.L
E komoda bi nam mogla biti problem , to sam i zaboravila. Stalno će izbacivati i slagati i preslagati. Njen ormar je vječno u neredu . A da ne pričam kako je sposobna to lijepo složiti, sve staza bude od gaća od dnevne do njene sobe. Bili smo na babinama u nedjelju i oduševljena je bebom, ali joj otvara ručice, ljubi obraze, dira po licu... nije gruba namjerno, ali misli da se može igrati kao s lutkom. Onda se nagne nad bebu, pa moram paziti da joj rukica ne popusti i ne padne na dijete . Ali barem nije bilo izljeva ljubomore, nego je čak govorila 'dajte bebu mojoj mami', jer se osjeća slobodnije da je dira .
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.9.2011 23:50:58
Skvo RR
Eh....sve smo sa Umicom "pripreme" obavili, devet mjeseci smo pricali o bebama, zaustavljali na ulici kolica sa bebama gledali ih, pricali sa njima, igrali se sa "bebama" (lutkama), presvlacili ih, hranili ih.....i epilog ovoga:
Evo malo vise od 48h od kada je bebac dosao na ovaj svijet.....imam curicu koja je njegov "cuvar"...sve drzi pod budnim okom, pomaze mami, tjera sve one koji predju pristojnu udaljenost od 1m . Druga strana medalje je sto i ovo "umori"...moram uvijek da ih "gledam", drzim pod kontrolom...tesko je nagovorim da uradi bilo koju aktivnost koja ne ukljucuje bebu....Ovako je za sada.... Ali mi simpaticno kako ono onako malo (ipak ona jos nema tri godine, kaze meni i MM, "ovo je moooj brattttt,bjeziteeeee" ...Kao prilog ovome, evo danasnja fotkica...mislim da njen pogled sve govori.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 5.9.2011 23:51:50 >
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.9.2011 23:54:07
Hanady RR
oooooh ti lijepi trenutci
prosto poželim jednu malu bebu d aobe moje cure čuvaju
A to što neda ni blizu nikome...nije to što ga čuva...nego tako čuva svoj prostor kod nana i deda i babe i svih...
kao ono ''neka ja ću njega čuvati a vi smao mene''
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 6.9.2011 7:47:00
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Eh....sve smo sa Umicom "pripreme" obavili, devet mjeseci smo pricali o bebama, zaustavljali na ulici kolica sa bebama gledali ih, pricali sa njima, igrali se sa "bebama" (lutkama), presvlacili ih, hranili ih.....i epilog ovoga:
Evo malo vise od 48h od kada je bebac dosao na ovaj svijet.....imam curicu koja je njegov "cuvar"...sve drzi pod budnim okom, pomaze mami, tjera sve one koji predju pristojnu udaljenost od 1m . Druga strana medalje je sto i ovo "umori"...moram uvijek da ih "gledam", drzim pod kontrolom...tesko je nagovorim da uradi bilo koju aktivnost koja ne ukljucuje bebu....Ovako je za sada.... Ali mi simpaticno kako ono onako malo (ipak ona jos nema tri godine, kaze meni i MM, "ovo je moooj brattttt,bjeziteeeee" ...Kao prilog ovome, evo danasnja fotkica...mislim da njen pogled sve govori.
Čarobno, ali zaista... Ljubim ih oboje...
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 6.9.2011 9:06:15
new mama
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Predivno,ma mamice bude to bolje nego sto se ocekuje,a kako ona samo gleda svog bracu
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 6.9.2011 9:13:10
emma.L
Divni su i ja se raspekmezila odmah. Skvo, uživajte maksimalno . Ja jedva čekam da ih upoznam, još uvijek priče idu, stalno provjerava svoju ulogu, sad pričamo kako ćemo brata staviti na krevet, pa ga skinuti da ljubimo rukicu i nogicu i da vidimo male prste i uši i bradu i gdje je primio vakcinu ... pa kako će ona zvati iz sobe kad beba bude plakala. I ona jedva čeka i priča kako bebe ne udaraju mamu namjerno u pupu, one ništa ne znaju, jer su male, to je slučajno. (A mama prebroji zvijezde pritom ). I stalno ponavljam kako on poznaje njen glasić i zna da je to samo njegova seka i da će odmah znati da je to ona kad je ugleda. I vječno pitanje: Hoćeš li ti MENI roditi bebu?
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 4.10.2011 22:17:47
haidy
Drage mame, treba mi vas savjet. Ja treba da se ako Bog da porodim ovih dana, ali sam pravo zabrinuta za moju stariju curicu. I mi smo njoj od pocetka pricali o bebi i sve je to ona super podnosila, ali cini mi se samo naizgled. Posljednjih dana se totalno promjenila, kao da nije ono dijete. nekako je tuzna, povukla se u sebe, strah je svega, cak je i imala jedan dan temperaturu, a bili smo kod doktora i sve je u redu. Zavezala se bas za mene i nece ni sa kim, nece ni da se druzi sa vrsnjacima. Bas sam nekako i ja tuzna, oraspolozim je ja, ali cim je neko drugi tu, nekako se povuce. Bojim se da je ovo sve zbog bebe. Citala sam da svako dijete drugacije reaguje. Ona i dalje odobrava pricu o bebi, ali da li je ovo ponasanje mozda podvjesan strah od dolaska novog clana porodice. Mada se meni cini da ona jos nije potpuno svjesna sta to znaci. ima te li neki savjet ili bas utjehu?
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 4.10.2011 22:26:49
Skvo RR
Draga haidy..samo nastavi sa pricom....sve su to faze...kada se njih dvoje upoznaju, vidjet ces tu ljubav. Ono sto je vazno da nakon poroda, zadrzis sa njom neke "vase" rituale...Mi imamo npr. citanje slikovnica prije spavanja, prvu noc kada sam izasla iz bolnice mi smo citale , pa onda Uma i mama imaju "zensko druzenje", vec smo nas dvije par puta solo izasle ...jeste bio kod nje problem ..sto ne ide braco. ali smo to malo ublazili, da uma izabere "zvecku" za bracu...pa sada imam problem kada god izadjemo moramo nesto braci kupiti, ali hajde.. ... A to sto te savjest pece...ja sam bila kraljica grize savjesti u trudnoci...ali kako i oni imaju faze, tako i mi imamo...Daj joj priliku da sama u maloj glavici prihvati prinovu..to oni dosta dobro rade.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.10.2011 22:27:33 >
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 4.10.2011 22:58:44
sweet BaBy
Skvo super slikica, neka su ti zivi i zdravi. Haidy nama termin isti dan mozda se i sretnemo heheh Gdje ces se ti poroditi? A vjeruj mi da se i ja brinem kako ce A. reagovati kada dodje beba. Sada scve super pricai da ce je ljuljati i dati joj dudu ali ipak i ona je jos mala. Bas se brinem
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.10.2011 8:09:25
emma.L
Ma upravo sam napisala na chatu da sam frustrirana zbog Eminih reakcija ovih dana na sve i svakog oko nje. Ali se nadam da će proći. I dalje nema ljubomore u smislu agresivnosti, ali sve će mama, iako je za svaku sitnicu ljuta na mene, na konobare, na djecu u igraonici, na susjede koji prolaze hodnikom i sl. Dakle, sad je ljutnja, prekriži rukice i namršti se i prijeti da će se naljutiti još gore, bla bla. Stalno pričam da ćemo nas dvije ići u provode naše, u kupovine, igraonice, šetnje... Sinoć me pita hoću li opet moći voziti u likvelc kad beba iziđe, da bude sigurna da ćemo ići negdje same. A jučer pripremila krevetić, opeglala posteljinu i iz vrtića joj govorim da ćemo oprati ruke pa da ona vidi jesam li ja to dobro i šta misli hoće li bratu biti lijepo, pa hajde legi u svoj krevet da provjerimo vidiš li ga da me zovneš ako bude uznemiren... aha, iz vrtića se uvalila i legla u krevetić . I samo me zanima kako ovo malo zaštiti od Eminih klica. Zaista ne planiram sklanjati je i opominjati da ga ne dira, osim što ćemo je trljati po rukicama stalno i nadati se da će biti zdrava. Bože dragi, a nju je sve čekalo pod folijom, hahahaha. skvo, ja se samo nadam da ću nekada smjeti okrenuti glavu i uzeti aparat da ih uslikam, hahahha.
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.10.2011 9:22:30
haidy
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy
Skvo super slikica, neka su ti zivi i zdravi. Haidy nama termin isti dan mozda se i sretnemo heheh Gdje ces se ti poroditi? A vjeruj mi da se i ja brinem kako ce A. reagovati kada dodje beba. Sada scve super pricai da ce je ljuljati i dati joj dudu ali ipak i ona je jos mala. Bas se brinem
Ej ja cu na GAk, a ti? Ima li kakvih simptoma? Emma, tako se i moja ljuti, ali bas bey rayloga, pa pocne da kenka kao beba, a to nikad nije radila, pa je pocela i da prica kao beba. O Boze, samo se nadam da ce to brzo proci.
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.10.2011 9:41:45
ziki
Haidy ja cu je vat da te jesim ako nedaj Boze ne bude kako se u dubini duse sve nadamo kod nas i pored dugih priprema i price, zatrpavanja igrackama nije bas najbolje ispalao- 4 dana temeprature i zivot na antipireticima na 4 sata. Al vec se popravlja stanje i on polako to sam prerasta mada mi vagamo na apotekrskoj vagi zagrljaje, poljupce mazenje Ema gledala sam listi pa ti curi taman za 3. rodjendan poklanjas brata, svaka cast
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.10.2011 12:50:30
emma.L
Glavna pjesmica nam je 'Jednog dana rešio moj tata' . A to mi je isto briga, jer koliko bih voljela da što prije rodim, toliko bih i da još ovaj rođendan ona proslavi sama po svojoj želji i uz sav hrkljuš koji djeca vole, a koji baš neće biti moguć ako se brat uvali u priču. No, kako bude, super će biti svakako. Mi večeras idemo u potragu za Dora kompjuterom koji će joj donijeti brat i za rođendanskim poklonom.
RE: Kako pripremiti dijete na dolazak bebe?? 5.10.2011 13:08:27
ziki
Junior je Nemirku donio Lego zoo.Onaj dan kad sam se porodila i oni dosli da nas vide prvo mi je otvorio ogrtac da provjri ima li jos stomaka a onda pitao je li i zoo dosao sa bratom onda je babica donijela bebu i mi rekli da je ona sad otisla da u auto ostavi poklon. Mada voli da filozofira to sto sam rodila bebu sa poklonom vrlo mu je logicno
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......